reklam

Haberler
02 Şubat 2001Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Fransa'ya bir iptal de Körfez'den
İstanbul-İzmir otoyolunun en gözde bölümünü oluşturan Körfez Geçişi ihalesi, teklif veren iki konsorsiyumda da Fransız şirketi olması nedeniyle iptal edildi.
01 Şubat 2001- Nethaber.com

Yeşilköy'e Tepe Home
Türkiye'nin ilk mobilya ve dekorasyon aksesuarları hipermarketi unvanına sahip olan Tepe Home, 17 Şubat'ta da Yeşilköy mağazasını açıyor. Geçen sene İstanbul'da ilk açılan Kartal mağazasından sonra İstanbul pazarına ağırlık verdiklerini belirten Tepe Home Genel Müdürü Gürsel Usta, İstanbul'da yaşayanların gıda ve beyaz eşya hariç ev ile ilgili tüm ihtiyaçlarını tek bir mekanda çözümlemek amacında olduklarını söyledi. Her türlü ithal ve yerli 20 binden fazla ürünle hizmet verecek olan Tepe Home'da ayrıca müşterilere 12 aya kadar taksit imkanı sağlanacak
02.02.2001 Kaynak: Aksam Gazetesi

Anahtarı alan mutlu
2 Kasım depreminde evleri yıkılan depremzedeler için Bolu'da yaptırılan 1458 kalıcı konutun anahtar teslimine dün törenle başlandı. Anahtar tesliminin yapıldığı İnvesco İnşaat ve Müşavirlik firmasına ait binanın önünde sabahın erken saatlerinde toplanan depremzedeler, isimlerinin okunmasıyla, kendilerine ait evin anahtarını aldı. Daha sonra yerleşecekleri kalıcı konutları gezen depremzedeler, evlerin 'villa' gibi olduğunu ifade ederek, zeminlerde halı, mutfakta dolap, sıcak su, odalarda ise elbise dolaplarının hazır olduğunu söyledi. Bolu'da tamamlanan ve kuraları çekilen kalıcı konutların anahtar teslimi 3 Mart'a kadar sürecek. 
02 Şubat 2001 - Kaynak: Radikal Gazetesi

Üç Santrala ABD'den Yılın Projesi Ödülü
ENKA Grubu'nun Intergen'le birlikte ‘‘Yap-İşlet’’ modeliyle üstlendiği Gebze, Adapazarı ve İzmir'de yapımı süren santrallar, ABD Eximbank'ının ‘‘Yılın En İyi Finanse Edilen Projeleri’’ seçildi. Üç santral için ABD Eximbank'ından 1.5 milyar dolar kullanılıyor.
02.02.2001 Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Arkeoloji Halkla Buluşuyor
Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü, zengin tarih arşivini Tarlabaşı'ndaki yeni binasında araştırmacılara sunmaya hazırlanıyor. Türkiye'deki arkeolojik çalışmaların özerk bir ulusal kurum tarafından yürütülmesi amacıyla kurulan "Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü" , zengin arşivini Tarlabaşı'nda restorasyonu tamamlanan yeni binasında araştırmacıların hizmetine açıyor.
01 Şubat 2001 - Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Ekecek Arazi Kalmadı
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Sulama Raporu'na göre Adana'da 322.8 bin hektar, İstanbul'da 57.7 bin hektar, Ankara'da 53.2 bin hektar, Konya'da 52 bin hektar, Kars'ta 26.5 bin hektar, Balıkesir'de 21 bin hektar, Erzurum'da 20.7 bin hektar verimli toprak yerleşime açıldı.
01 Şubat 2001 - Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Winsa'nın hedefi dünyada ilk beş
Sabancı Topluluğu'na bağlı Pilsa bünyesindeki Winsa PVC Kapı Pencere ve Panjur Sistemleri'nin Pazarlama Grup Müdürü Hakan Aldinç, Winsa'nın uzun vadeli hedefinin, dünyada ilk 5 firma arasında yer almak olduğunu söyledi.
Aldinç, orta vade olarak nitelediği 5-10 yıl arasında da Türkiye pazarında sektör lideri olmayı hedeflediklerini bildirdi. Geçen yıl satışlarının 22 milyon doları bulduğunu, 13 ülkeye 2 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını anlatan Aldinç, bu yıl ihracat atağına geçeceklerini ve ihracat yapılan ülke sayısını artıracaklarını kaydetti.
02.02.2001 Kaynak: Aksam Gazetesi

Ani harabelerine 'sahip çıktılar
Fransa, Meclisi'nde soykırım tasarısını onaylamak, bu kararı Resmi Gazete'de yayınlamak, Paris'te soykırım anıtı dikmekle kalmadı, şimdi de Türkiye toprakları içindeki Ani Harabeleri konusunda yeni bir "kazık atıyor".
Fransa'daki Ermeni diasporası, şimdi de Paris'te 6 Şubat günü Ani Harabeleri Sergisi açılmasında başrol oynuyor.
İşin ilginç tarafı Paris Belediye Başkanı Jean Tiberi'nin yapacağı açılışa Fransız yetkililer, hiçbir Türk yetkiliyi çağırmadı. Bu da yetmezmiş gibi, Fransız yetkililere başvuran Türk Büyükelçiliği'ne "Türkiye'den ya da buradaki Türk Büyükelçiliği'nden kimseyi çağırmayı düşünmüyoruz. Çok isterseniz, açılıştan sonra bir gün onurunuza bir gezi düzenleriz" gibi ilginç bir açıklama yapıldı.
01.02.2001 Kaynak: Sabah Gazetesi

29 enerji projesi tehlikeye girdi
2002'de bitirilmesi planlanan 29 enerji projesi, Beyaz Enerji operasyonu ile Elektrik Piyasası Yasa Tasarısı arasına sıkıştı
Hükümetin 2002 yılı sonuna kadar enerji açığını kapatmak için "yap-işlet-devret" formülü ile yapımını kararlaştırdığı 29 enerji projesi tehlikeye girdi. Enerji Bakanlığı, DPT ve Hazinenin mutabakatıyla kararlaştırılan bu projeler, "Beyaz Enerji" operasyonu ve Elektrik Piyasası Yasa Tasarısı arasında sıkışıp kaldı.
01.02.2001 Kaynak: Sabah Gazetesi

Dozerle define aramaya çıktılar ve yakalandılar
Hanönü
- Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Armutlu köyü yakınlarındaki Tekke Yaylası Höyüğü'nde bir TIR'ın üzerine yükledikleri dozer ve minibüsle define aramaya çıkan 13 kişi, jandarma ekiplerince yakalandı.
01.02.2001 Kaynak: Turk.net

Ömerli için son çağrı
Ömerli Baraj Gölü kıyısında yapımı planlanan 'Ömerli Country' projesinin iptal edilmemesi halinde havzada büyük tehdit oluşturacağı vurgulandı.Su havzalarındaki sorunları gündeme getirmek amacıyla istedikleri randevu talebine Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ'den bir cevap verilmeyen çevreci 70 kuruluş, Ömerli Havzasıyla ilgili olarak topladıkları 25 bin imzanın yer aldığı çuvallarla birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Ömerli Baraj Gölü kıyısında yapımı planlanan 'Ömerli Country' tartışma konusu oldu.Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde yapılan basın toplantısında, 70 kuruluş adına Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Doğa ile Barış Derneği Başkan Yardımcısı Selma Özöğretmen ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Projeler Yönetmeni Levent Sayan söz aldılar.Mücelle Yapıcı, İstanbul'un gecekondu ve kaçak yapı sorunlarının lüks konut alanlarından bariyerler kurularak engellenebileceği ve içme suyunun her türlü kirletici karşısında teknojik imkanlarla temizlenebileceği iddiasına dayalı önerilerin geçerli olmadığını vurguladı.
01 Şubat 2001 - Kaynak: Zaman Gazetesi

Geleceği planlamak: Gayrimenkul iş planı
Artık mimarlık mesleği sadece bina tasarlamak anlamına gelmiyor. Binaları yeniden inşa, genişletme gibi gereklilikler ortaya çıkması ihtilaline karşı gerekli çözümler de planlanıyor.Bir tesisi sıfırdan inşa etmek, yenilemek veya genişletmek gerektiği zaman, firma yöneticileri hedefleri hakkında az çok bilgi sahibi olmakla birlikte, o hedefe ulaşmak için atmaları gereken adımları tam olarak bilemezler. Dallas, Oklahoma City ve istanbul merkezli REES/HAS, binaları yalnızca tasarlamak yerine, firmaların geleceklerini planlamasını sağlayarak mimarlık mesleğinin geleceğine ışık tutuyor.
02 Şubat 2001 - Kaynak: Finansal Forum Gazetesi

İzmit Körfez Geçişi ihalesine iptal
Sözde Ermeni Soykırımı Yasası'nı çıkaran Fransa'ya karşı yürütülen 'Fransız şirketlerini devlet ihalelerinden dışlama'ya yönelik misilleme iki Fransız firmasının teklif verdiği İzmit Körfez Geçiş İhalesi'nin iptal edilmesiyle sürüyor.Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, 30 Kasım 2000'de gerçekleştirilen İzmit Körfez Geçişi ihalesine teklif veren iki konsorsiyumun yabancı ortaklarının da Fransız firmalardan oluşması nedeniyle ihalenin iptaline karar verildiğini bildirdi. İhaleye, Bouygues S.A - Vinsan AŞ. ortak girişim grubu ile B.K.O. Consortium - Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ. Ortak Girişim Grubu teklif vermişti. Her iki ortak girişim grubunun da yabancı ortakları Fransız şirketlerinden oluşuyordu.
 01 Şubat 2001 - Kaynak: Milliyet Gazetesi

Keçiören'e göletli park
Keçiören Belediyesi tarafından ilçede, içinde gölet, kuğu havuzu, yürüyüş yolları ve kafeterya bulunan yeni bir park yaptırılacak.Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, yaptığı açıklamada, genişletme çalışmalarının sürdürüldüğü Halil İbrahim Sofrası ile belediye binası arasında kalan 8.5 dönümlük alana büyük bir park yapacaklarını bildirdi. Parkın spordan, eğlenceye, kadar birçok aktiviteyi kapsayacağını belirten Altınok, "Genişletme çalışmalarıyla kapasitesini 1000 kişiye çıkardığımız Halil İbrahim Sofrası'nı bir yalı gibi kuşatacak olan gölet, kuğu havuzu ve yürüyüş yollarının yanı sıra şelaleye nazır bir kafeteryadan oluşan park projesini bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.
02 Şubat 2001 - Kaynak: Zaman Gazetesi

Bilim Sanat Merkezi start aldı
Trabzon Valisi Adil Yazar, Hızırbey mahallesinde bulunan tarihi Kaledibi İlköğretim Okulu'nda yapımına başlanan ve 500 milyara mal olması beklenen Bilim Sanat Merkezi'nin inşaatında incelemelerde bulundu.İlk keşif için 92 milyar ödenek ayrıldığını belirten Vali Yazar, "Para konusunda sıkıntımız yok. İnşaatı 2-3 ay içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.
02 Şubat 2001 - Kaynak: Zaman Gazetesi

Tokat'a yeni hastane
TOKAT- Tokat İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Kadir Öğütçü, daha önce Tokat Organize Sanayi Bölgesinde yapılması düşünülen 250 yataklı devlet hastanesinin Danıştay tarafından imar planına aykırı olduğu için iptal edildiğini belirterek, "Tokat Belediyesi ile temasa geçtim.1986 imar planında bulunan Doğumevi arkasındaki Ağbayır mevkiindeki hastane yerini gördüm ve beğendim. Milletvekillerimizden Hasan Hüseyin Balak ile Lütfi Ceylan'la beraber Sağlık Bakanına meseleyi ilettik. Sağlık Bakanı da Tokat'ta yapılması düşünülen hastane için 1 trilyon lira ayırdığını söyledi" dedi
02 Şubat 2001 - Kaynak: Zaman Gazetesi

Hastaneye Suudi desteği
Depremde zarar gören, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin inşası için Suudi Kalkınma Fonu'ndan 138 milyon Suudi Riyali (yaklaşık 36 milyon 800 bin dolar) kredi sağlandı.Konu ile ilgili bir açıklama yapan Hazine Müsteşarlığı, 30 Ocak 2001 tarihinde anlaşması imzalanan kredinin; deprem zararlarının telafisi kapsamında altı Körfez ülkesinin oluşturduğu Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) tarafından taahhüt edilen toplam 400 milyon ABD Doları tutarındaki kredi kapsamında sağlandığını kaydetti.Açıklamada; 138 milyon Suudi Riyali tutarındaki kredinin 5 yılı ödemesiz toplam 25 yıl vadeli ve yıllık yüzde 2 faizle alındığı belirtilerek, bununla birlikte Suudi Kalkınma Fonu'ndan 9 proje için toplam 926 milyon 257 bin 608 riyal (yaklaşık 247 milyon dolar) kredi sağlandığı ifade edildi. 
02 Şubat 2001 - Kaynak: Zaman Gazetesi

Dilovası imar ediliyor
60 bine yaklaşan nüfusu ve onlarca irili ufaklı fabrikaları içinde barındıran Dilovası Belediyesi'nin öncelikli hedefleri olarak, beldeyi çağdaş bir görünüme kavuşturmak, Dilovası'nın imarlaşma hamlesini en kısa zamanda gerçekleştirmek ve bir sanayi kenti olan Dilovası'nda sanayi kirliliğini minimum seviyeye indirmek olduğu bildirildi.Dilovası Belediyesi Basın Yayın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç'ın, beldenin imarlaşması ve çağdaş bir görüntüye kavuşturulması için tüm imkanları seferber ettiği belirtildi.
02 Şubat 2001 - Kaynak: Zaman Gazetesi

Kurtuluşa ilk adım
İstanbul'un tarihi ve doğal yapısını yeniden canlandırmak üzere el ele veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merkezi hükümet, bürokrasi ve sivil toplum kesimlerinin oluşturduğu koordinasyon, ilk meyvesini verdi.İstanbul Genelindeki Koruma Projeleri kapsamında yer alan "Tuzla Sakız Adası ve Kamil Abduş Gölü Çevresi Kentsel Tasarım Projesi"ni hayata geçirmek üzere önemli bir adım atıldı.UNESCO'nun da desteklediği tarihi konsensüsün içerisinde yer alan Kültür Bakanlığı, projenin doğal SİT alanında bulunan ve özel mülkiyete konu olan alanlarının hazine arazileriyle takas edilmesi kararını aldı. Proje, 16.06.2000 tarihinde Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da onaylanmıştı. Böylece hükümet, belediye ve sivil kesim birlikteliğinin ilk meyvesi alınmış oldu.Proje alanının mülkiyet probleminden arındırılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak bir protokolle çalışmalara başlanacak.
02 Şubat 2001 - Kaynak: Zaman Gazetesi

 

Şubat 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28    
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz