reklam

Haberler
21 Şubat 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Ömerliye Yeşil Kuşak
Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un su havzalarına üç milyon ağaç dikmeyi hedefliyor.  Başkan Ali Müfit Gürtuna ve İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da katılacağı bir törenle 21 Şubat 2001 günü (yarın) Ömerli Barajı’nın çevresine kampanya çerçevesinde ilk ağaçlar  dikilecek.
Sahilleri temiz, baraj çevreleri yeşil bir İstanbul meydana getirme hususunda büyük gayret gösteren İSKİ, İstanbul’un can damarları su kaynaklarımızın korunması gayesiyle su havzalarının mutlak koruma alanlarında yeşil kuşak oluşturmak için bir ağaçlandırma kampanyası başlatılmıştır.
20 Şubat 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Anadolu yakasına hızlı geliyor
Yılan hikayesine dönen Anadolu Yakası’na hızlı tramvay hattı projesi en sonunda gerçekleşiyor. E-5 karayoluna hızlı tramvay hattı eklenecek. E-5’den otobüs seferleri kaldırılıyor. TEM gişeleri Gebze’ye taşınıyor.
İstanbul’un Anadolu Yakası’nın trafiğini büyük ölçüde rahatlatması beklenen hızlı tramvay projesi en sonunda yaşama geçiyor. Bilindiği gibi Anadolu Yakası için raylı sistem projesine dört yıl önce başlanmış ve E-5 karayolunun Otosan ile Kozyatağı arası sistemin geçebilmesi için düzenlenmişti. Ancak proje Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın itirazı üzerine durdurulmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna bu karar karşısında projeden vazgeçmeyip sabırla bakanlığı ikna edebilmek için uğraşmıştı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın sonunda kendisine sunulan argümanlar karşısında ikna oldu ve projeyi onayladı.
19 Şubat 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Lalenin Dönüşü
İstanbul tekrar laleler kenti haline dönüşüyor. Büyükşehir Belediyesi kentin her tarafında lale bahçeleri oluşturuyor. İstanbul baharı 20 çeşit laleyle karşılayacak.
İstanbul bir zamanlar lale ile anılır lale ile bilinirdi. İstanbul’a gelen yabancılar burada ilk kez gördükleri lale çiçeğine hayran kalır, İstanbul’u kıskanırlardı. Sonunda birileri lale soğanlarımızı Avrupa’ya götürüp orada da yetiştirmeyi başardı. Öz be öz kendi çiçeğimiz olan lale artık dünyaca Hollanda’nın sembolü olarak tanındı.
20 Şubat 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Beyoğlu’nu kurtarma harekâtına Çağdaş Eğitim Vakfı da katıldı
Milliyet İstanbul’un ilk olarak 26 Ocak tarihinde "Beyoğlu’nda korku filmi" manşetiyle gündeme taşıdığı Beyoğlu haberi, ses getirmeye devam ediyor. Sahip çıkılmayan yüzlerce tarihi binanın işgal altında olduğunu duyurduğumuz haberimize destek giderek büyüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi ortaklaşa başlattıkları "Güzel Beyoğlu" projesine geçtiğimiz günlerde start verdi.
21 Şubat 2001 Milliyet

Kazlıçeşme kaderine terkedildi
Kazlıçeşme, 1989 yılında deri atölyelerinin Tuzla'ya taşınmasından sonra kaderine terkedildi. İstanbul 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararını bekleyen semt, Kurul'un kararı geciktirmesi nedeniyle sorunlarıyla başbaşa. İstanbul'un göbeğinde 140 dönümlük bir alana sahip olan Kazlıçeşme, 12 yıldır atıl duruyor. 1989 yılında deri atölyelerinin Tuzla'ya taşınmasından sonra kaderine terkedilen Kazlıçeşme, İstanbul 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararını bekliyor. Kurul'un, projeyle ilgili kararı geciktirmesi, Kazlıçeşme'nin içinde bulunduğu sorunu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.
21 Şubat 2001 Hürriyet

Köy-Kent projesi için ilk adım
Önümüzdeki yıl kurulacak olan Köy-Kent projesi için Ankara'ya 6 Köy-Kent projesinin gönderildiği belirtildi.Ardahan Valisi Hasan Özdemir'in girişimleri sonucunda hazırlanan 6 Köy-Kent projesinden en az birinin bu yıl gerçekleşmesi bekleniyor. Projenin gerçekleşmesi halinde ilk etapta kurulacak olan Köy-Kent için en uygun yerin Ardahan Merkez Yalmızçam köyü olduğunu söyleyen Özdemir, bu projelerin daha sonra diğer köylerde gerçekleştirileceğini söyledi. Özdemir; "Halkımıza rahatı, huzuru ve güvenliği sağlamak bizim vazifemizidir. Biz hizmet için varız ve hizmeti vermeye de devam edeceğiz." dedi.
21 Şubat 2001 Zaman

Şimdi de imar affı
Reel sektörün sorunlarını dinleyen Hükümet, çözüm önerileri için çalışma başlattı. Bu sektöre yönelik iyileştirmeler için kaynak arayan hükümet, çözümü yine afta buldu. İmar affı çıkartılması ve buradan elde edilecek paranın reel sektörün sorunlarının çözümü için kullanılması gündeme geldi.
20 Şubat 2001 Akşam

Hidrolik baba!
Beyoğlu'nda itfaiye araçlarının sokağa girememesine neden olan beton babaların yerine, gerektiğinde yol seviyesine indirilen anahtarlı ve hidrolik bariyerler konulacak
istiklal Caddesi'nde değişim projesine start veren Beyoğlu Belediyesi yeni bariyer sistemi için APK'ya öneride bulunacak
20 Şubat 2001 Sabah

İstanbul Sayıldı
Büyükşehir Belediyesi Araştırma Müdürlüğü tarafından yaptırılan "Sayılarla İstanbul 2000" çalışması tamamlandı. Çalışmada İstanbul'un gerçek kimliğini yansıtan binlerce veri bir araya getirildi. Belediye, çalışmanın sonuçlarını yakında kitap halinde yayınlayacak.
Büyükşehir Belediyesi Araştırma Müdürlüğü tarafından Kültür A.Ş.'ye yaptırılan "Sayılarla İstanbul 2000" çalışmasında veriler toplandı ve anket çalışmaları tamamlandı.Bu çalışma kapsamında elde edilen verilerin değerlendirilerek kitap haline getirilmesine çalışılıyor. Ayrıca, çalışmanın bir bölümü de ibb.gov.tr sitesinden yayına verilecek.Büyükşehir Belediyesi son olarak 1989 yılında Sayılarla İstanbul ismi altında bir çalışma yapmıştı.
20 Şubat 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Deprem ve Zorunlu Sigorta
Bilindiği gibi, 25.11.1999 tarih, 587 sayılı Zorunlu Deprem Sigortası'na ilişkin kanun hükmünde kararname, 27 Eylül 1999 tarihli Resmi Gazete'nin 23919 (mükerrer) sayısında yayımlandı. Kararnamenin 19. maddesi uyarınca sigorta yapma ve yaptırma zorunluluğu, yayım tarihinden 9 ay sonra, yani 27 Eylül 2000 tarihinde, devletin afetlerle ilgili mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini düzenleyen 11. maddesinin 2. fıkrası olan ''9. madde gereğince cari bir zorunlu deprem sigortası bulunmayanlar ve sigorta kapsamında karşılanacak zararlar için ve doğal afetlerle ilgili mevzuat çerçevesinde hak sahibi olamazlar'' biçimindeki düzenlemenin ise yayından 15 ay sonra, yani 27 Şubat 2001 tarihinde yürürlüğe gireceği hüküm altına alındı.
19 Şubat 2001 Cumhuriyet

Gaggenau Studio Akmerkez’de açıldı
Ankastre mutfak cihazlarının ustası Gaggenau, Akmerkez’de hizmete açıldı. Dönemsel olarak yemek show’ların da yapılacağı Akmerkez’deki ilk Gaggenau Studio’nun ardından diğer illerde de stüdyoların açılması hedefleniyor
20 Şubat 2001 Türkiye

Antalya dünyanın eğlence merkezi olacak
Antalyalı işadamı, turizmci ve yatırımcılar, kenti Ortadoğu'nun eğlence merkezi yapmak için kolları sıvadı. Ticaret ve Sanayi Odası, bu amaçla, Amerika'nın Orlando Kenti'ne 150 kişilik bir ekip gönderecek. Aralarında turizmci ve siyasilerin de bulunduğu grup, Disneyland ve Sea World'un merkezi Orlando'da temaslarda bulunacak.
20 Şubat 2001 Hürriyet 

 

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz