reklam

Haberler
28 Şubat 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Cihana değecek
Beyoğlu sokaklarında "prestij atağı" Cihangir'den başlayacak
Asıl mesleği mimarlık olan Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilçenin tüm sokaklarında çiçek açtıracak "prestij atağı"nı, pilot bölge seçilen Cihangir'in Havyar Sokağı'nda basacak. Önce bu sokak çağdaşlığa kavuşacak. Kilit taşları döşenecek. Pastel ışıklandırma yapılacak. Bina cepheleri giydirilecek. Çiçeklendirilip yeşertilecek. Sokağa çöp kamyonu girmeyecek.
27 Şubat 2001 Sabah

"Karayolları Lobisi" tüpgeçit gibi çağdaş çözümleri devredışı bırakıp Boğaz'a 3'üncü köprüyü inşa ettirmek için kulis yapıyor; her türlü taktiğe başvuruyor
Kara lobi köprünün önünü açmak için Tokai Üniversitesi'nin eski ve tartışmalı raporunu basına sızdırdı
Ne OGS geliştiriliyor ne de bir metre yeni çevre yolu yapılıyor. Amaç halkı 3'üncü köprüye muhtaç bırakmak
27 Şubat 2001 Sabah

Gürültüye karşı ağaçtan duvar
Tuzla`dan Avcılar`a kadar E-5 karayolu güzergahında, ağaç ve çeşitli bitkilerle doğal ses duvarı oluşturularak, yerleşim birimleri gürültüden kurtarılacak. Maltepe Gülsuyu`nda başlatılan Ağaçtan Doğal Ses Duvarı Projesi kapsamında, E-5 güzargahına ağaç olarak yaklaşık 3 bin 297 adet servi ve mazı, 96 bin 500 metrekarelik alana da 830 bin adet değişik bitkiler dikilecek.Gülsuyu Kavşağı ve E-5 Çevre Düzenlemesi açılışı ile Ağaçtan Doğal Ses Duvarı Projesi`nin başlatılması dolayısıyla yapılan törene katılan Gürtuna, yaptığı konuşmada, hızlı büyümesi nedeniyle İstanbul`un ortasından otoyollar geçtiğini, trafik gürültüsünün ev ve işyerlerine ulaştığını ifade etti.
28 Şubat 2001 Nethaber.com

Galata Kulesi'ne restorasyon
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Galata Kulesi'nin restorasyonu için 700 milyar liralık ihale açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kulenin restorasyon inşaatı işini ihaleye çıkarırken restorasyonun; iç mekânın yeniden düzenlenmesi, yeni halka açık kullanım alanlarının açılması ve iç mekânda modernizasyonu kapsadığı bildirildi
27 Şubat 2001 Cumhuriyet

Alışveriş Merkezi’ne Kadıköylü tepkisi
Acıbadem’de inşaatı süren Kadıköy Alışveriş Merkezi’nin, trafik sorunu yaratacağı, Kadıköy çarşısını yok edeceği belirtilerek, merkezin kültür amaçlı ve depremde toplanma bölgesi olarak kullanılması istendi.
Alışveriş merkezinin bulunduğu İbrahimağa Kavşağı’ndaki Türk Kadınlar Birliği Parkı’nda basın açıklaması yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Merkez Şubesi Başkanı Serpil Şekercioğlu, inşaatı eleştirdi. Şekercioğlu, alışveriş merkezinin Kadıköy, Üsküdar, E-5 Karayolu trafiği ile Anadolu Yakası’nın deniz ve demiryolu bağlantısında bulunan İbrahimağa Kavşağı’nda trafiği felç edeceğini savundu.
27 Şubat 2001 Netbul

Çevre için AB'ye uyum düzenlemeleri
Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde öncelikli olarak komisyonların gündeminde bulunan taslak Çevre Yasası'nın gözden geçirilerek ivedilikle yürürlüğe konması gerektiği vurgulandı.
İZMİR - AB'ye aday ülke statüsündeki Türkiye'nin, AB politikaları ve hukuku ile uyum sağlama sürecinde çevre alanında da ele alması gereken konular bulunduğuna dikkat çekildi. Bu çerçevede TBMM komisyonlarının gündeminde bulunan taslak Çevre Yasası'nın AB ile uyum sürecinin gereklerini yerine getirmek üzere yeniden gözden geçirilerek ivedilikle yürürlüğe konması gerektiği vurgulandı.
27 Şubat 2001 Cumhuriyet

Bakü-Ceyhan 2.7 milyar dolar
Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı projesinin finansman maliyeti dahil, toplam maliyetinin 2.7 milyar dolar olduğu bildirildi. Bir basın toplantısı düzenleyerek temel mühendislik çalışmalarının geldiği noktayı anlatan Azerbaycan Petrol Şirketi SOCAR'ın Yabancı Yatırımlar Daire Başkanı Valekh Aleskerov, yanılma payı ve finansman maliyeti dahil bu rakamın, kesin olmamakla birlikte, aşılmasının da söz konusu olmayacağını söyledi. Aleskerov, projenin maliyet, çevre ve güvenilirlik açısından en öncelikli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını ve başka şirketlerin de projeye katılmak için görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti. Mühendislik çalışmaları hakkında bilgi veren proje ortaklarından BP Petrol İhraç Geliştirme Başkan Yardımcısı Wref Digings, gelinen aşamada 2004 sonu itibariyle hattın devreye alınmasının mümkün olduğunu bildirdi. Digings, projenin güzergahının ve hidrolik akışının belirlendiğini, projenin, haziran ayında temel mühendislik çalışmalarının biteceğini anlattı
27 Şubat 2001 Akşam

Koray Aydın hakkındaki gensoru önergesi reddedildi
FP'li milletvekillerince, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınması, TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi.
FP Konya Milletvekili Veysel Candan ve 29 arkadaşı, deprem konutlarıyla ilgili ihalelerin yapılış şekli ve altyapı hizmetlerinde uyguladığı yanlış politikalarla devleti zarara uğrattığı ve afet kararnameleriyle belediyeler arasında partizanlık yaptığı iddialarıyla, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın hakkında gensoru önergesi vermişlerdi.
27 Şubat 2001 Dünya

Şanghay'a 300 katlı, 1200 metre yüksekliğinde, içinde 100 bin kişinin yaşayacağı süper bir gökdelen dikiliyor
10 MİLYAR $'LIK PROJE İlk olarak ülkenin en kalabalık şehirlerinden biri olan Şanghay'da inşa edilecek olan süper gökdelende 100 bin kişinin oturması planlanıyor. 3 bin 700 feet (yaklaşık 1200 metre) yüksekliğinde olacak Biyonik Kule adlı binanın 10 milyar dolara mal olması bekleniyor.
27 Şubat 2001 Sabah

Ereğli'ye 500 kişilik yurt
Devlet Bakanı Gemici, bakanlığı döneminde eğitime 100 trilyonluk paranın aktarıldığını söyledi. 500 öğrenci kapasiteli yurdun temelini atan Gemici, öğrencilerin en önemli sorunlarının yurt olduğunu söyledi.Devlet Bakanı Hasan Gemici, bakanlığı döneminde eğitime Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan yaklaşık 100 trilyon lira para aktarıldığını söyledi. Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kepez mevkiinde, Ereğli Eğitim Vakfı'nca yaptırılacak 500 öğrenci kapasiteli yurdun temeli, Bakan Gemici tarafından törenle atıldı.
28 Şubat 2001 Zaman

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kampnaya: "'VER KAĞIT AL AĞAÇ"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük hedeflerinden bir İstanbul'u dünyanın en yeşil kentlerinden biri haline getirmek. İşte Belediye'nin bu amacına katkıda bulunmanız için yaptığı çağrı:
SEVGİLİ İSTANBULLULAR
Gazete, dergi, mecmua, karton kutu, defter, kitap, katalog, not kağıtları ve zarflar gibi kullanılmış kağıtlar çöp değildir. Kullanılmış kağıtları geri kazanarak sera gazı olan karbon dioksitin bertaraf edilmesini ve oksijen gazının üretilmeye devam etmesini sağlayabilirsiniz. Çöpe atılan kullanılmış kağıtların üç ayda yok olup gitmesiyle birlikte ağaçların ve ormanların da yok olup gittiğini unutmayınız
27 Şubat 2001 İstanbul BÜyükşehir Belediyesi

Tarihi Kadıköy Çarşısı tehdit altında
Acıbadem`deki Tepe Grubu ile İş Bankası`nın işbirliğiyle İş Bankası Vakfı`na ait arsada inşaatı süren Kadıköy Alışveriş Merkezi`nin, trafik sorunu yaratacağı, Kadıköy çarşısını yok edeceği belirtilerek, merkezin kültür amaçlı ve depremde toplanma bölgesi olarak kullanılması istendi.Alışveriş merkezinin bulunduğu İbrahimağa Kavşağı`ndaki Türk Kadınlar Birliği Parkı`nda basın açıklaması yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği İstanbul Merkez Şubesi Başkanı Serpil Şekercioğlu, inşaatı eleştirdi. Şekercioğlu, alışveriş merkezinin Kadıköy, Üsküdar, E-5 Karayolu trafiği ile Anadolu Yakası`nın deniz ve demiryolu bağlantısında bulunan İbrahimağa Kavşağı`nda trafiği felç edeceğini savundu.
28 Şubat 2001 Nethaber.com

Boğaz'a Manş modeli
Boğaz geçişi için tüp geçiş yerine İngiltere ve Fransa'yı birbirine bağlayan Manş Denizi modelini öneren Tezcan, bu projenin yap–işlet–devret modeliyle 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanacağını iddia etti.Ulaştırma Bakanlığı'nca ihale aşamasına getirilen İstanbul Boğazı Tüp Geçit Projesi ile ilgili depremde hasar göreceği iddialarından sonra alternatif proje önerileri de Boğaz geçişi tartışmalarını alevlendirdi.Batırma tünel yöntemi ile Japon kredisi kullanılarak yapılacak olan tüp geçitin İstanbul şehiriçi ulaşım talebinin dışında kaldığını söyleyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Tezcan, 1,5 milyar dolar civarında para harcanacak tüp geçidin batırma tünel yerine delme tünel yöntemiyle Levent–Söğütlüçeşme arasında üçte bir maliyetine, 500 milyon dolara inşa edilebileceğini söyledi. Boğaz geçişi için tüp geçit yerine İngiltere ve Fransa'yı birbirine bağlayan Manş Denizi modelini yani delme tüneli öneren Tezcan, projenin 40 yıllık geri ödemeli faizli Japon kredisi yerine, yap–işlet–devret modeliyle yerli kaynaklar kullanılarak 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanacağını iddia etti.
28 Şubat 2001 Zaman

Emlakçı şaşkına döndü
Türkiye'de geçtiğimiz bir hafta içinde yaşanan ekonomik kriz, özellikle emlakçıları etkiledi. Daha çok döviz üzerinden satış yapan emlakçılar, dövizin de dalgalı kura bırakılmasıyla şaşkına döndü. Bir haftadır hiçbir satış yapamadıklarını belirten emlakçılar, kendilerini 17 Ağustos depreminin değil, 21 Şubat'taki ekonomik depremin vurduğunu iddia ettiler. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız bazı emlakçılar, durumlarını şöyle özetledi:
28 Şubat 2001 Zaman

Kendi mühendisleri yapınca bakanlık 2.9 trilyon tasarruf etti
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni binası, müteahhit ve taşeron kullanılmadan tamamlandı. 3.6 trilyon lira proje bedelli binayı, Sağlık Bakanlığı mühendis ve mimarları, 723 milyar liraya maletti. Sağlık Bakanlığı'nın mühendis ve mimarları tarafından yapılan, müteahhit ve taşeron kullanılmadan tamamlanan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü binasında, 2.9 trilyon liralık tasarruf sağlandığı bildirildi. İzmir İl Sağlık Müdürü Recep Gür Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa İzmir'de uygulanan yöntemle binalarının yapımında müteahhit ve taşeron kullanılmadığını söyledi. Sağlık Bakanlığı ile Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından yaptırılan müdürlük binasının proje bedelinin 3.6 trilyon lira olarak hesaplandığını belirten Ustaoğlu, "Binamız, 723 milyar liraya tamamlandı." dedi.
28 Şubat 2001 Zaman

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz