reklam

Haberler
06 Şubat 2001Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Ankara'nın sembolü
.... Ankara'nın siyasal başkent olmanın dışında, kültür ve bilim başkenti olma özelliklerine sahip olamadığı hep vurgulandı.Yirmi yıldır Ankara'da yaşayan bir insan olarak ne yazık ki benim de gözüm hep "çöplükte" oldu, Ankara'yı duygusal gerekçelerle değil de somut gerekçelerle savunarak bu şehre bağlanmaya çalıştım: En azından İstanbul gibi bir keşmekeşi yoktu, düzenliydi, ülkenin merkezine yakındı, vs.Ne yazık ki, şehrimizin Türkiye'nin değişen değerler tercihinden payına düşen şey, otomobillere ve oto yollara uygun bir mimarlık seçimi olunca, Ankara devasa binaların, sıkışık kaldırımların ve büyük iş merkezlerinin belirlediği bir kaos merkezi haline gelmeye başladı. Bugün yalnızca Meşrutiyet Caddesi'nde aklın ve sağduyunun kabul edemeyeceği beş tane üst geçit var.
04.02.2001 Kaynak: Radikal Gazetesi

İSTANBUL DEPREM RİSK ANALİZİ VE DEPREM SENARYOSU İŞİ İHALEYE ÇIKTI
İstanbul için Deprem Risk Analizi ve Deprem Senaryosu işi ihale edilecektir.
Şartname Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü’nden 350.000.000.-TL. karşılığı ile alınabilir veya ayrıca ücretsiz olarak Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğünden görülebilir.
04 Şubat 2001 Kaynak:  İstanbul Büyükşehir Belediyesi 




Atatürk Havalimanı büyüyor
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin kapasitesini yüzde 30 artıracak olan ek terminalin inşaatına başlandı. Tepe Akfen Vie (TAV) Konsorsiyumu tarafından yapılan ek terminal inşaatına ilişkin TAV Yönetim Kurulu Üyesi Sani Şener, "Yıllık 14 milyon olan yolcu kapasitesi 20 milyona çıkacak. Ek terminal binasına 80 odalı günlük otel de (Day Otel) yapılacak" dedi. (Radikal)
06 Şubat 2001 - Kaynak: Radikal Gazetesi

Gökçek amblemi yargıdan geçmedi
Danıştay 8. Dairesi, başkentin 'Hitit Güneşi' olan amblemi yerine Kocatepe Camii, ay ve yıldızın bulunduğu amblemin 50 yıl kullanılmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararı kaldırdı. FP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1994 seçimlerini kazanır kazanmaz Hitit Güneşi olan amblemin 'Türk ananelerini yansıtmadığı' gerekçesiyle Kocatepe Camii, ay ve yıldızın bulunduğu bir amblem kullanmaya başlamıştı. Gökçek, amblemi güvenceye almak için de '50 yıl boyunca değiştirilemeyeceği'ne ilişkin Meclis kararı aldırmıştı.
06.02.2001 Kaynak: Radikal Gazetesi

İstanbul Metrosu 22 yılda tamamlanacak 
Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki 22 yılın raylı sistem yatırım programını oluşturdu. Halen inşaatı süren 3 ayrı projeye ek olarak önümüzdeki altı ayda 6 yeni projeye daha kazma vurulacak. Bitim tarihi 2023'e denk gelen programa 'Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı Projeleri' adı veriliyor. Hedef başta iki havaalanı olmak üzere İstanbul'un bütün önemli noktalarını deniz ulaşımı da entegre edilerek raylı sistemle birbirine bağlama
k.
06.02.2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Çimento üretimi arttı
Tamamı özel sektöre ait olan 39 çimento fabrikasından 2000 yılı Ekim ayı sonu itibari ile 32 milyon ton çimento üretimi gerçekleştirildi. Serbest piyasa koşullarının olumsuz yönde ekilenmemesi amacı ile Rekabet Kurumu'nun aldığı karar çerçevesinde iki ay gecikmeli olarak çimento üretiminde veriler açıklandı. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonu itibari ile üretilen 32 milyon ton çimentonun 4 milyon tonluk bölümü ihraç edildi. Birlik yetkilileri 2000 yılı toplam çimento üretiminin, Ekim ayı sonu verileri dikate alındığında 34 milyon ton düzeyinde gerçekleşebileceğini belirttiler. 1999 yılı aynı döneminde 3 milyon 143 bin ton olan çimento ihracatı ise yaklaşık 800 bin ton düzeyinde artarak, 4 milyon tona çıktı. Türkiye'nin 2001 yılı çimento üretiminin ise inşaat sezonunu ve deprem bölgesindeki inşaat faaliyetleri de dikkate alınarak 35 milyon ton düzeyinde olması bekleniyor.
05 Şubat 2001 Kaynak: Finansal Forum Gazetesi

Isınmada büyük kayıp
Yalıtımsız konutlarda yüzde 64 enerji kaybı olduğu belirtilerek, enerji tasarrufunun iki ampulden birinin söndürülmesi olmadığı vurgulandı.Trakya Üniversitesi (TÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Can, enerji tasarrufunun iki ampulden birinin söndürülmesi olmadığını belirterek, "Yalıtımı yapılmayan konutlarda yüzde 64 enerji kaybı olur." dedi.
05 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

Deprem kayıpları için internet umudu
İzmit - Kocaeli Valiliği, Marmara depreminden sonra kayıp oldukları bildirilen 14 kişinin bulunmasına yardımcı olmak amacıyla internette site açtı
05 Şubat 2001 Kaynak: Turk.net

Kordon'a kimse dokunamaz...
Koruma amaçlı imar planının iptalinin Kordon'a zarar vermeyeceğini söyleyen Piriştina, "Kimse heveslenmesin. Halkın benimsediği projeyi bozdurtmam" dedi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Konak-Alsancak arası koruma amaçlı imar planının, Kordon projesini etkilemeyeceğini söyledi. Priştina, mahkemenin planı sadece şekil yönüyle hukuka aykırı bulduğunu belirtti
05 Şubat 2001 Kaynak: Yeni Asır Gazetesi

Ege Seramik Fethiye'de
Ege Seramik'in Fethiye'deki Show-Room'u, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Polat'ın da katıldığı törenle açıldı. Kurdeleyi Muğla Milletvekili Hasan Özyer ile Adnan Polat keserken, Eslaine Ajans'a bağlı Pınar Kaplan ile Pınar Gökçe adlı mankenler jakuzi gösterisi yaptı. Polat, Egeli seramikçilerin zor koşullar altında üretimlerini sürdürdüklerini belirterek, Ege'de doğal gaz bulunmaması yüzünden 5 fabrika kapandı. Sözler yerine gelmezse 22 fabrika daha kapanabilir. Bu da 250 bin işsiz demektir dedi.
05 Şubat 2001 Kaynak: Yeni Asır Gazetesi

Çobançeşme Kavşağına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Köprü Yapıyor
Çobançeşme Kavşağındaki trafik sıkışıklığı yeni köprü ile giderilecek. E5 üzerinde Atatürk Hava Limanı ve İkitelli yollarının kavşak noktasında bulunan Çobançeşme’ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ek köprü yapılacak. Mevcut katlı kavşak ve bağlantı yolları yaklaşık 10 yıl önce Karayolları 17.Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılmıştı. Çobançeşme Kavşağı ilave köprü inşaatı işi 2,000,000,000,000.- TL. +KDV muhammen bedelle ihaleye çıkarıldı.
05 Şubat 2001 Kaynak:  İstanbul Büyükşehir Belediyesi 

Tepe Home’un hedefi 75 milyon dolar ciro
Türkiye'nin ilk mobilya ve dekorasyon aksesuarları hipermarketi Tepe Home'un Genel Müdürü Gürsel Usta, başarı grafiklerini alışverişin candamarı olarak gördükleri İstanbul piyasası ile yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Gürsel Usta, Kartal mağazasında düzenlediği basın toplantısında, 1998 yılı sonundan itibaren Bilkent Center mağazası ile faaliyetine başlayan Tepe Home'un, 17 Şubat tarihinde açılacak İstanbul Yeşilköy mağazası ile toplam 47 bin metrekare alanda tüketiciye hizmet vereceklerini söyledi. 2001 yılında, mevcut ve açılacak mağazalardan toplam 75 milyon ABD Doları ciro hedeflediklerini belirten Usta, bunun yüzde 40'ını İstanbul'dan beklediklerini söyledi
06 Şubat 2001 Kaynak:  Türkiye Gazetesi

Ruhsatınız internette
Üç Göl Havzası Belediyeler Birliği; ruhsat, iskan, imar gibi işler için belediye binasına gelmeden çözüm sağlayacak projeyi hayata geçiriyor.Girmediği saha, kullanılmadığı alan neredeyse kalmayan internet, belediye hizmetlerinde de vatandaşların ve belediye başkanlarının umudu olacağa benziyor. 29 belediyenin bir araya gelmesi ile oluşturulan Üç Göl Havzası Belediyeler Birliği, hazırlattıkları internet yazılım programıyla tek tip belediyecilik anlayışını getirmeyi amaçlıyor.
04 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

İnşaatta komik ceza
Kaçak olduğu için mühürlenen inşaata devam etmenin cezası sadece 1 milyon 520 bin lira! Osmangazi Belediye Başkanı yasal boşluktan yakındı.Geçtiğimiz günlerde, 'kaçak yapılara gözyumduğu' iddiasıyla Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, iddiaların asılsız olduğunu, göreve geldiği günden bu yana kaçak yapılarla mücadele içerisinde olduğunu belirterek, "Tüm zorluklara rağmen bürokratlarım ve benim maruz kaldığımız üzücü olaylar bizi yıldırmayacak, kaçak yapılardaki kararlılığımız devam edecektir." dedi.
04 Şubat 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz