reklam

Haberler
27 Şubat 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

E-5 Yeşil Ses Duvarı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Binyılın Çevre Atılımı projesi kapsamında düzenlediği etkinlikler devam ediyor. 27 Şubat 2001 Salı günü (yarın) saat 11:00'de E-5 otoyolu Gülsuyu çıkışında düzenlenen açılışta İstanbul'un gürültüsünü ağaçlarla yok etme projesi start alacak.

26 Şubat 2000 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Zeugma'da işler bitmedi
Gaziantep Müzesi'nde görevli Arkeolog Mehmet Önal, müzenin mevcut salonlarının, Zeugma antik kentinde geçen yıl yapılan acil kurtarma kazıları sırasında bulunan eserleri dahi sergilemeye yeterli olmadığını belirtti. Önal, yaptığı açıklamada, bundan sonra Zeugma'da yapılması gerekenlere değindi. Zeugma antik kentinin üçte birinin Birecik Barajı gölü altında kaldığını anımsatan Önal, şu görüşlere yer verdi: ''Ancak, antik kentin üçte ikilik bölümü, suyun ulaşamadığı alanda. Antik kentin tiyatro, hamam, agora, cadde ve villaları, antepfıstığı ağaçları altında uyuyor. Kazılarda çok sayıda fresk ve mozaik bulundu. Gaziantep Müzesi'nin mevcut salonları bunların teşhir edilmesine yetmiyor. Oysa bunlar sergilendiği an Gaziantep Müzesi, mozaik ve freskte Türkiye'de ilk sıraya yükselecektir. Zeugma kazılarında 100 bini aşkın mühür baskısı bulunarak, dünya rekoru 4'e katlanmıştır.''
25 Şubat 2001 Finansal Forum

Biyonik Tower
Dünyanın en büyük gökdeleni Şanghay'da inşa edilecek. Konut olarak düşünülen gökdelenin yüksekliği 1110 metre olacak, içinde 100 bin kişi yaşayacak, 20 yılda bitecek.
Çin'in Şanghay Kenti'nin gelecek yüzyılda nüfusunun 30 milyonu bulması bekleniyor. Bu nedenle kent planlamacıları, konut sorununa çare bulmak için çözüm üretiyorlar. İspanyol mimarlar ise Şanghay için 1110 metre yüksekliğinde ve 196 metre genişliğinde dev bir gökdelenin projesini hazırladılar.
Yüzbinlerce metre karelik bir alan üzerine inşa edilecek olan Biyonik Kule, dev bir füzeyi andırıyor. Gökdelen, 12 bloktan meydana geliyor ve her bir blokta 25 kat bulunuyor. 100 bin kişilik planlanan kulede, oteller, restoranlar, iş yerleri ve parklar bulunacak. Binada 368 asansör yeralacak. En alttan en üst kata 2 dakikada çıkılabilecek.
Bina tıpkı ağaç kökleri gibi temellerle yere bağlanacak. Rüzgarda gökyüzünde sağa sola doğru salınacak olan binada güvenlik açısından pencere açmak yasak olacak. Alüminyum ve cam kapaklardan binaya temiz hava girecek ve bu özel bir tertibatla kuleye dağıtılacak. Proje Müdürü Prof. Javier Pioz, Belediye Başkanı ile temasa geçtiklerini, uygun yer arandığını bildirdi. 32 milyar dolarlık projeye şimdi finansman aranıyor.
27 Şubat 2001 Hürriyet

Vaillant Akademi'de dersbaşı yapılıyor
Isıtma sektörü kuruluşlarından Vaillant'ın, sektörün üretim kalitesini artırmak ve yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 'Vaillant Akademi' adıyla 10 yıl iş garantisi taahhüt ederek hazırladığı proje bu ay sonunda Ankara'da hayata geçiriliyor. Isıtma ve sıhhi tesisat konularında eğitim verecek ilk özel meslek akademisi olan Vaillant Akademi, kalorifer tesisatı ve montajı konularında gerekli eğitimi almak ve sonrasında da iş hayatına atılmak isteyenler için düşünülmüş.
26 Şubat 2001 Akşam

Kırıkkale Kültür Parkı, hızla devam ediyor
Kırıkkale Belediyesi tarafından Yenimahalle'de Kayseri kavşağındaki hakim bir tepeye yaptırılan Mustafa Pekdoğan Kültür Parkı bitirilme aşamasına geldi. Singapur gezisi sırasında botanik bahçeler gördüğünü ve bahçeden etkilenerek Kırıkkale'ye de aynısı yaptırmaya karar verdiğini söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, "İşe başladığımda bazı insanlarımız parkı lüks yatırım olarak görüyorlardı. Yaptığımız hizmeti takdir edenler kadar elbette eleştirenler olacaktı. Diğer illerde olduğu gibi neden Kırıkkaleliler de çocuğunu elinden tutup parklarda gezip eğlenmesin, Kırıkkale ve Kırıkkaleliler için hiçbir yatırım lüks değildir. İlk başlarda bizleri eleştirenler, park bitirilme aşamasına geldiğini görünce dediklerine pişman oldular. Ayrıcı park bitiminde çevre il ve ilçelerden insanlar gelerek buralarda vakit geçirecekler ve şehrimizden ayrılmak istemeyecekler. Kırıkkalelilerin de övüneceği bir parkı olacak" dedi. 1 trilyon 438 milyara mal olacak Mustafa Pekdoğan Kültür Parkı'nda dev akvaryumlar, şelale, ticaret merkezleri, alışveriş alanları, çay bahçeleri, gençlerin rahat edeceği eğlence alanları, açık hava konserlerinin ve toplantılarının yapılacağı anfi tiyatro bulunacak.
27 Şubat 2001 Zaman

Kuyumcular tek çatı altında birleşiyor
Kuyumculuk sektöründe dünyanın en büyük entegre altın ve mücevherat sanayii ve ticaret merkezi olacak Kuyumcukent'in son kısmının inşaası için S.S İstanbul Kuyumcu Sanatkarları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ile Baytur İnşaat Taahhüt A.Ş arasında sözleşme imzalandı. 2003 yılında tamamlanması planlanan Kuyumcukent projesi, 65 milyon dolarlık bir maliyetle tamamlanacak. Toplam 140 milyon dolarlık bir yatırım ile tamamlanacak olan projenin 75 milyon dolarlık 1. Kısım kaba inşaatının daha önceden bitirildi. Projenin ikinci aşaması 65 milyon dolarlık bir yatırımla 'Atölyeler Bölümü'nün tamamlanması, ikinci kısım 'Mağazalar Bölümü' inşaatları, altyapı inşaatları, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları kapsıyor. Projenin finansmanı kooperatif ortakları tarafından sağlanıyor. Eğer finansman açısından sıkıntıya girilirse, Pamukbank'tan 40 milyon dolarlık kredi sağlanacak.
27 Şubat 2001 Finansal Forum

Yaşam kalitesi en yüksek kentler Zürih ve Vancouver
Dünya çapında 215 şehir üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, yaşam kalitesi açısından en yaşanılır şehirler Vancouver (Kanada) ile Zürih (İsviçre). İngiltere’de William M. Mercer tarafından yapılan araştırmada çevre, eğlence, suç oranı, trafik sorunu gibi 39 ayrı kriter üzerinden 215 kent incelendi. Buna göre yaşanılır kentler listesinde 3. sırayı Viyana (Avusturya) alırken, onu Kopenhag (Danimarka), Cenevre (İsviçre) ve Sydney (Avustralya) izledi. İsviçre yaşanılır şehirler listesinin ilk 10 sıralamasına Zürih, Cenevre ve Bern ile 3 şehriyle birlikte girerken, Almanya listeye Frankfurt ve Münih ile girmeyi başardı. Geçen yılın yaşanılır şehirler sıralamasında 24. sırada olan Paris (Fransa), suç oranındaki artış ve doğal afetler kriterlerine takılarak bu yıl 33. sıraya geriledi. Suç işleme oranı kriteri Londra’nın yerini de geçen yıla göre 35. sıradan 40. sıraya indirdi. New York (ABD) sıralamada 44. olurken, Moskova (Rusya) ise 157. sırada yer alabildi.
26 Şubat 2001 NTVMSNBC

Bir köprü; adsız ve kimsesiz
Galata Köprüsü'nün adı Karaköy'le Eminönü arasında sakat doğanında kaldı... Galata'nın eski köprüsü Ayvansaray'la Hasköy arasında kimsesiz ve adsız kaldı... Adının olması için yaşaması gerek... Yaşamayan köprüye ad ne gerek!
Yeni yerindeki eski köprünün girişini kapatan "Köprü çalışması var" tabelası bir kandırmaca... Dubalarını ayırıp köprüyü ortasından açmışlar, öylece bırakmışlar; amaç, Haliç'ten gelen pisliğin Marmara'ya akması... Eski köprünün eskilerden kalan altıgen parmaklıkları ve elektrik direkleri kırık lambalarıyla köprünün üstünde...
26 Şubat 2001 Cumhuriyet

Deriner Barajı tam gaz
DSİ Çoruh Projeleri Bölge Müdürü Mehmet Kılınç, Türkiye'nin ve Dünya'nın sayılı yüksek barajlarından biri olacak ve Türkiye'nin enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılaması beklenen Deriner Barajı'nda çalışmaların iş programına göre yolunda gittiğini açıkladı.Bu tür barajların bitirilmesi için en önemli işin nehrin derivasyon tüneline verilmesi olduğunu kaydeden Kılınç, "Yaklaşık 400 metrelik bir kısım bitirilmiş durumda. Ekim veya kasımda tamamı bitecek. Bu tarihte mutlaka derivasyona Çoruh Nehri'ni akıtacağız." dedi.
27 Şubat 2001 Zaman

Stad tamam, sıra olimpiyatta
Üç yıldır inşaatı süren Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yüzde yetmişlik bölümü tamamlandı. Stad için şu ana dek 146 milyon dolar harcandı
İstanbul'un uzun yıllardır özlemini çektiği 80 bin kişilik olimpiyat stadına kavuşmasına çok az bir zaman kaldı. İnşaatının yüzde yetmişi tamamlanan stadın açılması için geri sayım başladı. 3 yıl içinde tam 146 milyon dolar harcanan Atatürk Olimpiyat Stadı Aralık ayı içinde bitirilecek. 3 yıl içinde yaşananları ve stadın şu anki konumunu Atatürk Olimpiyat Stadı Kontrollük Teşkilatı Başkanı Faruk Keskinel anlattı.
25 Şubat 2001 Sabah

Narmanlı Yurdu
...Beyoğlu, önüne gelenin eski bina alıp, serbestçe yıkıp yerine bir ucube dikebildiği bir yer olmaktan -nihayet- çıkmaya başlamıştı. Narmanlı Yurdu'nun kendisi, bildiğim kadar 'ikinci sınıf tarihi eser' kategorisindeydi; dolayısıyla korunması gerekiyordu. Zaten bunları düşündüğüm için ilk gözüme ilişen haberleri ciddiye almamış ve telaşlanmamıştım.
25 Şubat 2001 Radikal

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz