reklam

Haberler
12 Şubat 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

 Ayda 150 dolara Amerikan tipi ev
Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Türkiye’nin konut açığını karşılamak üzere, dar gelirli vatandaşlara da hitap etmesi ve gecekondu problemine çözüm getirmesi öngörülen, ayda 150 dolardan başlayan taksitle Amerikan tipi ahşap ev sahipliği projesini Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedeflediğini bildirdi.

11 Şubat 2001 NTVMSNBC

Ömerli'nin çırpınışı
Ömerli Barajı'nın havzasına "Ömerli Country" adıyla 768 villanın kurulma teşebbüsü, çevreciler ile yapımcı firma ve İSKİ'yi karşı karşıya getirdi.Ömerli Havzası'nda yıllardır lüks konutlardan oluşan bir 'country'nin kurulup kurulmaması konusunda üzeri örtülü bir savaş yaşanıyor.İstanbul'un içme suyunun yaklaşık yüzde 40'ını karşılayan Ömerli Havzası'nın geleceğini belirleyecek ve İstanbul'un diğer su havzaları için örnek oluşturacak tartışmaların odağında, Ömerli Turizm ve Yapı AŞ adındaki şirketin gölün hemen kıyısında 7 bin dönüm büyüklüğünde özel orman arazisini kullanarak 768 villa ve sosyal tesisler yapmak istemesi yatıyor.
12 Şubat 2001 Zaman

 Narmanlı Hanı'ndan apartman olur mu?
Basından öğrendiğimiz kadarıyla, Beyoğlu Tünel semtinde bulunan Narmanlı Hanı için bir proje hazırlanmış ve 1. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanmış. Yakında da inşaat başlayacakmış. Kurul onayladıktan ve karar verildikten sonra bir gazete ya da gazeteci olayı haber yaptığı için proje hakkında sonradan bilgi sahibi oluyoruz. O da olmasa bir gün geçerken bakacağız ve diyeceğiz ki: 'Aaa Narmanlı Hanı yerinde yok!' İşi bilenler, 'Hayır, çok ama çok yanılıyorsunuz' diyecekler bize. Narmanlı Hanı şimdilik yıkıldı. Ama koruma projeleri, rölöveleri yapıldı. Aslına uygun olarak cepheleri yeniden inşa edilecek ve yeni fonksiyonu gereği üzerine 'Beyoğlu'nun mimarisine uygun cephelere sahip' bir apartman çıkılacak.
11 Şubat 2001Radikal

Villalar bariyer
Toplu yerleşimlerin göl kenarlarında bariyerdir. "Parselasyona gidilmeden müşterek mülkiyet halinde seyrek iskan verilmesinde'' bizce bir sakınca yoktur. Biz İSKİ olarak imar planı yapmıyoruz.Bir şahıs, kurum, kuruluş geldiği zaman, yapılaşma için azami sınır veriyoruz. Yetkili mahalli belediyedir. İster bizim istediğimize onay verir, ister daha aşağı imar verir, isterse yeşil alan ilan eder. O onun bileceği bir iştir. Ömerli Country de gelmiştir, yapılaşma şartlarını bildirmişizdir. İSKİ'nin özel bir kanunu bulunmaktadır. İstanbul'da İSKİ'nin yönetmelikleri geçer.
12 Şubat 2001 Zaman

Olimpiyat burukluğu
Olimpiyat düzenlemek için çıkarılan sistemin belediyeyi kenarda bıraktığını vurgulayan Başkan Gürtuna, aktif rol almak istediklerini söyledi.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, 2008 olimpiyatları için tesis ve altyapının yapımında, ulaşım projeleriyle ilgili çalışmalarda, şehrin tanıtımında ve uluslararası ilişkilerin düzenlenmesinde aktif rol almak istediklerini söyledi. Konuyla ilgili soruları cevaplayan Gürtuna, olimpiyatlar için çıkarılan sistemin doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
12 Şubat 2001 Zaman

Tarihî Moda İskelesi yenilendi
Mimar Vedat Tek tarafından 1930 yılında yapılan tarihi Moda İskelesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden (TDİ) 15 yıllığına işletme hakkını aldığı ve restore ettiği iskele, kültür ve sanata hizmet edecek.DTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyesi Rıdvan Kartal, amaçlarının İstanbul'a, Moda'ya, Kadıköylülere hizmet etmek olduğunu söyledi.İskelenin restorasyonunun tümüyle bittiğini ifade eden Kartal, "Restorasyon yapılırken çok titizlikle çalışıldı. 1930'lardaki orijinal haline benziyor" dedi.
12 Şubat 2001 Zaman

Mimarlık ve mühendislik hizmetleri birim maliyetleri
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, mimarlık ve mühendislik bedellerinin hesabında kullanılacak birim maliyetleri belirledi.
Buna göre, mimarlık ve mühendislik bedellerinin hesabında kullanılacak birim maliyetleri metrekare başına, birinci sınıf yapılarda 20 milyon-35 milyon lira, ikinci sınıf yapılarda 55 milyon-75 milyon lira, üçüncü sınıf yapılarda 123 milyon 140 milyon lira, dördüncü sınıf yapılarda 158 milyon-210 milyon lira, beşinci sınıf yapılarda ise 260 milyon-430 milyon lira arasında belirlenen tutarlarda uygulanacak.
11 Şubat 2001 Turk.net

Gürtuna: Olimpiyatlar için her türlü çabayı göstermeye hazırız...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, "2008 Olimpiyatları, Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcı olacak" dedi. Diğer ülkelerde bu tür organizasyonların belediyeler tarafından yapıldığını belirten Gürtuna, yetki istedi.
TESİS, altyapı, ulaşım projeleriyle ilgili çalışmalarda, şehrin tanıtımı ve uluslararası ilişkilerin düzenlenmesinde aktif rol almak istediklerini kaydeden Gürtuna şöyle dedi: "Bunun üstesinden rahatlıkla geliriz."
12 Şubat 2001 Milliyet
     
2008 Olimpiyat için seferberlik
Aday şehirlerin olimpiyat ruhunu yakalayıp yakalamadığını değerlendirecek uluslararası heyet 20 Mart'ta İstanbul'da olacak.
Olimpiyat ruhumuz sınava girecek
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) evsahibi kenti belirlemesinde ‘‘Olimpiyatları hangi ülke, hangi kent halkı gerçekten istiyor?’’ sorusunun cevabı önemli bir kriter oluşturuyor.
Olimpiyatın yararları
Sporun yaygınlaştırılması için bir lokomotif işlevi görüyor.
1 milyar 700 milyon dolarlık yatırımın karşılığında 19 milyon dolarlık kar edileceği hesaplanıyor. 7 yıl içinde 180 bin kişilik istihdam sağlanacak, 2.5 milyon ek turist gelecek
12 Şubat 2001 Hürriyet

Efes'e Roma Pazarı
İZMİR Valisi Alaaddin Yüksel, Efes'e turizm sezonunda hareket kazandırmak amacıyla, ‘‘Roma Pazarı Projesi’’ hazırlattı. Çalışmayı Kültür Bakanlığı'na sunacağını belirten Yüksel, ‘‘Esnafa o dönemi yansıtan giysilerle satış olanağı sağlayıp farklı atmosfer yaratacağız’’ dedi.
EFES'in yılın her dönemi turist ağırladığını belirten Yüksel, ‘‘Antik kentte Roma Pazarı kurmak için 3 yer düşündük. Odeon ve Yamaç Evler'in önünden geçen Kuretler Caddesi merkez olacak. Aynı uygulamayı Mermer ve Liman Caddesi'nde de planlıyoruz’’ diye konuştu.
12 Şubat 2001 Hürriyet

İnşaatçılar 2001’den ümitli
EKONOMİK krizle çöken inşaat sektörü, 2001'e ümitli bakıyor. Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Çakır, 1997'de 573 yeni inşaat projesine onay verdiklerini belirtti, 2000'de bu sayının 177'ye gerilediğine dikkat çekti. Gerilemede ekonomik krizin yanı sıra Yapı Denetimi Kararnamesi'nin maliyetleri artırmasının da payı bulunduğunu kaydeden Çakır, ‘‘Yapı denetiminin yararı, deprem kuşağındaki Türkiye'de ileride görülecek. Ancak, ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen inşaat sektörü olarak 2001'den ümitliyiz’’ dedi.
12 Şubat 2001 Hürriyet

Kaçak yapılara uydu denetimi
Antalya'da kaçak yapıların önüne geçilebilmek için teknolojiden faydalanılacak.
Türkİyenİn en çok göç alan illeri arasında yer alan Atalya'da kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için yeni teknolojiler kullanılıyor. Gecekondu ve kaçak yapıların çokluğu nedeniyle sık sık yıkımların gerçekleştirildiği Kepez'de yapılaşmalar uydu ile denetleniyor. Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay, uygulamanın büyük yararı olduğunu söyledi.
Başkan Mehmet Atay, bölgenin uydu fotoğraflarının sürekli alındığını kaydederken ‘‘Kaçak yapıların ve gecekonduların önüne geçmek için her türlü olanağı kullanıyoruz. Uydu teknolojisi bunlardan biri. Kepez'i en küçük noktasına kadar uydu ile görüntülüyor, fotoğraflarla tespitler yapıyoruz. Plan çalışmalarımıza da katkı sağlıyor’’ dedi.
12 Şubat 2001 Hürriyet

İstanbul'da susuz günler
İstanbul'un kasım, aralık, ocak aylarında düşük yağış alması kuraklık tehlikesini gündeme getirdi. İSKİ'nin verilerine göre barajlardaki su seviyesi geçen yıla göre azalırken, 2001 yılında barajlara hiç yağış düşmedi.
Uzmanlar, kuraklığın Türkiye'de ''doğal afet'' sayılmadığından yakınarak, kuraklığa karşı gereken önlemler alınmazsa, özellikle İstanbulluların sıkıntılı günler yaşayacağını söyledi. İSKİ yetkilileri ise İstanbul hiç yağış almasa bile barajlarda kasım ayına kadar yetecek su olduğunu savundu.
11 Şubat 2001 Cumhuriyet

'Sağlam binalar yapılmalı'
İsveç Uppsala Üniversitesi Sismoloji Programı başkanlığı yapan Prof. Dr. Ota Kulhanek ile Türkiye ve depremi konuştuk 
11 Şubat 2001 Cumhuriyet

Meclis'teki Kavga ve 'Mimari'...
TBMM'de bir milletvekilinin ölümüyle noktalanan ''Yumruklaşma'' konusunda Başbakan Ecevit 'in Meclis salonunun ''mimarisini'' de sorumlu tutması tanıdığım mimarlar arasında değişik tepkilerle karşılandı...
Kimi güldü geçti; kimi önce inanmadığını söyledi; kimi de içini dökerek hem Ecevit adına hem ülke adına kaygı duyduğunu belirtti...
Sonra düşündüm... Aslında bu farklı tepkilerin ''tümü'' de durumun ''vahim'' olduğunu göstermekte ''ortak'' değiller miydi?..
11 Şubat 2001 Cumhuriyet

Depreme fuarlı hazırlık
Depremin 2.'nci yıldönümünde Afet Öncesi Hazırlık Fuarı düzenlenecek. Afet öncesi hazırlık için gerekli ürünlerin sergileneceği fuarda, eğitim seminerleri de gerçekleştirilecek.Media Force Fuarcılık Şirketi, İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi ve Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü desteği ile Afet Öncesi Hazırlık Fuarı düzenliyor. Konu hakkında basın toplantısı düzenleyen İstanbul Valisi Erol Çakır, Afet İşleri Koordinasyon Daire Başkanı, Vali Yardımcısı Ali Cafer Akyüz, Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve CNR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, giriş ücreti alınmayak olan fuarın, kurtarma yerine depremden korunma yöntemlerini öne çıkaracağını vurguladılar
11 Şubat 2001 Zaman

İstanbul’a Kuyumcukent
İstanbul'da kuyumcuları bir araya toplayacak ve 65 milyon dolara mal olacak Kuyumcukent inşaatına başlandı.Kuyumcukent inşa anlaşması İstanbul Kuyumcu Sanatkarları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ile Baytur İnşaat arasında imzalandı. İki yılda anahtar teslim tamamlanması planlanan Kuyumcukent'in kuyumculuk sektöründe altın, mücevherat sanayi ve ticaret merkezi olmasının yanı sıra, binlerce kuyumcu, esnaf ve sanatkâr ile kuyumcu yan sanayii ve hizmet kuruluşlarını biraraya getirecek. Merkezde aynı zamanda bürolar, depolama restoran, fast-food, gibi sosyal amaçlı imkanlar da bulunacak.
11 Şubat 2001 Zaman

Antik Tiyatro 15 Eylül'e yetişecek
Yıllardır ödenek bulunamadığı için restorasyon çalışmaları ağır aksak ilerleyen Side Antik Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları hızlandırıldı.Kültür Bakanlığı'ndan tahsis edilen 250 milyar lira ödenek ve Efesten getirtilen sabit vinç ile antik tiyatronun sahne ve yıkılan duvarlarının restoresi başladı. Kültür Bakanlığı Anıtlar Yüksek Kurulu, Antalya Anıtlar Yüksek Kurulu ve Side Belediyesi'nin ortak başlattığı restorasyon çalışmalarının bir amacıda ilk kez yapılacak Side Festivali için. Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar, Side'de ilk kez yapılacak ve 15–24 Eylül arası festivalin Antik tiyatroda yapılacağını belirterek "Amacımız Side Antik Tiyatrosunu Aspendos gibi aslına uygun restore edip kültür ve sanat faaliyetlerine açmaktır. Bunun için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bir aksiklik olmazsa 1. Side Festivalini Antik tiyatroda yapacağız" dedi. Antik tiyatronun yıkılan duvar ve sahnesinin taşları topraktan arındırılıp numaralanarak aslına uygun biçimde yeniden eski haline getirecekolan restarasyon çalışmaları devam ediyor.
11 Şubat 2001 Zaman

Alış-veriş merkezine tepki
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir süredir çalışmaları sürdürülen dev alış veriş merkezi projesine küçük esnaflar tepki gösterdi.Alanya Ticaret Odası'nın önderliğinde kurulması hedeflenen çok ortaklı alış veriş merkezi çalışmasına tepki geldi. Söz konusu alış veriş merkezi için ikili görüşmeler kapsamında, Bakkallar ve Bayiler Odası ile yapılan görüşmenin olumsuz sonuç verdiği öğrenildi. Alanya'nın kalkındırılması amacını taşıdığı bildirilen dev alış veriş merkezinin Alanya'daki küçük çaplı esnaflarını zor durumda bırakabileceği düşüncesiyle olumsuz tepkinin geldiği bildirilirken, Alanya Bakkallar Odası Başkanı Cemal Kaçmaz, büyük alış veriş merkezi projesine karşı olmadıkalrını ancak alış veriş merkezinin şehir dışına yapılmasını istediklerini de bildirdi. Kaçmaz; "Üyelerimizin tereddütleri var. Şehir içine yapılırsa zor durumda kalabilirler. Üyelerimizle ikili görüşmelerimiz sürüyor" dedi.
11 Şubat 2001 Zaman

İstanbul’a 10 milyon bitki
İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nce, projenin başlatılması nedeniyle Sultanahmet Meydanı‘nda düzenlenen şenliğin açılışında konuşan Gürtuna, İstanbul‘un tarihi günlerinden birini yaşadığını belirterek, uzun yılların ihmali ile kentte ciddi bir çevre kirliliği yaşandığını ancak birkaç yıldır yaptıkları çalışmalarla bunun önüne geçtiklerini belirtti.
11 Şubat 2001 NTVMSNBC

Marmaray’da ilk adım atılıyor
10 milyonu aşkın nüfusu ile dünyanın sayılı metropolleri arasında yeralan İstanbul’un kentiçi trafiğine uzun vadeli kalıcı çözüm sağlamak amacı ile inşa edilmesi planlanan Marmaray raylı sistemin yapımı öncesinde ilk somut adım, hattın mühendislik ve müşavirlik hizmetlerini üstlenece firmanın seçimi ile atılacak.
11 Şubat 2001 NTVMSNBC

Hastane talebi
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde faaliyet gösteren Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yer ve hizmet alanının yetersiz olduğu, ilçeye yeni bir hastanenin yapılması gerektiği bildirildi.Gelibolu Kaymakamı Selim Cebiroğlu, daha önce sağlık merkezi olarak kullanılan ve yapılan ilave ile 30 yataklı hastaneye dönüştürülen binanın çok eski olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu binada ve eldeki aletlerle, köyleriyle birlikte 100 bin nüfusa ulaşan Gelibolu'da sağlık hizmeti verilmesi mümkün değildir. Kaynarca mevkiinde 13 bin metrekarelik bir yere yeni bir hastane yapılması için girişim başlattık. Gerekli izni ve ödeneği alırsak acilen hastane yapımına başlayabiliriz."
12 Şubat 2001 Zaman

UMPAŞ’tan İzmir’e konut
Uşak Mizan Pazarlama A.Ş. (UMPAŞ) Holding, Karşıyaka'nın Koyundere beldesinde, 1000 konutun yer alacağı dev bir site yapmak için kolları sıvadı.İzmir Kültürpark içindeki Dilek Restaurant'ta tanıtım toplantısı gerçekleştiren UMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ulucay, kendilerine olan güven sayesinde 11 yılda 17 şirket kurduklarını ve bu şirketlerde 1200 kişinin çalıştığını belirtti.
12 Şubat 2001 Zaman

Gümüşhane Stadyumuna 100 milyar
Yapımı halen süren Gümüşhane sehir stadyumu için Başbakanlık, 100 milyar para yardımı yaptı.Gümüşhane Valisi Gazi Şimşek, yapımı halen devam eden çim stadyumda incelemelerde bulundu. İncelemeleri sırasında Şimşek, stadyumun biran önce hizmete açabilmesi için 100 milyar para yardımını Başbakanlık Acil Destekleme Fonu'ndan çıkarttıklarının müjdesini verdi. Vali Gazi Şimşek, son bir yılda stadyum için önemli ölçüde harcama yaptıklarını dile getirerek, stadın bitmesine az bir zaman kaldığını bunun için de yine paraya ihtiyaç olduğunu kaydetti.
12 Şubat 2001 Zaman

5.5 büyüklüğünde deprem Balıkesir'i yıkar mı?
Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Ahmet Ercan 5.5 büyüklüğündeki bir depremin Balıkesir'i yıkabileceğini öne sürdü. Balıkesir'de son yüzyılın depremlerinin de ele alındığı, Kuzeybatı Anadolu Karesi Bölgesi Jeofizik Toplantısında konuşan Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Prof.Dr.Ahmet Ercan, Balıkesir'in hem ege, hem de marmara bölgesinde oluşundan dolayı ovalanıp durduğuna dikkat çekti. Balıkesir ili dahilinde 4 ayrı deprem kuşağı olduğunu, bu hareketten dolayı Balıkesir'in adeta zeybek oynarcasına sürekli döndüğünü ve bunlar yüzünden yırtılmaların meydana geldiğini ifade eden Ercan " Balıkesir'de beklenen ortalama deprem büyüklüğü 4.7'dir. Fakat bu 7.4 büyüklüğünde bir deprem Balıkesir'de olmaz anlamında değildir. Ayrıca imar durumu itibariyle 5.5'luk bir depremde Balıkesir'de birçok binanın yıkılacağı bir gerçektir" dedi.
11 Şubat 2001 Yeni Asır

Serbest bölgeye Amerikan ilgisi
ESBAŞ'ta 1998'den beri otomotiv yan sanayinde üretim yapan ABD'li Delphi Packard, ikinci fabrikasını kurmaya hazırlanırken, yine ABD'li yazılım firması Softec Bilgisayar bölgede ofis kiraladı
Yabancı yatırımcıların Avrupa, Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya pazarlarına girmek için seçtiği Ege Serbest Bölgesi'ne, ABD'li firmalar büyük ilgi gösteriyor. Ege Serbest Bölgesi'nde 1998'den beri otomotiv yan sanayinde üretim yapan dünyaca ünlü ABD'li Delphi Packard, 39 bin metrekare alana ikinci fabrikasını kurmaya hazırlanırken, yine ABD'li yazılım firması Softec bilgisayar yazılımı üretmek için bölgede ofis kiraladı.
ABD Sermayeli Lucas Service ve Alvensa firmalarının da Ege Serbest Bölgesi'nde faaliyet göstereceklerini dile getiren Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. Başkanı Kaya Tuncer, Başta ABD'li yatırımcılar olmak üzere 2001 yılında da yatırımcıların bölgelerini tercih ettiğine işaret etti.
11 Şubat 2001 Yeni Asır

EBSO Center, kriz kurbanı Yatırım ertelendi
Ege Bölgesi Sanayi Odası, 15 milyon dolarlık yatırımla Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) kurmayı planladığı, EBSO Center Hizmet Binası'nın yapımını ekonomik kriz nedeniyle erteledi.
EBSO Başkanı Atıl Akkan reel sektörü etkileyen ekonomik kriz yüzünden EBSO'nun da tasarruf politikası uyguladığını belirterek, geçen yıl 2 trilyon 75 milyar lira olan bütçelerini bu yıl yüzde 50 artırmaları gerekirken, sadece 50 milyar lira artırabildiklerini söyledi.
12 Şubat 2001 Yeni Asır

Yatırımda aslan payı Istanbul'un
Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne hazırlanan bir çalışmada 2001 yılı kamu yatırımlarının illere göre dağılımı tespit edildi. DPT Müsteşarlığınca hazırlanan rapora göre, Türkiye genelindeki illere yapılan tüm yatırımların proje tutarları toplamı 11 katrilyon 656 trilyon 692 milyar lira olarak belirlendi. Bu miktarın 42 trilyon 222 trilyon 420 milyar lirası dış para gereği olarak kullanılırken toplam yatırımın geri kalan kısmı ise bütçe öz kaynaklarından karşılanacak. Hükümetin uyguladığı enflasyonla mücadele kapsamında bu yıl sadece sözkonusu illere 9 katrilyon 9 katrilyon 358 trilyon liralık yatırım yapılacak. Bu miktarın 2 katrilyon 839 trilyon lirası dış para , geri kalan kısmı ise iç para olarak yatırımlara aktarılacak
12 Şubat 2001 Türkiye

4 Yüzer Santral’ projesine iptal
Enerji krizine kısa vadede çözüm getirmek amacı ile kurulması öngörülen 4 adet yeni yüzer-gezer santral projesi iptal edildi. Buna göre Karadeniz Bölgesinde Trabzon-Yomra, Ordu-Ünye ve Trabzon-Çarşıbaşında Yüzer santraller, Akdeniz bölgesinde Akkuyu'da gezer santral kurulmasına yönelik 4 adet mobil santralın yeniden ihale edilip edilmemesi TEAŞ Genel Müdürlüğü tarafından kararlaştırılacak
12 Şubat 2001 Türkiye

Kuyumculara dev merkez
Kuyumculuk sektöründe dünyanın en büyük entegre altın ve mücevherat sanayi ve ticaret merkezi olacak Kuyumcukent'in inşası için S.S. İstanbul Kuyumcu Sanatkarları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ile Baytur İnşaat Taahhüt A.Ş. arasında sözleşme imzalandı. Baytur İnşaat Genel Müdürü Oktay Yavuz ve Kuyumcu Kent Yapı Kooperatifi Başkanı M. Ercan Özgür'ün imzaladığı anlaşmayla proje start aldı. Türk kuyumculuğunun yeni merkezi olacak Kuyumcukent projesi, Baytur İnşaat tarafından 24 ay içinde anahtar teslimi tamamlanacak. 65 milyon dolara malolacak Kuyumcukent Projesi, kaba inşaatı tamamlanmış1. kısım atölyeler bölümünün bitirilmesi, ikinci ksım mağazalar bölümü inşaatları, altyapı inşaatları, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını içeriyor. Projede bin 407 adet atölye, 609 adet mağaza, 268 adet yan hizmet binası, 138 adet büro, 29 adet depo, 14 adet restoran, 13 adet fast food restoran olmak üzere 2 bin 516 adet işyeri yer alacak. Çukurova Holding bünyesindeki Baytur İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Birgili, "Bu proje sayesinde kuyumculuk sektöründeki ihracatımız artacak" dedi.
12 Şubat 2001 Türkiye

Mısır'da eski imparatorluk döneminden kalma mezar bulundu
Mısır'ın başkenti Kahire'nin güneyindeki Sakkara bölgesinde, eski imparatorluk döneminden kaldığı tahmin edilen bir mezar bulundu.
Tarihi Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Gaballah Ali Gaballah, 18. hanedandan Mısır firavunu Ahenaton zamanında yaşayan büyük rahip Meri Aton'a ait olduğu sanılan mezarda, duvarları mermerle kaplı iki oda ve Meri Aton'un cenaze törenini simgeleyen resimlerle ismi ve unvanının yazıldığı hiyeroglifler bulunduğunu belirtti.
11 Şubat 2001 Turk.net

Zeugma, Harabe de olsa şaheser
Sasani Kralı I. Sapur'un 1745 yıl önce yakıp yıktığı Zeugma Antik Kenti'nden geride kalanlar dahi, ''dünyayı ayağa kaldırmaya'' yetti.
Bronz Mars heykeli, birbirinden güzel mozaikleri ve mimari yapısı ile dünyanın ilgi odağı olan Zeugma, harabe de olsa günümüzde gerçek bir şaheser olarak değerlendiriliyor ve o dönemdeki sanat anlayışının, adeta ayakta alkışlanmasını sağlıyor.
11 Şubat 2001 Turk.net

Boru Hattı projesine büyük ilgi
Azerbaycan petrollerinin batılı pazarlara ulaştırılmasını öngören Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı projesinin, dünyanın önde gelen petrol firmaları neznindeki cazibesi artıyor. ABD sermayeli Chevron da Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı projesi ve mühendislik çalışmasına katılmak istediğini bildirdi. Chevron Dışişleri Bakanlığı'na bir mektup yazarak, bu niyetini ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ile gerekli görüşmeleri başlatmak istediğini bildirdi. SOCAR Yabancı Yatırımlar Daire Başkan Yardımcısı Vitali Beylerbeyov da, Kazakistan hükümetinin projeye katılmakta istekli olduğunu bildirdi
10 Şubat 2001 Akşam

Tek-Art inşaatla büyüyor
Holdingin inşaattaki yatırım hedefi 200 milyon dolar
Trabzonspor'un eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz'a ait Tek-Art Holding, faaliyet gösterdiği inşaat, turizm, sanayi ve medya gruplarında bu yıl 270 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Tek-Art Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yatırımın 165 milyon doları inşaat, 89.5 milyon doları turizm, 11 milyon doları sanayi ve 4.5 milyon doları medya grubunda gerçekleştirilecek
10 Şubat 2001 Akşam

Arazi mafyası Sarıyer’i yedi bitirdi 
Sarıyer’in en büyük sıkıntısı kaçak yapılaşma. Halk dertli: Çivi çakmak yasak ama işini bilen yapıyor...
Sarıyer, Boğaz’ın en güzel ilçelerinden. Rumeli Hisarı, Emirgan, İstinye, Tarabya, Baltalimanı ve Kilyos gibi semtleriyle sahil şeridini süsleyen bu güzel ilçe, halka göre günden güne eriyip gidiyor. 1980’li yıllardan başlayarak günümüze kadar devam eden kaçak yapılaşma Sarıyer’in en büyük sıkıntısı. Milliyet İstanbul ekibi olarak yaptığımız gezide ilçenin sorunlarına mercek tuttuk, halkın şikâyetlerini dinledik. İşte vatandaşın ağzından Sarıyer...
12 Şubat 2001 Milliyet

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz