reklam

Haberler
01 Şubat 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Fransa'ya bir iptal de Körfez'den
İstanbul-İzmir otoyolunun en gözde bölümünü oluşturan Körfez Geçişi ihalesi, teklif veren iki konsorsiyumda da Fransız şirketi olması nedeniyle iptal edildi.
01 Şubat 2001- Nethaber.com

Koç mutfakta
Son yıllarda beyaz eşya bayilerinin geliştirdiği hazır mutfak ve mobilya bayiliklerini de alma trendine Koç Holding de kayıtsız kalamadı. Holdingin beyaz ve kahverengi eşya üretimini gerçekleştiren markası Arçelik, kendisine ait ilk showroom'u ile hazır mutfak sektörüne girdi. Haziran ayında ise mobilya sektörüne gireceği açıklandı. İstanbul Maslak'taki Nurol Plaza'da açılan showroomda 300 ürün sergileniyor. Markasız satılacak olan hazır mutfakların fiyatı 2 ile 7 milyar lira arasında değişirken, tüketicilere peşin artı beş taksitle ödeme seçeneği sunuluyor. Öte yandan, Arçelik logosunda yapılan değişiklik de göze çarptı. Kırmızı zemin üzerine siyah ve keskin bir şekli sahip olan logonun, milenyum grisine dönüştüğü ve çizgilerinin yumaşatıldığı görüldü.
01 Şubat 2001- Finansal Forum Gazetesi

Akıllı evler geliyor
IBM Türk, akıllı ev - ofis teknolojisinin ilk örneğini Abka İnşaat ve Akros Mimarlık'la birlikte Şile'de kuracak. Projeye nisan ayının sonunda başlanacak ve 26 ayda tamamlanacak.IBM Türk İletişim Hizmetleri Uzmanı Mehmet Erbil akıllı evler ile uzaktan eğitim alınabileceğini, eğlencelere katılınabilineceğini, görüntülü sohbet yapılabileceğini ve internete ulaşılabilen her yerden bu teknolojinin kullanılabileceğini söyledi.
01 Şubat 2001 - Kaynak: İmedya.com

Ömerli için son çağrı
Ömerli Baraj Gölü kıyısında yapımı planlanan 'Ömerli Country' projesinin iptal edilmemesi halinde havzada büyük tehdit oluşturacağı vurgulandı.Su havzalarındaki sorunları gündeme getirmek amacıyla istedikleri randevu talebine Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ'den bir cevap verilmeyen çevreci 70 kuruluş, Ömerli Havzasıyla ilgili olarak topladıkları 25 bin imzanın yer aldığı çuvallarla birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Ömerli Baraj Gölü kıyısında yapımı planlanan 'Ömerli Country' tartışma konusu oldu.Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde yapılan basın toplantısında, 70 kuruluş adına Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Doğa ile Barış Derneği Başkan Yardımcısı Selma Özöğretmen ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Projeler Yönetmeni Levent Sayan söz aldılar.Mücelle Yapıcı, İstanbul'un gecekondu ve kaçak yapı sorunlarının lüks konut alanlarından bariyerler kurularak engellenebileceği ve içme suyunun her türlü kirletici karşısında teknojik imkanlarla temizlenebileceği iddiasına dayalı önerilerin geçerli olmadığını vurguladı.
01 Şubat 2001 - Kaynak: Zaman Gazetesi

Deprem Mutfaklarına Arçelik Talip
Mobilya sektörüne de giren Arçelik'in hedefi, depremden sonra artan toplu konutlara hazır mutfak satmak
İstanbul Maslak'taki ilk show - room ile birlikte mutfak sektörüne adım atan Arçelik, gözünü özellikle deprem bölgelerinde yapılacak toplu konut projelerine dikti.. Şirket, ilk aşamada Marmara depreminin ardından yapımı hızlanan, depreme dayanıklı toplu konutlara mutfak pazarlamayı hedefliyor. Bu amaçla İstanbul'da kurulacak 1200 konutluk proje için görüşmelere şimdiden başlayan yetkililer, bir çok projeye teklif verdiklerini de kaydetti.
 01 Şubat 2001 - Kaynak: Milliyet Gazetesi

Sanayiciye altyapısı bitmiş arsa
Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapısı tamamlanmış sanayi parselleri satışa çıkarıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda, toplam 14 parselden oluşan 173 bin metrekare arsanın, metrekaresi 65 dolardan az olmamak üzere satışa çıkarılması kararlaştırıldı. Teklif verme usulü ile satılacak sanayi parselleri, 4 bin 300 ila 30 bin metrekare arasında değişiyor. BTSO Başkanı Celal Sönmez, altyapısı için metrekare başına 25 dolar ödenen arsaların satışında kar amacı taşımadıklarını belirti
01 Şubat 2001 - Kaynak: Finansal Forum Gazetesi

Organize İmar Yolsuzluğu
Yargının iptal ettiği planı 'kaçak inşaatları kayırmak için' yeniden onayladılar. Antalya'da imara kapalı tarım arazisindeki kaçak inşaatlara önce göz yumuldu; ardından bu araziyi imara açan hukuk dışı plan onaylanarak ''ruhsat'' olanağı yaratıldı; bütün bu uygulamalar ise Bayındırlık Bakanlığı'nın izniyle kurulan yapı denetim şirketindeki ''belediye meclisi üyesi'' ortakların imar yetkileriyle gerçekleştirildi...
31 Ocak 2001 - Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

En Büyük Suç: İmar Affı
Maliye Bakanlığı'nın ''Hazine arazilerini değerlendirme'' söylemiyle tasarladığı ''imar affı'' yeniden gündemde. Bakanlığın bu tasarıyla bütçeye ''5 katrilyon lira'' kazandırmak istediği, yöntem olarak ise kaçak yapılarca işgal edilen Hazine arazilerinin ''yapı sahiplerine'' satışının benimsendiği söyleniyor...
30 Ocak 2001 - Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Prefabrikelere Koruma  
Kocaeli'nde kalıcı konutların tesliminden sonra kentte kurulu bulunan 16 bin prefabrike konutun koruma altına alınması kararlaştırıldı. Karara gerekçe olarak konutların başka bir yere yeniden monte edilememesi, depolanamaması, kuruldukları alanların verimliliğini kaybetmesi ve olası bir deprem riskinin her zaman bulunması gösterildi.
30 Ocak 2001 - Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Ziganaya 4 yıldızlı otel
Gümüşhane'deki Zigana Kayak Merkezi'nde tatilcilerin sıkıntısı olan sosyal tesis sorunu, mayıs ayında temeli atılacak olan 160 yataklı 4 yıldız otel ile çözülüyor.Geçtiğimiz yıl basında sürekli olarak dile getirilen tesis sıkıntısı bu yıl, özelleştirme mantığı ile çözüldü. Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan Dağcılık Kamp Evi özelleştirilerek, turizmci müteşebbise kiralandı. Şu an Zigana Kayak Merkezi'nde kamp evi, 35 yatak, jeneratörlü sosyal tesisler, 700 metre lift boyuna sahip saatte 850 kişi taşıma kapasiteli teleski tesisi, 250 metre uzunluğunda bayb liftle kayakseverlere hizmet veriyor.Gümüşhane ve Trabzon valileri Gazi Şimşek ile Adil Yazar, Zigana için kolları sıvayarak Zigana' nın turizme kazandırılması için Karadeniz Turizm Birliği'ni kurdular. Kurulan birlik, Zigana için 160 yataklı 4 yıldız otel yapılması konusunda karar aldı.
01 Şubat 2001 - Kaynak: Zaman Gazetesi

Rize’de yapımına 1966 yılında başlanan liman inşaatı aradan 34 yıl geçmesine rağmen bitirilemedi.
İnşaatrn başlatılmasından bugüne kadar, ancak bin 300 metre ana dalgakıranın koruduğu su alanı içinde, eksi 2 metre derinlikten başlayıp eksi 12 metre derinliğe ulaşan bin 35 metre boyunda muhtelif rıhtımlar ile 120 metre karelik geri saha yapıldı.Hedeflenen yıllık yük kapasitesi 2.5 milyon ton iken, bitirilen bölümlerin yıllık yük kapasitesi ancak bin 200 ton olarak gerçeklesti. Liman ana dalgakıranının 500 metre daha uzatılması amacıyla 1998 yılında 860 milyar lira bedelle hazırlanan liman geliştirme projesi için 1998 birim fiyatlarıyla 560 milyar liralık bir harcama gerçeklestirildi.Ancak müteahhit firmanın sözleşmesi 1998 yılı sonunda feshedildi ve bu tarihten itibaren ödenek yokluğu nedeniyle liman inşaatına yeniden başlanamadı.
30.01.2001 - Kaynak: NTVMSNBC

25 yıllık proje hayata geçirildi
Büyükşehir Belediyesi İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kültür Bakanlığı onaylı, UNESCO destekli bir proje başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanı Lütfü Altun, projenin 25 yıl önce hazırlandığını ancak kurumlararası iletişimsizlik yüzünden hayata geçirilemediğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ümit Özerol, hedeflerinin Cumhuriyet'in 100. yılına isabet eden 2023 yılında İstanbul'u tam anlamıyla uygar bir kente dönüştürmek olduğunu belirterek, "Böylelikle bölge ölçeğinde planlamayla yerleşimden ulaşıma, sosyal dokudan tarihi ve doğal çevreye kadar bütün kent konseptinin yeniden ve kararlı bir değişim yaklaşımıyla ele alınmasını tasarlıyoruz" dedi.
30.01.2001 Kaynak : Radikal Gazetesi

İstanbul kurtulacak
İstanbul'un yok olmaya yüz tutmuş tarihî ve doğal mirası kurtarmak ve korumak üzere 25 yıldır bekleyen yaklaşık 62 projeye start veriliyor.UNESCO, merkezî hükümet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum örgütleri İstanbul'un yok olmaya yüz tutmuş tarihî ve doğal mirasını yeniden canlandırmak üzere el ele verdi. 25 yıldır Türkiye gündeminde olmasına rağmen kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluk yüzünden bir türlü hayata geçirilemeyen İstanbul– Göreme Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Projesi yeniden canlandırılarak toplantılara başlandı.
30.01.2001 Kaynak : Zaman Gazetesi

Arçelik hazır mutfağa giriyor
Koç Holding'in amiral gemisi şirketlerden biri olan beyaz eşya üreticisi Arçelik modüler mutfak sektörüne de el atıyor. İthal olarak getirilecek olan hazır mutfak sistemleri içinde buzdolabından fırına küçük mutfak aletlerinden bulaşık makinesine kadar mutfakla ilgili her türlü cihazı da barındıracak.Krize rağmen yatırımlarına ara vermeyen Arçelik modüler mutfakla ilgili ilk showroomunu yarın açıyor. İstanbul Maslak'ta açılacak olan ilk modüler mutfak showroomun açılışına Koç holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç da katılacak.
30.01.2001 Kaynak : Zaman Gazetesi

5 Dakikada Boya Üretiliyor
Yedikıta Holding tarafından geliştirilen 7 K İhtisas Yapı Marketleri Konsepti Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Özgün konseptle geliştirilen marketler zincirinin ilk halkasını bu hafta Dudullu'da açacak olan holding bu markette 4500 renk boyayı, müşterinin siparişi vermesinden hemen sonra imal ediyor. 5 dakikada bir kova boya üretimi yapılabilen bu sistem dünyada 30 ülkede uygulanıyor. Holding yetkilileri, bu sistemin, krizler karşısında zor durumda kalan KOBİ'ler için yapı ürünleri alanında stratejik bir proje olduğunu söylüyorlar. Yedikıta Holding'in geliştirdiği "Özgün Yapı Marketler" projesinde, KOBİ'lere büyük firmaların sahip olduğu tüm işletme, pazarlama desteği ve rekabet avantajı sağlanıyor. Konsept, dünyada uygulanan en gelişmiş pazarlama tekniklerinin bir sentezi. Ayrıca konsept, mega market stratejilerine alternatif bir yerli strateji olarak geliştirildi..
30.01.2001 Kaynak : Zaman Gazetesi

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz