reklam

Haberler
01 Eylül 2001
Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Davetli vurgun
Bakan Aydın'ın yaptığı yönetmelik değişikliğiyle ihalelerde yüzde 30 keşif artışı sınırı kaldırıldı ve İller Bankası'na müteahhitlerle ek sözleşme yapma yetkisi verildi.Koray Aydın Bayındırlık Bakanı olur olmaz İller Bankası ihalelerini davet ve kapalı zarf usulüne çevirdi; artış bedellerinde yüzde 30'luk sınırı kaldırdı: 1 katrilyonluk zarar var. Bayındırlık Bakanlığı'ndaki 'Vurgun Operasyonu' gittikçe büyüyor. Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın şirketlerinden sonra şimdi gözler, bakanlığa bağlı kuruluş olarak faaliyetlerini yürüten İller Bankası'na çevrildi. Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın, Başbakanlığın karşı çıkmasına rağmen İller Bankası ihale yönetmeliğinde değişikliğe giderek ihalelerde yüzde 30'luk artış sınırlamasını kaldırdığı, bu yolla bankadan iş alan müteahhitlere trilyonlarca lira aktarıldığı ortaya çıktı.
01 Eylül 2001 Radikal

Bağdat'a ithal çizgi
Trafik akışını düzenlemek için yapılan yol çizgilerinde kullanılan boya artık İsveç'ten ithal edilecek.
Yol çizgi boyalarının daha uzun ömürlü olması için dünyanın önde gelen firmalarından Cleanasol ile anlaşan Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşu İSFALT; Bağdat Caddesi'nde gerçekleştirilen testlerden olumlu sonuç alındığını açıkladı. İSFALT Genel Müdürü Hasana Arpacı, "Pilot bölge seçilen Bağdat Caddesi'nden başlanarak İstanbul'un tüm bölgelerindeki yollar trafik yoğunluğu ve iklim şartlarına uygun ithal boya ile boyanacak" dedi.
31 Ağustos 2001 Sabah

İzmir Liman Bölgesi Kentsel Tasarım Yarışmasına Yoğun İlgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından UIA yarışma kuralları çerçevesinde çıkartılan "İzmir Liman Bölgesi İçin Kentsel Tasarım Uluslararası Fikir Yarışması"na yoğun ilgi oldu. Katılan yarışmacıların ülkelere göre dağılımı şöyle: Almanya 18, ABD 16, İngiltere 13, Yunanistan 10, İtalya 7, Fransa 7, İsrail 7, Avusturya 6, Japonya 4, İsviçre 4, Norveç 3, Bulgaristan 3, İsveç 3, Mısır 3, Brezilya 3, Gürcistan 3, Hindistan 2, Avusturalya 2, Cezayir 2, Hollanda 2, Vietnam 2, Fas 1, Macaristan 1, Lübnan 1, Polonya 1, Danimarka 1, Rusya 1, İspanya 1, Kanada 1, Azerbeycan 1, Arjantin 1, Suudi Arabistan 1, Kazakistan 1, Ukrayna 1, Türkiye 221 ve  Toplam 354.
İzmir Mimarlar Odası

Marmara’da 80 deprem istasyonu
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Enstitüsü Sismoloji Grubu’nun Japon bilim adamlarının desteğiyle kurduğu yüksek duyarlılığa sahip 80 istasyon, Marmara Bölgesi ve İstanbul metropolitan alanındaki “Deprem Riskine Yönelik Acil Gözlem Projesi” çerçevesinde veri topluyor.
31 Ağustos 2001 NTVMSNBC

Son 50 yılın rekor küçülmesi: %11.8
Türkiye ekonomisi , 2001’in ikinci çeyreğinde, 1945’ten bu yana en derin küçülmesini yaşadı. GSMH yüzde 11.8, GSYİH yüzde 9.3 küçüldü. İlk 6 aylık daralma yüzde 8.5 oldu. En hızlı küçülen sektörler ithalat vergisi, ticaret ve inşaat...Ekonomide birbiri ardına yaşanan iki kriz ve talepteki azalma, büyüme hızını da kötü vurdu. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde tarihi bir rekor olan yüzde 11.8 oranında küçülme gösterdi. Bu rakam, İkinci Dünya Savaşı’nda yaşanan küçülmeden sonra en büyüğü.
31 Ağustos 2001 NTVMSNBC

Zeugma'da yapılabilecekler saptandı 
Turizm Bakanı Mustafa Taşar'ın talimatıyla gelen bir ekip, Zeugma antik kenti ve Rumkale'de, Turizm Bakanlığı'nca neler yapılabileceğini saptadı.Turizm Bakanı Mustafa Taşar'ın talimatıyla gelen bir ekip, Zeugma antik kenti ve Rumkale'de, Turizm Bakanlığı'nca neler yapılabileceğini saptadı. Turizm Müdürü Mehmet Doğan, Zeugma antik kenti, Rumkale ve kültür turizminde değerlendirilebilecek başka alanlarda sektörün nelere ihtiyaç duyduğunun saptanması amacıyla çalışma başlatıldığını söyledi.
1 Eylül 2001 Finansal Forum

Aydın ciroyu nasıl patlattı?
İnşaat malzemesi satan iki şirketiyle büyük kazanç sağlayan Aydın hemen istifa etmeli Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada günlerdir suçlamalara konu olan iki inşaat malzemesi şirketinin 2000 yılı cirosunun yaklaşık 7 trilyon lira olduğunu duyurdu.Sürekli okurlar hatırlayacak, ben de dünkü yazımda bu ciro rakamından hareketle Koray Aydın ve ortaklarının yıllık net kârlarını hesaplamaya çalıştım.İnşaat sektöründe kâr payının daha yüksek olduğu söyleniyor ama ben cironun yüzde 15'inin kâr olduğunu varsaydım ve Koray Aydın ile ortaklarının 2000 yılında yaklaşık 1 trilyon 50 milyar lira vergi öncesi kâr elde ettiğini hesapladım. Bu kârdan yüzde 40 vergiyi düştüğümüzde 600 milyar liranın üstünde net kâr ortaya çıkıyor.
01 Eylül 2001 Radikal - İsmet Berkan

Çanakkale liman istiyor
672 kilometrelik sahil şeridine sahip Çanakkale'de liman olmamasının büyük ekonomik kayıplara sebep olduğu belirtildi. 3,8 trilyon lira harcanarak 5 yılda altyapısı tamamlanan Kepez Limanı'nın ise üstyapıdaki bazı eksiklikleri nedeniyle 3 yıldır hizmete açılamadığı öğrenildi.Kale Grubu Şirketleri Seramik Grup Başkanı Süleyman Caner, Çan'daki fabrikada üretilen malların ihracatında büyük sıkıntı çektiklerini söyledi. Caner, Çanakkale'de liman bulunmaması yüzünden 325 kilometre daha kat ederek İzmir'den ihracat yaptıklarını belirterek, "Nakliye maliyeti olarak yılda 2,5 milyon dolar fazladan ödüyoruz." dedi.
01 Eylül 2001 Zaman

Saroz Körfezi yeniden düzenleniyor
Edirne Valiliği tarafından kurulan ''Saros Komisyonu'', Saros Körfezi'ndeki çalışmalarını tamamladı. Vali Yardımcısı Kemal Özgün başkanlığında 22 Ağustos'ta Enez İlçesi sahilinde çalışmalara başlayan komisyon, son olarak Keşan İlçe sahilinde inceleme yaptı. İl Jandarma Komutanlığı, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, İl SağlıkMüdürlüğü ve Çevre İl Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan komisyon, Saros Körfezi'nde kıyısı olan yerleşim birimlerinde altyapı, imar planları, turizm, güvenlik konularıyla ilgili inceleme yapıp, SİT alanları ve ormanlık bölgelerle ilgili sorunları yerinde tespit etti.
01 Eylül 2001 Hürriyet

Çimento fabrikasına Avrupa çevre ödülü
Adana Çimento Sanayii Hazır Beton Tesisleri, "Avrupa çevre ödülü" aldı.Adana Çimento Sanayii (AÇS) Genel Müdürü Cengiz Göçer, üretim ve satışta başarı kadar çevre konusunda da duyarlı olduklarını, bu yöndeki başarılı çalışmalarını aldıkları ödüllerle kanıtladıklarını belirterek, "Hedefimiz, Avrupa ülkelerinde yeni uygulanmaya başlayan kalite-çevre duyarlılığı kriterlerini içeren ISO 14000 Belgesi'ni almaktır." dedi.
01 Eylül 2001 Zaman

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Öztürk A.Ş.'den Cottorama  
Cottorama'nın tek bir rengi yoktur, hatta aynı renkte iki Cottorama görmek şaşırtıcıdır. Elle yapılmasından dolayı oluşan ton farkı göze hoş gelmekte ve toprağın kendi renginin tonlarından özgün bir renk skalası oluşmaktadır.

Kitap

Design of Wood Structures - ASD
by Donald E. Breyer, Kenneth J. Fridley, Kelly E. Cobeen
Our Price: $69.95
Hardcover - 950 pages 4th edition (February 4, 1999)
Avg. Customer Rating: 4.3 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz