reklam

Haberler
14 Şubat 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Bağcılar’a modern spor salonu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına üç yıl önce başlanan Bağcılar Olimpik Kapalı Spor Salonu, uluslararası standartlara uygun olarak inşa edildi. 2008 Olimpiyatları kapsamında bulunan spor salonu, aynı zamanda uluslararası maçlar ve çeşitli halk sporları için de kullanılacak.Olimpiyat Komitesi’nin tanıtımında yer alan spor salonu; seyirci giriş holü, idari bölümler, basın merkezi, tribünler, çok amaçlı oyun alanı, depolar, delegasyon merkezi, sirkülasyon alanları ve 750 araçlık otoparktan oluşuyor. Çevreye uyumlu hale getirmek amacıyla spor salonunun etrafı Büyükşehir Park Bahçeler Genel Müdürlüğü’nce düzenlenecek.
14 Şubat 2001 Hürriyet

Ceneviz Kalesi sanat merkezine dönüşüyor
İSTANBUL Boğazı’nın Anadolukavağı girişindeki yüksek bir tepe üzerinde yer alan tarihi Yoros Kalesi restore edilerek, kültür merkezine dönüştürülüyor. 1200’lü yılların sonlarında Cenevizliler tarafından inşa ettirilen tarihi kale, bir açıkhava konser ve gösteri mekanı olarak düzenlenecek. Kale çevresinde oluşturulacak park, bahçe ve piknik alanları da İstanbulluların bahar ve yaz aylarında Boğaz’ın eşsiz güzelliğini izleyerek, günübirlik güzel tatil yapmalarına olanak sağlayacak. Halen projelendirme çalışmaları sürdürülen restorasyon çalışmalarının 120 günde tamamlanacağı ve 57 milyar liraya mal olması bekleniyor.
14 Şubat 2001 Hürriyet

Yine yıkım var
TBMM Başkanı Ömer İzgi, trilyonlarca lira harcanarak yapılan davalık Meclis Genel Kurul Salonu'nun yeniden yıkılıp inşa edileceğini açıkladı
Trilyonlarca lira harcanarak yapılan ve yolsuzluk iddiaları üzerine mahkemelik olan Meclis Genel Kurul salonunda, yeniden inşaat kararı alındı. Yıkım kararını SABAH'a açıklayan TBMM Başkanı Ömer İzgi, Meclis'in Temmuz ayında başlayacak olan üç aylık yaz tatili sırasında, Genel Kurul salonunun yeniden yapılacağını bildirdi. İzgi, "Başkanlık Divanı kürsüsü ve Milletvekili kürsüsü yıkılacak. Bu iki kürsü aynı eski salonda olduğu biçimde yeniden yapılacak" dedi.
12 Şubat 2001 Sabah

Keban 2 Barajı’nın yapımı durduruldu
Keban Barajı‘ndaki su kaçağının oluşturduğu Çırçır Çayı üzerinde 31 Temmuz 2000 tarihinde yapımına başlanan Keban-2 Hidroelektirik Santralı‘ndaki yapım çalışmaları 1 ay süreyle durduruldu. Barajın yapımını gerçekleştiren ÇİLTUĞ Enerji San.Tic.AŞ‘den yapılan açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile şirketleri arasında imzalanan sözleşme gereği Yap-İşlet-Devret modeli ile barajın yapımına başlandığı hatırlatıldı. Açıklamada, inşaatın durdurulması ile ilgili nedenler şöyle belirtildi: “Sözleşme gereği bugüne kadar TEDAŞ ve TEAŞ ile elektrik anlaşması yapılması gerekirken, Uluslararası Para Fonu‘nun (IMF) tavsiyesi ve Hazine‘nin kararı ile TEAŞ‘ta bekletilmektedir. Elektrik Enerji Fon Anlaşması yine aynı gerekçe ile bekletilmektedir. Enerji Bakanlığı‘na sunulan kati proje albümleri de henüz onaylanmamıştır.“
13 Şubat 2001 NTVMSNBC

Konyapı 2001'e geniş katılım
Konya'nın ilk fuar şirketi olarak 1996 yılında faaliyete geçen Nunfaş tarafından organize edilen Konyapı 2001 (İnşaat ve yapı malzemeleri) Fuarı, Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 22-25 Şubat 2001 tarihlerinde üçüncü kez gerçekleştirilecek. Geniş bir katılımcı profili üzerine inşa edilen Konyapı 2001 Fuarı'nda Onduline, İzocam, Betek Boya, Polisan, Pimapen, Kompen gibi sektörde söz sahibi birçok firma yer alıyor. 8 bin metrekarelik kapalı bir alanda ziyaretçilerini ağırlayacak olan Konyapı 2001 Fuarı'na Konya Mühendisler Odası ve Ticaret Odası da destek veriyor. Fuarın bu yıl ki ana konusunu yapı denetimi olarak belirleyen Nunfaş, düzenlenecek seminerlerle katılımcı firmalar ve ziyaretçiler arasında köprü kurmayı amaçlıyor.
14 Şubat 2001 Finansal Forum

Hasarlı konutta ilk tazminat
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) 15 Aralık 2000 tarihinde Afyon ve çevresinde meydana gelen ve bazı konutlarda hasara yol açan depremle ilgili ilk tazminat ödemelerini gerçekleştirdi. DASK'tan yapılan açıklamaya göre, hasarlı konutlardan çok azının Zorunlu Deprem Sigortası Poliçesi'ne sahip olduğu anlaşıldı. Sigortalı konutlardan dördünün sahibine hasar tespitinden sonra 22 milyar 492 milyon lira tazminat ödendi.Açıklamada, 27 Mart 2001 tarihinden sonra geçerli Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayanların, bu sigorta kapsamında karşılanacak zararlar için doğal afetlerle ilgili mevzuat çerçevesinde hak sahibi olamayacağı da hatırlatıldı.
14 Şubat 2001 Radikal

FP, Koray Aydın hakkında gensoru verdi
FP Konya Milletvekili Veysel Candan ve 17 arkadaşı tarafından "devleti zarara uğrattığı ve partizanlık yaptığı" gerekçesiyle Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın hakkında gensoru önergesi verildi.
Türkiye'nin 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde yaşadığı iki büyük deprem sırasında ve bugüne kadar geçen sürede Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın üzerine düşen görevi tam olarak yapmadığı ileri sürülen önergede, konut seçimi, ihalelerin yapılış şekli ve altyapı hizmetlerinde uyguladığı politikalarla devleti zarara uğrattığı iddiasına yer verildi.
13 Şubat 2001 Dünya

FP, Koray Aydın hakkında verdiği gensoruyu geri çekti
Ankara - FP, ''devleti zarara uğrattığı ve partizanlık yaptığı'' gerekçesiyle Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın hakkında verdiği gensoru önergesini geri çekti.FP Konya Milletvekili Veysel Candan ve arkadaşları tarafından hazırlanan önergenin, daha sonraki bir tarihte yeniden verilmek üzere geri çekildiği öğrenildi.
13 Şubat 2001 Turk.net

Bir mahalle tapu istiyor
Sarıyer Pınar Mahallesi'nde bütün evlerin sadece "tahsis belgesi" var..
Oturdukları evlerine yıllardır tapu alamayan mahalle sakinleri MHP Milletvekili Nazif Okumuş'tan yardım istedi...HALKIN sorunlarını dinlemek için Sarıyer Pınar Mahallesi'ne giden MHP Milletvekili Nazif Okumuş, okul ve sağlık ocağı gibi ihtiyaçlardan çok "tapu" isteğiyle karşılaştı. Elektrik bağlanan, su verilen, yolları yapılan evlerinin "tapu tahsis belgesi"ni "tapu"ya çevirememekten yakınan halk, "Artık bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz" dedi. "Feryadınızda haklısınız" diyen Okumuş da "Konuyu Meclis'e taşıyıp tapularınıza kavuşmanız için seferber olacağım" sözünü verdi.
13 Şubat 2001 Sabah

Gülhane Parkı düzenleniyor
Gülhane Parkı restorasyonu için parkın giriş ve çıkışları vatandaşlara kapatıldı. Restorasyonun ilk ayağını oluşturan çalışmalar iki-üç ay içerisinde bitirilecek. İlk aşamanın keşif bedeli 2 trilyon 700 milyar Tl. Parkta yapılacak ön çalışmalar çerçevesinde park içinde ölçüm ve projelendirmeler yapılacak, parkın ağaçları sayılarak fotoğraflanacak, askeriyeden devir alınan tarihi eserler temizlenecek. Tarihi eserler dışında kalan park içindeki tüm yapılar yıkılacak. Restorasyonun son çalışması ise çevre düzenlemesi. Çevre düzenlemeleri kapsamında, giriş meydanları, gerektiğinde sahne olabilen serbest kürsü, kültür-sanat, ticaret,eğlence merkezleri, servis yolları, otoparklar, yaya yolları, dinlenme ve seyir terasları, gül bahçeleri, havuzlar, gölet, çocuk bahçeleri, oyun alanları,kaya bahçeleri, kentsel mobilyalar, kır kahvesi ve seraların yapılması planlanıyor.
14 Şubat 2001 Hürriyet

Rıhtım çöküyor
DOLGU yöntemiyle yapılan Haliç’in rıhtımlarının Unkapanı ve Valide Sultan (Eski Galata Köprüsü) Köprüleri arasındaki bölümü çöküyor. Buna karşılık Haliç’in temizlenmesi için 98 trilyon lira harcadığını iddia eden Büyükşehir Belediyesi, çöküşe üç yıldır seyirci kalıyor. Bedrettin Dalan döneminde, dolgu yöntemiyle yapılan Haliç’in rıhtımları, dolguların zamanla boşalması ve üç yıl önce Haliç kıyısına kollektör döşeme çalışmalarında kamyonların boşalan yerlerin üstünden geçmesiyle çökmeye başladı. Üç yıldır devam eden çökmelere seyirci kalan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tepkisini topluyor.
14 Şubat 2001 Hürriyet

3 ada SİT kapsamında
Sivriada, Yassıada ve Tavşanadası da yasal koruma altına alındı.Kültür Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Ada Dostları Derneği'nin uyarısı üzerine Sivriada, Yassıada ve Tavşanadası'nı da SİT alanı kapsamına aldı.Marmara takım adalarının bütünü 1984'te Koruma Kurulu tarafından SİT alanı ilan edildi. Ancak kurulun 31 Mart 1984'te yayımlanan kararında sadece Büyükada, Heybeliada, Burgazadası, Kınalıada, Sedefadası zikredilmişti. Ada Dostları Derneği'nin diğer üç adanın adının zikredilmemesinin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabileceği yolundaki başvurusu üzerine Marmara takım adaları hakkındaki kararını gözden geçirdi. Karara üç adanın daha adı eklendi.
14 Şubat 2001 Hürriyet

Amerikan tipi evlere ilk adım
Türkiye'nin konut açığını karşılamak ve dar gelirliyi ev sahibi yapmak amacıyla gündeme gelen depreme dayanıklı Amerikan Tipi Ahşap Ev Sahipliği Projesi için ilk adım atıldı.Depremden sonra Türk inşaat sektörüne alternatif sunan 'Amerikan Orman Ürünleri İnşaat Programı' çerçevesinde, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın ile ABD Tarım Bakanı Ann Veneman arasında bir işbirliği anlaşması imzalanacak. Atlanta'da, Ulusal Yapı Fuarı'na katılan Aydın'ın, mart sonunda Washington'da yapılacak Türk-Amerikan Konseyi toplantılarında Veneman ile imzalayacağı anlaşma, bazı Amerikan firmalarının geliştirdiği depreme dayanıklı ahşap ev modellerinin Türk mimar ve mühendislerine tanıtılmasını amaçlıyor.
13 Şubat 2001 Akşam

Hatay Havalanı inşaatı için , 15 trilyon lira tahmini bedelle ihaleye çıkıldı
Hatay Havalanı inşaatı ihalesi için, kapalı teklif usulü ile 15 trilyon lira tahmini bedel üzerinden ihaleye çıkıldı.Hatay Valiliği'nin konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Duyuruya göre, tahmini bedeli 15 trilyon lira olarak açıklanan ihalede, katılımcı firmalardan alınacak olan geçici teminat bedeli ise 450 milyar lira olarak belirlendi.İhale, 14 Mart 2001 tarihinde saat 14.00'de, Hatay Valiliği İl Daimi Encümeni toplantı salonunda kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek.İhaleye katılmak isteyen firmalar, bu konuda yeterli olup olmadıklarını, 28 Şubat 2001 tarihinde mesai saati sonuna kadar Hatay İl Özel İdare Müdürlüğü Yeterlik Komisyonu Başkanlığı'na müracaat ederek öğrenebilecekler.
13 Şubat 2001 Dünya

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz