reklam

Haberler
17 Şubat 2001 Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Olimpik görücüler geliyor
20 - 25 Mart tarihleri arasında kentimize gelecek olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nu karşılamak ve ağırlamak için yapılan planların uygulaması için start verildi. Başkan Gürtuna bu ziyaretin önemine binaen o tarihlere denk düşen yurtdışı seyahatini iptal etti. İstanbul şu sıralar çok önemli misafirler ağırlamak üzere seferber olmuş durumda. 20 - 25 Mart tarihleri arasında kentimize gelecek olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu beş gün boyunca kentimizi gezip İstanbul'un ve İstanbulluların olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için ne kadar hazırlıklı olduğunun bir değerlendirmesini yapacak. Komisyon, bu değerlendirme sonunda İstanbul'un 2008 olimpiyatlarına aday olup olmayacağına karar verecek.
17 Şubat 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Yine ayırım
Olimpiyat için Avrupa yakasına 440 milyon dolar yatırım yapanlar, Anadolu yakasını yok saydı Anadolu yakası halkı haykırıyor: Bizi İstanbullu yerine koymamaya hakkınız yok, artık yeter!Bütün yatırımlarda musluklar Avrupa yakası için cömertçe açıldı. Anadolu yakasına bir çivi bile çakılmadı.. İstanbul'u Avrupa yakasından ibaretmiş gibi görenlere karşı duyulan tepki giderek büyüyor. "Kayırma" isyan ettiriyor.
16 Şubat 2001 Sabah

Kalıcı konutlarda doğalgaz tehlikesi
Marmara Bölgesi`ndeki depreminin yerle bir ettiği Yalova`da, kalıcı konutların, doğalgaz ana iletim hatları güzergahının yakınına yapıldığı iddia ediliyor.Ankara BOTAŞ Teknik Emniyet İş Güvenliği Müdürü Hüseyin Kaplan, kalıcı konutların arsa üretimi aşamasında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yapılmadığını belirterek, bu nedenle gelecekte yaşanacak risklerin bilinmediğini söyledi.
17 Şubat 2001 Nethaber.com

İstanbul'a özel yasa
İstanbul`un bundan sonra mevcut mevzuatla yönetilemeyeceğini belirten İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, "İstanbul için özel bir yasaya ihtiyaç var." dedi.İçişleri Bakanlığı Strateji Merkezi Başkanlığı ile Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği (MBBB)'nce ortaklaşa yürütülen "Evrensel Değerleri Koruyan Yaşanabilir Bir İstanbul İçin Yeni Bir Yönetim Modeli Geliştirilmesi Projesi"nin birinci değerlendirme toplantısı İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde yapıldı.'İstanbul gibi İstanbul' başlıklı toplantıda konuşan Bakan Tantan, İstanbul'la ilgili yıllar içerisinde bir hayli proje üretildiğini; fakat entegre bir düşünceyle hazırlanmayan projelerin fayda getirmediğini söyledi.
17 Şubat 2001 Zaman

Emlakbank konut işini Terk ediyor
Devlet Bakanı Faruk Bal, bu hafta Bakanlar Kurulu’na sunduğu Emlak Müsteşarlığı’nın kurulmasına ilişkin yasa taslağında yer alan geçici maddelerle, hem Emlakbank’ın özelleştirilmesinin hızlandırılacağını hem de inşaat ve taahhüt sektöründen tamamen ayrılmasının sağlanacağını bildirdi. Bakan Bal, yasa taslağının, Emlakbank’ın ticaret ve inşaat sektörünü destekleyen bir ihtisas bankası haline dönüştürülmesi yönündeki düşüncelerini gerçekleştirecek bir çalışma olduğunu söyledi. Yasa taslağının, Bakanlar Kurulu ve Meclis aşamalarından geçip kanunlaşmasıyla, düşüncelerinin yasal bir zemine oturmuş olacağı belirten Bakan Bal, “Dolayısıyla Emlakbank, uzun yıllardan beri sıkıntılı bir ortamdan kurtulup, amacına da uygun bir şekilde Türkiye’deki inşaat sektörünü kredilendirmek suretiyle, belki mortgage bankacılığı benimser bir tarzda destekleyen bir banka görümüne kavuşacaktır” dedi.
17 Şubat 2001 Türkiye

Boğazın güneyi çürük
İTÜ öğretim üyesi ve Türkiye Deprem Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul'da büyük deprem olmasının şaşırtıcı olacağını belirterek, "İstanbul'da afet olur demenin doğruluk payı yüzde 8" dedi. Tempo'nun haberine göre, Ercan, olası bir depremi her yerin aynı hissetmeyeceğini de vurguladı. Ercan, çok katlı binaların zarar göreceği yerleri şöyle sıraladı: Darıca, Samandıra, Riva, Karacaköy, Göktürk, Durusu, Yakuplu, Esenyurt, Mimarsina, Hadımköy, Akören, Büyükçavuşlu, Malkara, Muratlı, Bolayır, Koruköy, Hasköy, Mudanya, Gençali, Engürü, Zeytinbağı, Gemlik'in güneyi, Bursa ve Mustafakemalpaşa ovaları. Ercan'ın hazırladığı yer titreşim periyodu haritasında da boğazın kuzeyinden güneyine inildikçe sarsıntının daha hızlı hissedildiği görülüyor. Daha önce "riskli bölge" ilan edilen Yeşilköy ve Ataköy ise bu haritada aklanıyor.
17 Şubat 2001 Milliyet

'Kuraklığın nedeni betonlaşma'
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahap Yağanoğlu, Türkiye`de yeşil alanların korunamadığını ve şehirlerde sürekli betonlaşmaya gidildiği için kuraklığın başgösterdiğini söyledi.Prof. Dr. Yağanoğlu, Türkiye`de son 70 yılın en kurak döneminin yaşandığını, özellikle son iki yıl içerisinde kuraklığın belirgin şekilde kendini hissettirdiğini belirterek, bunun nedeninin, yeşil alanların büyük oranda tahrip edilmesi ve meraların azalmasından kaynaklandığını vurguladı.
17 Şubat 2001 Nethaber.com

Başkent’in en eski lokantalarından Körfez’in, içinde bulunduğu eski binayı boşaltması isteniyor.
Körfez’in açılışını 1972 yılında o zamanın Tarım ve Köyişleri Bakanı Bahri Dağdaş ve Meclis Başkanı Ferruh Bozbeyli’nin yaptığını anlatan Canlı, şunları kaydetti:“Bina, 1931 yılında sahibi Eşref Ozand tarafından yaptırılmış. 1971 yılına kadar ev olarak kullanılmış. Daha sonra Mogan isimli restoran açılmış, 1972 yılında da biz Körfez ismiyle devraldık. Binanın sahibi Mühendis Eşref Ozand, binanın planlarını kendisi çizmiş.” Ozand’ın ölümünden sonra oğlunun binayı almak için girişimlere başladığını belirten Canlı, şöyle devam etti: “Daha önce bizi buradan atmak için açılan 3 dava reddedildi. Şimdi yeni dava açtı. Nisan’da bu dava görülmeye başlanacak. Biz 29 yıldır burada kiracıyız. Eşref Ozand ile hiçbir sorunumuz olmadı. Ama oğlu Pınar Ozand, binayı elimizden alarak yıkmak istiyor. Bu bina eski eser kapsamındayken bu kişinin girişimleri sonucu kapsam dışı bırakılmış durumda. Bir tarihi mekan göz göre göre yok oluyor."
16 Şubat 2001 NTVMSNBC

İstanbul'a olimpiyat yakışır
İstanbul, 2000 ve 2004 yılları için daha önce iki kez olimpiyata aday oldu. Her iki adaylıkta da ön elemeyi geçemedi İstanbul. İşte bunun yarattığı hayal kırıklığından olsa gerek, 2008 adaylığına çok kimse karamsar yaklaşıyor.
Oysa bu karamsarlığa gerek yok. Çünkü hem bu sefer İstanbul ilk beş finalist şehir arasına girmeyi başardı hem de bence bu sefer İstanbul'un şansı hayli yüksek.Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin salt siyasi ya da salt kültürel nedenlerle karar verdiğini düşünenler fena halde yanılıyorlar. Uluslararası Olimpiyat Komitesi tam bir seçkinler kulübü ve bu kulüp, olimpiyatın düzenleneceği şehri belirlerken çok sayıda faktörü birden göz önüne alıyor.
İstanbul'un rakipleri Pekin, Osaka, Toronto ve Paris.
16 Şubat 2001 Radikal

Hafif Metro - Havaalanı Bağlantısında Elktro Mekanik İşlerin İhalesi 15 Mart'ta Yapılacak
Elektro mekanik ve ince inşaat işlerinin ihalesi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51.(p) maddesine göre teklif almak suretiyle yapılacak.
Halen yapımı devam eden Yenibosna - Havaalanı hafif metro bağlantısında elektro mekanik ve ince işler için ihale aşamasına gelindi.
İstanbul Hafif Metro Sisteminin Yenibosna istasyonundan Havaalanına kadar uzatılması işi kapsamında, 9 Aralık 1999 tarihinde ihalesi yapılan ve halen devam eden inşaat işleri kapsamında 115 m. Hemzemin, 140 m. Yarma, 905 m. Viyadük, 300 m. derin tünel, 372 m. Aç-kapa bulunuyor.
15 Şubat 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Büyük kampanya başlıyor
İstanbul'un, 2008 olimpiyat evsahipliği için 20-25 Mart 2001 tarihleri arasında kritik bir sınav vereceğini artık herkes biliyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu İstanbul'u gezerek olimpiyat projesini ve kentteki olimpiyat heyecanını değerlendirecek. İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık Düzenleme Kurulu (İOOHDK) bu heyet için sıkı bir karşılama hazırlıyor.
16 Şubat 2001 Hürriyet

Kale hayata döndü
EGE'deki en güzel anıtsal yapılardan olan Çeşme Kalesi, Kültür Bakanlığı'nın desteği ile adeta yeniden hayata döndürüldü.
SON birkaç yılı kara bulutlar altında geçiren Ege turizmi bu sezon altın yılını yaşamaya hazırlanıyor. Özellikle Çeşme ve Marmaris'e turist akını olacağını belirten Danimarka kökenli Alletiders'in Türkiye Sorumlusu Adnan Güneş, ‘‘Mayıs'tan itibaren İsveç ve Danimarka'dan binlerce turist gelecek. Alman ve İngilizler'in rezervasyonu da beklenenin çok üzerinde’’
16 Şubat 2001 Hürriyet

5 model İstanbul
Yeni Yönetim Modeli Projesi’ne göre Büyükşehir’in bundan sonraki yapılanmasında dünyanın en büyük ve planlı şehirleri örnek alınacak.İçişleri Bakanlığı’nın ‘İstanbul İçin Yeni Bir Yönetim Modeli Projesi’ hazırlaması için görevlendirdiği Marmara Belediyeler Birliği ilk raporunu tamamladı. Raporda, İstanbul’a özgü bir yönetim modeli oluşturulmasının ayrıcalık değil, ulusal bir...
16 Şubat 2001 Milliyet

Koruma alanlarında endüstri bölgeleri tehdidi
Mimarlar Odası, Bakanlar Kurulu teklifi şeklinde TBMM gündemine getirilmek istenen "Endüstri Bölgeleri Hakkında Yasa Tasarısı" ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, söz konusu yasa tasarısının yabancı sermaye yatırımlarını teşvik adına ülkenin ulusal ve evrensel kültür ve çevre değerlerini korumaya yönelik bütün yasa ve kurumları etkisiz ve işlevsiz kılacağını savundu.Tasarıya göre yatırımlar için yer seçimi konusunda; imar, planlama, kamu yararı, tarihsel ve doğal değerlerin korunması, bölgelerarası dengeli kalkınma, orman, tarih, kıyı, sit gibi alanların gözetilmesi gibi temel uygarlık ilkelerinin yerine "yatırımcının önerdiği arazi"nin belirleyici olacağı belirtildi.
 Şubat 2001 Yapı dergisi

İstanbul'a çare arayışı
Yerleşim, imar, planlama, ulaşım, koruma ve afet yönetiminin bölgesel; eğitim, sağlık ve sosyal hizmetlerin ise yerel ölçekte ele alınması gereği hazırlanan ortak raporda vurgulandı.İçişleri Bakanlığı Strateji Merkezi Başkanlığı ile Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği (MBBB) arasında imzalanan protokol sonucu başlatılan "Evrensel Değerleri Koruyan Yaşanabilir Bir İstanbul İçin Yeni Bir Yönetim Modeli Geliştirilmesi Projesi"nde, 3 aylık değerlendirme raporu hazırlandı.MBBB'den edinilen bilgiye göre, "İstanbul Gibi İstanbul" sloganıyla hazırlanan raporda, İstanbul için yeni yönetim modeline, karmaşık metropol yapısı, 10 milyonu aşan nüfusu, 100 kilometre uzunluğunda bir yerleşime sahip bulunması, tarihsel ve kültürel yapısıyla bir dünya kenti olması, farklı ve koruyucu bir kentsel yönetim olanağına kavuşturulması ihtiyacı nedeniyle gerek duyulduğu vurgulandı.
16 Şubat 2001 Zaman

İstiklal Caddesi'nde çirkinliğe neden olan tüm unsurlar yok edilecek, Beyoğlu'nun çehresi baştan sona değişecek
Mimar Sinan Üniversitesi ile işbirliği yapılarak oluşturulan projenin tanıtımında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, "Beyoğlu'nun geleceğe taşınması için dokusunun yenilenmesi gerekiyor. 220 milyar lira katkıda bulunduğumuz bu proje değişikliği sağlayacak" dedi.
15 Şubat 2001 Sabah

''Halfeti Suya Gömülen Topraklar'' sergisi açıldı
TRT'nin 4 yıldır üzerinde çalıştığı ''Halfeti Suya Gömülen Topraklar'' belgeselinin fotoğraf sergisi, genel müdürlüğün Adnan Öztrak Salonu'nda açıldı.
Fotoğraflarda, Birecik Barajı'nın yapımı nedeniyle sular altında kalan 45 köy ile değişimden etkilenen 30 bin insan anlatılıyor
15 Şubat 2001 Turk.net

 

 

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz