reklam

Haberler
08 Şubat 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Başkentte inşaat çöktü
Başkent'te Şaşmaz Oto Sanayi Sitesinde inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu 6 kişi yaralandı. Yaralı 5 kişiden 3`ü de tedavilerinin ardından taburcu edilirken, diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, binanın çökme nedeninin insan hatası olduğunu söyledi.Şaşmaz Oto Sanayi 6. cadde üzerinde bulunan ve Mehmet Başayar`a ait inşaat halindeki oto galerisi, 3`üncü katın beton dökme çalışmaları yapılırken çöktü.
08.02.2001 Kaynak: Nethaber.com

İSTANBUL DEPREM RİSK ANALİZİ VE DEPREM SENARYOSU İŞİ İHALEYE ÇIKTI
İstanbul için Deprem Risk Analizi ve Deprem Senaryosu işi ihale edilecektir.
Şartname Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü’nden 350.000.000.-TL. karşılığı ile alınabilir veya ayrıca ücretsiz olarak Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğünden görülebilir.
04 Şubat 2001 Kaynak:  İstanbul Büyükşehir Belediyesi 




MİNİ TÜRKİYE PROJESİNİ KÜLTÜR A.Ş. GERÇEKLEŞTİRECEK 
Haliç’te yapılması planlanan Mini Türkiye Projesi İçin Kültür A.Ş. çalışmalarını sürdürüyor.
Artık İstanbul’da da gerçeğinde olduğu gibi, ağırlıklı olarak İstanbul’un yer alacağı bir “Mini Türkiye” minyatür kenti projesinin hayata geçirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan proje Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek
Yapımı zor ve zahmetli bir proje olmasına karşın, böyle bir minyatür kent ile İstanbul, yeni bir kültürel komplekse kavuşturulmuş olacak. İstanbul’da yapımı planlanan minyatür kentte yer alacak maketlerde de, dünyadaki gibi genel bir konsept yakalanacak ve Türkiye’den seçme eserlerin yer alacağı bir “Mini Türkiye” hazırlanacak.
07 Şubat 2001 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Mimarlara "İltifat olmayan yerde, marifette olmuyor"
Berlin duvarı yıkılmadan hayat " Batı" da idi. Duvar yıkılalı (9 Ekim 1989) on bir yıl oldu. Doğu'da yapılan veya yenilenen binalar nedeniyle hayat yer değiştirdi. Doğu Berlin bir şantiye halinde. Dünyanın en ünlü mimarları marifetlerini gösteriyor. Her yenilenen veya yeni yapılan meydan ve bina, mimarının adı ile ünleniyor.
Dr. Jeannette Malin Derdel, hekim olarak biyokimya dalında çalışırkan, üç çocuğuna bakmak için işten ayrılmış. Çocuklarını büyütürken boş zamanlarında iki yıl sanat tarihi, iki yıl mimarlık okumuş. Şimdi 500 marka yarım gün süre ile turist gezdiriyor. Mercedes otomobili ile, ilgilenenlere yeni binaları gösteriyor, mimari özelliklerini anlatıyor. Dr. Jeannette sayesinde " Yeni Berlin'i " gezdik. Duvar yıkılmadın önce Batı'da ünlü mimar Hugh A. Stubbins, Kongre Salonu'nu; Le Corbusier, Olimpiyat Apartmanları'nı; Hans Caharoun, Philharmonie Salonu'nu; Mies van der Rohe, yeni sanat galerisini projelendirmişti
08 Şubat 2001 Kaynak: Milliyet Gazetesi

Türkiye'nin en yüksek anıtı
Türkiye'nin en büyük anıtı olan, 68 metre yükseklikteki Kuvayi Milliye anıtı, Manisa'da. Toplam 500 milyar liraya malolacak anıtın, çevre düzenlemeleri ile birlikte 19 mayısa kadar tamamlanacağını bildiren Manisa Valisi Muzaffer Ecemiş, çalışmaları yerinde inceleyerek, "Bu anıt, millî birliğin timsali olacaktır." dedi. Anıtın zirvesinde gazetecilere anıt hakkında açıklamalarda bulunan Ecemiş, şöyle konuştu: "Paris'in Eyfel Kulesi varsa, Manisa'nın da Kuvayi Milliye anıtı var. Millî mücadelemizi, cumhuriyetimizi, Atatürk'ü birlikte kucaklayan ve sembolize eden görkemli bir anıttır. Bu anıt, Manisalılara esaretin acısını unutturmayacak, bağımsızlığın bedelini hatırlatacaktır."Vali Ecemiş, anıt çevresinde, Anıt Parkı adı altında bir mesire ve dinlenme yerinin bulunacağını da söyledi.
08 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

Çimentaş Genel Müdürlüğü'ne Selahattin Mersin getirildi.
Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası TAŞ Genel Müdürlüğü'ne Selahattin Mersin atandı. Çimentaş'tan yapılan açıklamaya göre, Topluluk Teknik Koordinatörü ve Çimentaş Genel Müdürü Ergün Olgun, Teknik Koordinatörlüğe getirildi. Çimentaş Genel Müdürlüğü'nü ise Kars Çimento Genel Müdürü Selahattin Mersin üstle
08 Şubat 2001 Kaynak: Dünya Gazetesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ödül
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, yarışmaya “Belediye hizmet ve projeleri ile kent gelişimi ve güzelleştirilmesi alanında Dikmen Vadisi kentsel dönüşüm projesi ve Yunus Göleti ve çevresi Rekreasyon Alanı” başlıklı iki proje ile katıldığı belirtildi. OICC 5. Dönem Ödül Yarışması Değerlendirme Komitesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni “Şehir Gelişimi ve Güzelleştirilmesi” dalında birincilik ödülüne layık gördü. OICC Genel Sekreteri Ömer Abdullah Kadı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e gönderdiği davetiyede, ödüllerin, 13-15 Şubat 2001 tarihleri arasında, Mısır Başbakanı Ataif Obied’in himayesinde Kahire’de yapılacak OICC 9. Genel Konferansı’nda düzenlenecek törenle verileceğini bildirdi.
08 Şubat 2001 Kaynak: NTVMSNBC

Şile yolu çile yolu
Birçok belediyenin kullandığı Şile-Çekmeköy yolunun yetersizliğinden yakınan başkanlar genişletme ve kavşak düzenlemesi istediler.Anadolu yakası belediye başkanları koordinasyon toplantısının 12'ncisi Ümraniye Belediye Başkanı Mehmet Bingöl'ün ev sahipliğinde Ziya Şark Sofrası'nda gerçekleştirildi.Toplantıya Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık'ın haricinde Anadolu yakasındaki belediye başkanlarının tamamı katıldı. Ümraniye Kaymakamı Ali Yılmaz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ümit Özerol'un da katıldığı toplantıda Şile–Çekmeköy yolu ile ilgili rapor masaya yatırıldı. Birçok belediyenin bağlantı yolu olan Şile–Çekmeköy yolunun yetersizliğine dikkat çeken ve yaşanan sıkıntıları dile getiren belediye başkanları yolu rahatlatacak tekliflerde bulundular.
08 Şubat 2001 Kaynak: Zaman  Gazetesi

Alt geçidi deniz bastı
Galata Köprüsü'nün bağlantısını oluşturan altgeçidin deniz suyu ile dolması sebebiyle şehir içi trafik, uzun süre aksadı.Alınan bilgiye göre, hava şartları nedeniyle denizde gerçekleşen dalgalanma, su seviyesinin altında olan Galata Köprüsü'nün bağlantısını oluşturan altgeçitte, saat 06.00 sıralarında su birikintisine yol açtı. Altgeçitte su taşkınlarına karşı kullanılan motopompların da arızalanması nedeniyle kısa sürede yükselen su, araçlara geçit vermez oldu. Su tahliye işlemleri sürerken sabah trafiği de başlayınca, Eminönü'ne ulaşan yol, Unkapanı Köprüsü'nün altından itibaren araç trafiğine kapatıldı. Eminönü'nden dağılım yapılan Eyüp, Aksaray, Taksim ve Beşiktaş yönlerinde uzun kuyruklar oluştu.
08 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

Süleymaniye'ye mezar açmak, Anayasaya aykırı
Nakşibendi Lideri Esad Coşan ve damadı Ali Yücel Uyarel'in Süleymaniye Camii bahçesine gömülmesi için bakanlar tarafından imzalanan kararname büyük tepki çekti. Konunun uzmanları Bakanlar Kurulu kararının hem Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na hem de Anayasa'ya aykırı olduğunu söylediler.
08 Şubat 2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Gecekonduyu bitirecek villa projesi
Başbakan Ecevit'in Başdanışmanı, kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Türkiye'nin gecekondu sorununa çözümün, tek katlı ve modüler villalar olduğunu söyledi. Fikir babası olduğu projenin büyük şehirlerdeki 1 milyon gecekonduyu 3 yıl içinde 3 milyar dolarlık (yaklaşık 2 katrilyon 40 trilyon lira) kaynakla ortadan kaldıracağını belirten ünlü mimar Prof. Alp, bunun için ABD Eximbank'ının 1 milyar 500 milyon dolarlık (yaklaşık 1 katrilyon 20 trilyon lira) krediyi parafe ettiğini de müjdeledi. Prof. Alp projeyi hayata geçirebilmek amacıyla temaslarda bulunmak üzere, bugün Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'la birlikte ABD'ye gidiyor.
08 Şubat 2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Cendere Vadisi'ne Safari Park yapılıyor
TEM Otoyolu'nun kuzeyinden başlayıp, Kemerbuzgaz Kemerleri'ne kadar uzanan 740 hektarlık arazide kurulması planlanan park, Orman Bakanlığı'ndan izin bekliyor.İstanbul, büyük bir hayvanat bahçesine sahip olmaya hazırlanıyor. Eski Gülhane Parkı'ndaki hayvanat bahçesinin kaldırılmasına karar verilmesinin ardından, İstanbul'un imdadına Darıca'da açılan hayvanat bahçesi yetişmişti. Ancak şehir merkezinden uzakta kalması ilginin yeterince yoğun olmamasına neden oldu.
08 Şubat 2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Büyükşehir kayıp parkını buldu
Hürriyet İstanbul'un haberleri üzerine, Kadıköy Belediyesi'nce bar ve kafeterya olarak kiralanan Altıyol Parkı'nın mülkiyet durumunu inceleyen Büyükşehir Belediyesi, arazinin kendisine ait olduğunu saptadı.Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi'nce kiralanan Altıyol Parkı'nın kendi mülkiyetinde olduğunu saptayarak amacına uygun kullanılması için harekete geçti. Kiracının tahliye edilmesi, sahanın yeniden park olarak düzenlenmesi amacıyla girişimlere başlayan Büyükşehir Emlak İstimlak Dairesi, ayrıca ilçedeki diğer arazilerinin imar durumu hakkında Kadıköy Belediyesi Emlak Müdürlüğü'nden bilgi istedi. Ancak bu talep Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün ‘‘İlçemizdeki Büyükşehir'e ait tüm araziler belediyemize devredilene kadar hiçbir bilgi verilmeyecektir’’ biçimindeki talimatı nedeniyle cevapsız kaldı.
08 Şubat 2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

  Kumkapı yıkılıyor
Antalya'nın balıkçılarıyla ünlü Halk Pazarı'nda 250 işyeri, baştan sona yenilenecek. ANTALYA'nın uğrak mekanlarından Doğu Garajı'ndaki Halk Pazarı esnafı ve balıkçılar, Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı tahliye davası ile şaşkına döndü. Belediyeden 250 esnafa gönderilen yazıda, uygulanacak proje gerekçe gösterilerek 15 gün içeresinde dükkanların boşaltılması istendi. 
08 Şubat 2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Kaldırım Depremi
Depremin ardından hâlâ kendine gelemeyen Avcılar’da belediye, yol hizmetlerinin faturasını vatandaşa kesti. Belediyenin talep ettiği tutarın yüksekliği vatandaşların şikayetine neden oldu. 62 milyondan başlayan ve 82 milyona kadar artan tutarlarda...
08 Şubat 2001 Kaynak: Milliyet Gazetesi

KENT BİLGİ BANKASI KURULMASI VE İŞLETİLMESİ İŞİ REKLAM KARŞILIĞI YAPTIRILACAK
Halkın ve turistlerin bilgi ihtiyacını karşılamak üzere İstanbul'un çeşitli yerlerine
150 adet Bilgi Bankası (Kiosk) kurulması ve 10 yıl süreyle işletilmesi işi reklam karşılığı olarak Kapalı Zarf Usulü ile ihaleye çıkarıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul halkının bilgi ihtiyacını karşılamak üzere şehrin muhtelif yerlerine kent bilgi bankası kurulması ve işletilmesi işini reklam karşılığı yaptırılmak üzere kapalı teklif usulü ile ihale çıkarttı.
07 Şubat 2001 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Truva bir düş mü?
Truva antik kentinden çıkarılan eserler, Almanya'nın Stuttgart kentinde açılacak "Truva-Düş ve Gerçek" adlı sergiyle tanıtılacak. 17 Mart-17 Haziran arasında açık kalacak sergide, 1988 yılından beri Truva'da arkeolojik kazılar yapan Tübingen Üniversitesi'nden arkeolog Prof.Dr. Manfred Korfmann başkanlığındaki ekip tarafından çıkarılan eserler, geniş bir programla sergilenecek
07 Şubat 2001 Kaynak: Türkiye Gazetesi

Olimpiyat için kollar sıvandı
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Hazırlık Düzenleme Kurulu (HDK) toplantısı dün Ataköy Olimpiyat Evi’nde yapıldı. 2.5 saat süren toplantıya kurul başkanı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, İstanbul Valisi Erol Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve kurul üyeleri katıldı. TMOK Başkanı Sinan Erdem ise rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.
07 Şubat 2001 Kaynak: Milliyet Gazetesi

Baltalimanı'na Japon Bahçesi
Büyükşehir Belediyesi'nin Shimonoseki Belediyesi'yle birlikte gerçekleştireceği Japon Bahçesi projesi bu yıl sonunda tamamlanacak.Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Japonya'nın Shimonoseki şehri belediyesiyle birlikte, Baltalimanı Hastanesi'nin karşısındaki alana Japon Bahçesi kuruyor. Yedi bin metrekarelik alana kurulacak bahçenin Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık bir trilyon liraya malolması ve 2002 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.
07 Şubat 2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Gecekonduya karşı ittifak
Hükümetin hazine arazilerindeki kaçak yapılara af hazırlığına karşı İzmir'deki 25 meslek odasıyla 9 ilçe belediye başkanı tavır aldı. Ortak olarak yayınlanan bildiride, ‘‘İmar affı kentlerin iflası, yıkımı, can kaybıdır. İmar affı 11 kez uygulandı. Ancak işe yaramadı’’ denildi. MESLEK odaları ve belediye başkanlarının ortak bildiriside hazine arsa ve arazilerinin işgalcilere satışı yerine belediyelere devri önerildi. Nazım ve uygulama planlarını tamamlamış yerel yönetimlere, kentin sosyal ve kültürel donatıları ile ucuz arsa ve konut üretimine, tarihsel kültürel değerlerin takas işlerinde kullanılması koşuluyla bedelsiz devrinin sağlanması istendi.
07 Şubat 2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Anıtlar Kurulu karar verdi. Staddan Mc Donald's tabelaları kalkacak
Sabah-İstanbul'un ısrarlı yayınları, İstanbul'da bir çirkinliği ve tarihi esere saygısızlığı daha sona erdiriyor. Anıtlar Yüksek Kurulu, Amerikan köftecisi McDonald's'ın anıt eser niteliği taşıyan İnönü Stadı'nın deniz tarafındaki duvarına yerleştirdiği dev tabelaların kaldırılmasını kararlaştırdı. Beşiktaş Belediyesi'nin bu yöndeki başvurusunu değerlendiren kurul üyeleri, "Tabelalar tarihi eseri gölgeliyor. Kaldırılması gerekir" görüşünde birleşti.
06 Şubat 2001 Kaynak: Sabah Gazetesi

Balıkçılara modern balık hali
Ekonomik krize rağmen Karabük'e modern bir şehir görüntüsü kazandırmak için çalışmalarına devam eden Karabük Belediyesi'nin gayretleriyle her kesim tarafından eksikliği dile getirilen balık hali ve iş merkezinin temeli, Karabük Valisi Nafiz Kayalı ve vatandaşların da yoğun katılımıyla düzenlenen bir törenle atıldı. Geçimini balık ticareti yaparak temin eden balıkçılar için hal ve Karabük'te sıkıntısı had safhada olan sosyal tesis ihtiyacını karşılamak üzere belediyeye ait İnönü Caddesi'ndeki 475 metrekarelik arsa, balık hali ve modern bir iş merkezi yapılmak üzere 500 milyar lira keşif bedeli ile ihale edildi.
08 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

Belediyedeki iş evden yapılacak
Gebze'de kentin bütün verilerinin ve bilgilerinin bilgisayar ortamında yürütülmesine yönelik kent bilgi sistemi oluşturulacak. Altyapı çalışmaları tamamlanan projenin yakında tam donanımlı hale gelmesi için ihale yoluyla üst düzey bilgisayar ve dijital kapasiteye sahip firmalara iş verilecek.Gebze Belediyesi'ne ait tüm imar ve kadastro çalışmaları ile tanımlanan müdürlüklerin hizmetini kapsayacak coğrafi bilgi sistemi (CBS) yazılımı üzerinde, belediye bilgi sistemi yazılımı ile entegreli bir şekilde kent bilgi sisteminin (KBS) oluşturulacağı bildirildi. Harita Emlak Müdürlüğü tarafından altyapı çalışmaları hazırlanan kent bilgi sisteminin oluşturulmasıyla belediye birimleri ve belediye – halk ilişkilerinde sanal diyaloğun sağlanması amaçlanıyor. Belediyedeki birimlerin bilgisayarlı koordinasyon aracılığı ile bilgi alışverişlerine imkan sağlayacak tapu, kadastro, harita ayrıntılarını anında görüntüleyecek ve mevcut bilgilerin bilgisayar ortamında net sonuçlarının elde edileceği kent bilgi sistemi, çalışanlara zaman tasarrufu sağlayacak.
08 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

Kalıcı konut sabırsızlığı
İki depremi üst üste yaşayan Düzce'de kalıcı konutların tamamlanmasında sona yaklaşıldı. 7 bin 622 adet yapılan kalıcı konutlarda yaklaşık 6 bin 400 hak sahibi bulunurken geri kalan konutların resmi kurumlara lojman olarak tahsisi planlanıyor.İhalenin yaz döneminde gecikerek verilmesinden dolayı ocak ayında tamamlanamayan kalıcı konutların mart ayının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Kalıcı konut alanında yolların asfaltlanması, su, kanalizasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarının yaz aylarında biteceği belirtiliyor. Bolu'da daha az miktarda yapılan ve daha önce ihalesi verilen kalıcı konutların kuralarının çekilmiş olması Düzce'deki kalıcı konut hak sahiplerinin sabırsızlanmasına sebep oldu. Yetkililer, kuraların mart ayında çekilmesinin mümkün olabileceğini ifade ettiler.
08 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

'Kordon'dan Memnunuz'
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Kordon'daki düzenlemeden memnun olduklarını belirtti.Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir 3. İdare Mahkemesi'nin Konak viyadüğü, Kordonyolu ve Liman viyadüğü hakkındaki SİT kararlarının iptaline yönelik verdiği kararın moral bozucu olduğunu söyledi. Bu konuların İzmir'in gündeminden çıkarılmasını isteyen Demirtaş, mimari açıdan estetik olan Konak viyadüğünün bitirilmesi gerektiğini kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce 1. Kordon'daki dolgu alanında yapılan düzenlemenin kalması gerektiğini, Kordon'a üç gidiş, üç geliş trafiğinin alınmasının doğru olmayacağını belirten Demirtaş, "Kordon'un bugünkü hali, ideal bir görüntü sergilemektedir. İzmirlilerin, hattâ yabancı ziyaretçilerin beğenisini kazanmıştır. Liman viyadüğü, kent içinde çirkinlik abidesi olarak durmaktadır. İlk projede olduğu gibi limanın içine indirilerek sorunun çözümleneceğini düşünüyoruz." dedi.
07 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

Trabzon'a yeni nikah salonu
Trabzon Belediyesi tarafından İnönü mahallesinde yeni bir düğün ve nikah salonu yapılacağı bildirildi.Belediye Başkanı Asım Aykan, İnönü Mahallesindeki Tan-Sa binasının bulunduğu yerde yapılacak olan düğün ve nikah salonu projesinin tamamlandığını belirterek, 5 katlı olarak yapılan projede ilk 3 katın yine Tan-Sa tarafından kullanılacağını söyledi.
08 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

İlle de İstanbul...
Prof.Dr. Metin Sözen'i, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile tanıyoruz. İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi
Çocukluğunun geçtiği ve kendisini etkileyen mekanlar ile birbirinden ilginç yapıların kimliğini sunuyor kitabında. "Mevsimler değişti, sular azaldı" dese de, Erzade Ertem'in fotoğrafları eşliğinde, sürekli gidenle gelen arasında zaman yitirmek yerine, gördüklerini ve kendisinde kalan izlerini paylaşıyor bizlerle.
Diyarbakır oluyor bazen; bazen de Gaziantep, Edirne, Çorum, Sinop, Bitlis, Nevşehir, Bursa, Afyonkarahisar, Mardin, Elazığ, Antalya, Niğde, Kastamonu, Malatya, Konya, Sivas, Erzurum, Hakkari, Urfa ve Kayseri...
İlle de İstanbul...Yaklaşık 200 sayfalık bir kent fotoğrafı koyuyor önümüze Prof.Dr. Metin Sözen ve, "Sabırla, uzun yıllar aralıksız altını çizmeye çalıştığım, 'kültürel kimlik', 'kültürel süreklilik', 'kültürel çeşitlilik' kavramlarının çok konuşulduğu bu dönemde, artık yeniden kendimize, toplumumuza, dünyaya eleştirel bir gözle bakarak, dünü-bugünü-geleceği nasıl yaşanabilir kılacağımıza karar vermemiz gerekiyor" diyor
07 Şubat 2001 Kaynak: Akşam Gazetesi

Ercan: İstanbul depremi 6.3 olur
Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, "İstanbul'u etkilemesi beklenen en olası depremin, 6.3 büyüklüğünde ve şiddetinin ise 8 olacağı" tahmininde bulundu.
İstanbul ve çevresinde son 2 bin yılda olan depremlerin yüzde 83'ünün büyüklüğünün 5.7'den küçük, yüzde 17'sinin büyük olduğunu söyleyen Ercan şöyle konuştu: "Deprem kapının önünde... Büyük deprem gelinceye kadar 4, 4.5, 5, 5.5 büyüklüklerinde depremlerin vurması şaşırtıcı olmaz. 1970'den beri Marmara'da, öncü deprem sayıları yılda 2 bin iken, Gölcük depreminden sonra 2000 yılında bu rakam 3 bini aşmıştı. Ancak enerji hesaplamasına göre, beklenen büyük depremin 20 yıl içinde oluşması şaşırtıcı olur."
07 Şubat 2001 Kaynak: Sabah Gazetesi

Halaskargazi, Paris'teki Şanzelize gibi olacak. Nişantaşı ve Teşvikiye'yi baştan sona değiştiren Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, şimdi de Halaskargazi Caddesi'ne giriyor.
İstanbul'un en prestijli caddelerinden olan Halaskargazi'deki 550 binanın dış cephelerinin yeniden giydirileceğini belirten Başkan Mustafa Sarıgül, "Bunun için hazırlanan projeler, çizimler tamamlandı... Yakında start verilecek, bu cadde baştan sona yenilenecek" dedi...
07 Şubat 2001 Kaynak: Sabah Gazetesi

Konak'taki çirkinlikler
Bir kent, meydanlarıyla bilinir ve tanınır. İzmir'de eskiden kent merkezi Basmane iken, kuşku yok ki en önemli meydan Basmane Meydanı idi. Son yıllarda ise Konak Meydanı'nın ağırlığı arttı.
Metro inşaatının tamamlanması ile birlikte, Konak Meydanı'nın yeniden İzmirliler'le barışması gerektiğini düşünüyoruz.
İzmir 1. Koruma Kurulu'nun aldığı 1995'te, bu meydanı SİT ilan etmesinden sonra, önceki belediye başkanı Özfatura, bu meydandan bazı viyadükler geçirmek istemiş ancak bu girişimler yasal engellere takılmıştı. Piriştina Belediyesi tarafından hazırlanan 'Koruma Amaçlı Plan' içinde yer almayan bu viyadükler için İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Muzaffer Tunçağ uyarılarda bulunmuştu.
07 Şubat 2001 Kaynak: Akşam Gazetesi

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz