reklam

Haberler
07 Şubat 2001Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Disneyland Kuşadası'na geliyor
Kuşadası`nın simgesi Güvercinada`nın eğlence merkezine dönüştürülmesini hedefleyen proje için dünyaca ünlü Disneyland eğlence merkezlerinin kurucusu ve işleticisi Disney World firması, Kuşadası Belediyesi`ne teklif verdi.Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Amerikan firmasının kendilerine bu teklifi gönderdiklerini belirterek, önümüzdeki günlerde Kuşadası`na gelecek olan firma yetkilileri ile görüşmelere başlanacağını ifade etti. Akdoğan, "Bu proje gerçekleşirse Kuşadası`nın tanıtımına büyük katkısı olur. Böylesine büyük ve dünya markası bir kuruluşun yapacağı, tarihsel dokuya zarar vermeyecek eğlence adası ilçemizin tanıtımı açısından da önemli" dedi.
07.02.2001 Kaynak: Nethaber.com

İSTANBUL DEPREM RİSK ANALİZİ VE DEPREM SENARYOSU İŞİ İHALEYE ÇIKTI
İstanbul için Deprem Risk Analizi ve Deprem Senaryosu işi ihale edilecektir.
Şartname Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü’nden 350.000.000.-TL. karşılığı ile alınabilir veya ayrıca ücretsiz olarak Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğünden görülebilir.
04 Şubat 2001 Kaynak:  İstanbul Büyükşehir Belediyesi 




Atatürk Havalimanı büyüyor
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin kapasitesini yüzde 30 artıracak olan ek terminalin inşaatına başlandı. Tepe Akfen Vie (TAV) Konsorsiyumu tarafından yapılan ek terminal inşaatına ilişkin TAV Yönetim Kurulu Üyesi Sani Şener, "Yıllık 14 milyon olan yolcu kapasitesi 20 milyona çıkacak. Ek terminal binasına 80 odalı günlük otel de (Day Otel) yapılacak" dedi. (Radikal)
06 Şubat 2001 - Kaynak: Radikal Gazetesi

Truva bir düş mü?
Truva antik kentinden çıkarılan eserler, Almanya'nın Stuttgart kentinde açılacak "Truva-Düş ve Gerçek" adlı sergiyle tanıtılacak. 17 Mart-17 Haziran arasında açık kalacak sergide, 1988 yılından beri Truva'da arkeolojik kazılar yapan Tübingen Üniversitesi'nden arkeolog Prof.Dr. Manfred Korfmann başkanlığındaki ekip tarafından çıkarılan eserler, geniş bir programla sergilenecek
07 Şubat 2001 Kaynak: Türkiye Gazetesi

Olimpiyat için kollar sıvandı
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Hazırlık Düzenleme Kurulu (HDK) toplantısı dün Ataköy Olimpiyat Evi’nde yapıldı. 2.5 saat süren toplantıya kurul başkanı Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, İstanbul Valisi Erol Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve kurul üyeleri katıldı. TMOK Başkanı Sinan Erdem ise rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.
07 Şubat 2001 Kaynak: Milliyet Gazetesi

Baltalimanı'na Japon Bahçesi
Büyükşehir Belediyesi'nin Shimonoseki Belediyesi'yle birlikte gerçekleştireceği Japon Bahçesi projesi bu yıl sonunda tamamlanacak.Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Japonya'nın Shimonoseki şehri belediyesiyle birlikte, Baltalimanı Hastanesi'nin karşısındaki alana Japon Bahçesi kuruyor. Yedi bin metrekarelik alana kurulacak bahçenin Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık bir trilyon liraya malolması ve 2002 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.
07 Şubat 2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Gecekonduya karşı ittifak
Hükümetin hazine arazilerindeki kaçak yapılara af hazırlığına karşı İzmir'deki 25 meslek odasıyla 9 ilçe belediye başkanı tavır aldı. Ortak olarak yayınlanan bildiride, ‘‘İmar affı kentlerin iflası, yıkımı, can kaybıdır. İmar affı 11 kez uygulandı. Ancak işe yaramadı’’ denildi. MESLEK odaları ve belediye başkanlarının ortak bildiriside hazine arsa ve arazilerinin işgalcilere satışı yerine belediyelere devri önerildi. Nazım ve uygulama planlarını tamamlamış yerel yönetimlere, kentin sosyal ve kültürel donatıları ile ucuz arsa ve konut üretimine, tarihsel kültürel değerlerin takas işlerinde kullanılması koşuluyla bedelsiz devrinin sağlanması istendi.
7 Şubat 2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Muğla ve yöresindeki mermer yataklarınden geçen yıl 6 milyon dolar döviz geliri elde edildi
Muğla ve yöresindeki mermer yataklarında, 250 milyon metreküplük mermer rezervinin bulunduğu bildirildi. İşlenerek İhraç edilen mermerlerden 2000'de 6 milyon dolar döviz geliri elde edildi. Ticaret Odası yetkilileri son 10 yılda mermercilik sektöründe büyük gelişmeler yaşandığına dikkat çekti. Muğla Ticaret Odası yetkilileri 1990 yılında 3-4 adet olan mermer ocaklarının sayısının 60'a, 10 civarındaki mermer işletme atölyelerinin de 20'ye ulaştığını belirttiler.
06 Şubat 2001 Kaynak: Yeni Asır Gazetesi

Alanya'da çöken inşaat: 2 belediye teknikeri tutuklandı
Alanya'nın Mahmutlar beldesinde 4 kişinin öldüğü çöken inşaatla ilgili 2 belediye teknikeri tutuklandı.
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişiler, akşam saatlerinde getirildikleri savcılıkta ifade verdikten sonra Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edildi.
Mahmutlar Belediyesi'nde Fen İşleri Teknikeri olarak görev yapan Ceyhan Şahiner ve Abdullah Akıllı, ''görevi ihmal'' suçlamasıyla, Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklandı.
06 Şubat 2001 Kaynak: Turk.net

Anıtlar Kurulu karar verdi. Staddan Mc Donald's tabelaları kalkacak
Sabah-İstanbul'un ısrarlı yayınları, İstanbul'da bir çirkinliği ve tarihi esere saygısızlığı daha sona erdiriyor. Anıtlar Yüksek Kurulu, Amerikan köftecisi McDonald's'ın anıt eser niteliği taşıyan İnönü Stadı'nın deniz tarafındaki duvarına yerleştirdiği dev tabelaların kaldırılmasını kararlaştırdı. Beşiktaş Belediyesi'nin bu yöndeki başvurusunu değerlendiren kurul üyeleri, "Tabelalar tarihi eseri gölgeliyor. Kaldırılması gerekir" görüşünde birleşti.
06 Şubat 2001 Kaynak: Sabah Gazetesi

İnşaat rezaleti...
Hafta sonu Alanya'daydım. Bugün sizlere Alanya izlenimlerimle ilgili çok güzel haberler vermek istiyordum. Ancak Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'nde yaşanan inşaat faciası ile ilgili bir kaç tespitimi bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Turizmin incisi Alanya'da bütün turistik belediyelere örnek olabilecek nitelikte işler yapılıyor. Bu konudaki izlenimlerimi bir dahaki yazımda ele alacağım. Gelelim şimdi Mahmutlar'da yaşanan inşaat rezaletine...
06 Şubat 2001 Kaynak: Akşam Gazetesi

Erdek'te tarih operasyonu
Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde birtakım şahısların ellerinde tarihi değere sahip sikkeler ve heykeller bulunduğu ve bunlara müşteri aradıklarını öğrenen emniyet görevlileri, bu kişilerle alıcı kılığında temas kurarak eserleri 2.5 milyar lira karşılığında almak üzere anlaştı. Düzenlenen operasyon sonucu 4 kişi suçüstü, 3 kişi de aracı oldukları iddiası ile yakalandı. 2 kişinin aranması ise sürüyor. Sanıklarla birlikte ele geçirilen, 1 adet mermer aslan başı, 1 adet mermer meşale, 1 adet kolye taşı, 101 adet değişik dönemlere ait sikke, 1 adet metal dedektörü, 1 adet 6 cm boyunda pişmiş toprak kap, 1 adet 11 cm boyunda üzeri çiçek kabartmaları ile süslü pişmiş toprak vazo Bandırma Müzesi'ne teslim edildi.
06 Şubat 2001 Kaynak: Akşam Gazetesi

Yıllardır bir metre yeni yol yapılmadı, İstanbul trafiği tıkandı
İNANILMAZ TERS ORANTI
Dünyanın en hızlı, ama en düzensiz büyüyen megapollerinden İstanbul'da "yollar ve araç sayısı" arasında inanılmaz bir ters orantı var. Bu çarpıklık yüzünden trafik tam anlamıyla kaosa dönüştü... Birinci ve ikinci çevre yollarının inşasının üzerinden yıllar geçti... Geçen süreç içinde araç sayısı 10'a katlandı, yollar aynı kaldı
06 Şubat 2001 Kaynak: Sabah Gazetesi

Tuzla'da ölüm kavşağı
Denizcilik Müsteşarlığı'nın inadı yüzünden Tuzla girişindeki kavşakta kazaların ve keşmekeşin ardı arkası kesilmiyor. Belediye'nin eli kolu bağlı
50 METRE UĞRUNA
Tuzla girişindeki kavşak sürücülerin korkulu rüyası. Denizcilik Müsteşarlığı, Gemi Yan Sanayi Kooperatifi'ne tahsis ettiği arsadan 50 metrelik bir bölümü feda etmediği için, kavşakta her gün kazalar oluyor, araçlar çarpışıyor, büyük keşmekeş yaşanıyor. Denizcilik Müsteşarlığı, Tuzla Belediye'nin bu konudaki başvurularını duymazdan gelip yanıtsız bırakıyor
06 Şubat 2001 Kaynak: Sabah Gazetesi

Gökçek amblemi yargıdan geçmedi
Danıştay 8. Dairesi, başkentin 'Hitit Güneşi' olan amblemi yerine Kocatepe Camii, ay ve yıldızın bulunduğu amblemin 50 yıl kullanılmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararı kaldırdı. FP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1994 seçimlerini kazanır kazanmaz Hitit Güneşi olan amblemin 'Türk ananelerini yansıtmadığı' gerekçesiyle Kocatepe Camii, ay ve yıldızın bulunduğu bir amblem kullanmaya başlamıştı. Gökçek, amblemi güvenceye almak için de '50 yıl boyunca değiştirilemeyeceği'ne ilişkin Meclis kararı aldırmıştı.
06.02.2001 Kaynak: Radikal Gazetesi

İstanbul Metrosu 22 yılda tamamlanacak 
Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki 22 yılın raylı sistem yatırım programını oluşturdu. Halen inşaatı süren 3 ayrı projeye ek olarak önümüzdeki altı ayda 6 yeni projeye daha kazma vurulacak. Bitim tarihi 2023'e denk gelen programa 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı Projeleri' adı veriliyor. Hedef başta iki havaalanı olmak üzere İstanbul'un bütün önemli noktalarını deniz ulaşımı da entegre edilerek raylı sistemle birbirine bağlama
k.
06.02.2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

'Kordon'dan Memnunuz'
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Kordon'daki düzenlemeden memnun olduklarını belirtti.Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir 3. İdare Mahkemesi'nin Konak viyadüğü, Kordonyolu ve Liman viyadüğü hakkındaki SİT kararlarının iptaline yönelik verdiği kararın moral bozucu olduğunu söyledi. Bu konuların İzmir'in gündeminden çıkarılmasını isteyen Demirtaş, mimari açıdan estetik olan Konak viyadüğünün bitirilmesi gerektiğini kaydetti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce 1. Kordon'daki dolgu alanında yapılan düzenlemenin kalması gerektiğini, Kordon'a üç gidiş, üç geliş trafiğinin alınmasının doğru olmayacağını belirten Demirtaş, "Kordon'un bugünkü hali, ideal bir görüntü sergilemektedir. İzmirlilerin, hattâ yabancı ziyaretçilerin beğenisini kazanmıştır. Liman viyadüğü, kent içinde çirkinlik abidesi olarak durmaktadır. İlk projede olduğu gibi limanın içine indirilerek sorunun çözümleneceğini düşünüyoruz." dedi.
07 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

Devrek'e dev spor salonu
Devrek Kaymakamı Celil Ateşoğlu, yapımına 1990 yılında başlanan Devrek Kapalı Spor Salonu'nun tamamlanarak açılışa hazır olduğunu belirtti.Tüm salon sporlarının yapılabildiği Devrek Kapalı Spor Salonu'nun olimpik ölçülerde ve 1.600 kişi kapasiteli olduğunu belirten Kaymakam Ateşoğlu, salonun Türkiye'nin 8. büyük spor salonu olduğunu ve 2,5 trilyon liraya mâl olduğunu dile getirdi.Öte yandan Zonguldak'ta öğretimine devam eden Devrek Fen Edebiyat Fakültesi'nin tamamlanması için 1.5 trilyon lira ödenek talep ettiklerini açıklayan Devrek Kaymakamı Celil Ateşoğlu, taleplerinin 1/3 ünün onaylandığını ve 500 milyarlık bir ödeneğin kullanıma hazır olduğunu, üniversitenin 2002 yılı içinde tamamlanması için gayret sarf edeceklerini kaydetti.
07 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

Tepe Home’un hedefi 75 milyon dolar ciro
Türkiye'nin ilk mobilya ve dekorasyon aksesuarları hipermarketi Tepe Home'un Genel Müdürü Gürsel Usta, başarı grafiklerini alışverişin candamarı olarak gördükleri İstanbul piyasası ile yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Gürsel Usta, Kartal mağazasında düzenlediği basın toplantısında, 1998 yılı sonundan itibaren Bilkent Center mağazası ile faaliyetine başlayan Tepe Home'un, 17 Şubat tarihinde açılacak İstanbul Yeşilköy mağazası ile toplam 47 bin metrekare alanda tüketiciye hizmet vereceklerini söyledi. 2001 yılında, mevcut ve açılacak mağazalardan toplam 75 milyon ABD Doları ciro hedeflediklerini belirten Usta, bunun yüzde 40'ını İstanbul'dan beklediklerini söyledi
06 Şubat 2001 Kaynak:  Türkiye Gazetesi

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz