Haberler

Arkitera'dan

Toplam 2948 haber 148 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 361. haberden 380. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
ERA Şehircilik Mimarlık Müşavirlik "The 5th China International Architectural Expo"ya Katıldı (22 Kasım 2010)ERA Şehircilik Mimarlık Müşavirlik, Çin Mimarlar Odası ve Çin Yapı&Malzeme Birliği tarafından 20-23 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenen "The 5th China International Architectural Expo"ya katıldı.
Çağın dönümünde bir mimar! Clemens Holzmeister (22 Kasım 2010)Editörlüğünü Aydan Balamir'in yaptığı kitap, 2001-2005 yılları arasında Ankara, İstanbul, Viyana ve Sao Paulo'da gösterime giren "Clemens Holzmeister: Tarihin Dönüm Noktalarında bir Mimar" başlıklı serginin görsel malzemesi ve metinlerinin genişletilip, araştırma makaleleri eklenmesiyle oluşturuldu.
Şehirlerin Yaratıcılığını Keşfetmek (12 Kasım 2010)Kentlerin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak adına çalışmalar ve kavramlar geliştiren Charles Landry, John Howkins ve birçok bilim adamı bu seferde İstanbul'un yaratıcılığını ortaya çıkarmak adına İstanbul'da "21. Yüzyılda Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Sempozyumu"nda bir araya geldiler.
Keşfini Bekleyen İnsan (12 Kasım 2010)Arkitera.com'un köşe yazarlarından Mahmut Şenol'un "Keşfini Bekleyen İnsan" isimli kitabı çıktı.
Gayrimenkul Sektörünün Devleri ArkiPARC 2011'de Yeniden Bir Araya Geliyor (12 Kasım 2010)Kentleşmenin en önemli aktörlerinden biri olan gayrimenkul sektörü, ArkiPARC 2011 buluşması ile yeniden bir araya geliyor. Arkitera Mimarlık Merkezi'nin "Kentsel Kalite için Diyalog" ana teması ile 30 - 31 Mart 2011 tarihleri arasında İstanbul, Fulya Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceği ArkiPARC 2011, gayrimenkul sektörü ve kamu arasında bilgi paylaşımını sağlayan kapsamlı bir platform olmayı hedefliyor.
"Planlamanın Dili" Yılanı Deliğinden Çıkarır mı? (11 Kasım 2010)Dünya Şehircilik Günü 34. Kolokyumu "Planlamanın Dili" 8- 10 Kasım 2010 tarihinde Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılış konuşmaları TMMOB Şehir Plancıları Odası Kayseri Şube Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ceyhan Yücel, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim Uzmay, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Necati Uyar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Ş. Önder Kıraç tarafından gerçekleştirildikten sonra, TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Dr. Ümit Özcan Dünya Şehircilik Günü bildirgesini okudu.
Atatürk'e Kapılarını Açan Evler (10 Kasım 2010)Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 72. yılı. Yaşamı boyunca geziler, görüşmeler, ziyaretler ve devlet ile ilgili önemli kararları almak için gittiği illerde kaldığı evler, günümüzde müze olarak insanların ziyaretine sunuluyor. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde bulunan Atatürk Evleri'nde bir yolculuğa çıkalım. Atatürk bilindiği gibi 1881 yılında Selanik'te doğdu. Onun, doğduğu, çocukluk ve gençlik günlerinin bir kısmını geçirdiği ev bugün (Atatürk Evi) adıyla müze olarak tanzim edildi ve ziyarete açıldı. Selanik'te Atatürk Evi, arşiv kayıtlarına göre, Selanik'in Koca Kasım Paşa Mahallesi, Islahhane caddesi üzerinde bir avlu içerisinde yer alıyor.
Tektonomastik: Bina İsimleri Projesi (3 Şubat 2011)New York'ta çoklu aile konutlandırması kavramı akıllara yoğunluk, alım gücü ol(ma)ması, gürültücü komşular gibi hiç de romantik olmayan konseptler getiriyor. Ama belki de yoğun kent yaşamı düşüncesini çekici kılacak birkaç basit yol var. Bu haftaki makale şöyle bir strateji sunuyor: kendi özel isimleri bulunan konut işlevli binaları tanımlamak, haritalamak ve analiz etmek. 150 yıl önce bir konut yapısının birden fazla aile için oluşu, basit, gösterişsiz ve ucuz apartman olduğuna işaret ediyordu.
Kent Simülasyonları Cebimize Girebilecek (8 Kasım 2010)William Mitchell "City of Bits" kitabında, artık başka bir şehir fikrinden bahseder. Sanal mekanlar, belirli bir kapasiteye sahip alanlar, kendi alanlarımız (facebook, myspace gibi) yeni bir şehircilik ve mimarlık tanımını da beraberinde getirir. Bilgisayarın ya da bir veri ekranının karşısında artık kim olduğumuz değil, (çünkü herkes olabiliriz, bunu kim anlayabilir?) neye ulaştığımız daha önemli... amber'10 Sanat ve Teknoloji Festivali'nin teması, bu sene her türlü verinin üretilmesi ve kullanılmasının, kent ve kent hayatındaki artan önemini dikkate alarak "verikent" olarak belirlendi.
Şangay World EXPO Rekorlarla Kapandı (5 Kasım 2010)Kırılan büyüklük, maliyet ve katılım rekorlarıyla Şangay World EXPO kapılarını ziyaretçilerine kapattı.
Jean Nouvel'in Olaylı One New Change Binası Açıldı (5 Kasım 2010)Londra'nın en çok ilgi gören nirengi noktalarından biri ve turist kafilelerinin uğrak noktası olan St. Paul Katedrali yeni komşusunun resmi açılışının gölgesinde kaldı, Jean Nouvel'in One New Change'i. Londra şehir merkezinin tarihi Cheapside bölgesinde yer alan ve karma kullanımların bulunduğu bu devasa tesis, 31.500 m²'lik ofis ve 20.500 m² mağaza ve restoran fonksiyonları sunuyor.
Mimarlar ve Mezarları (5 Kasım 2010)Mimarları diğer meslek temsilcilerinden nasıl ayırt edebiliriz? Bu konuda şimdiye kadar pek çok teori üretildi: düşüncenin yanı sıra, kıyafet rengi veya gözlük şekli bile bir gösterge olabiliyor, ama bundan daha heyecanlı bir soru da sorulabilir: Ölmüş mimarları nasıl ayırt edebiliriz? Örnekler üzerinden mimarlık hayatının mezarları aracılığıyla mimarlara nasıl teşekkür ettiğini incelemek mümkün. Keskin çizgileri olan Viyanalı modernist Loos, tüm yapılarını şekillendirirken ve yazdığı tüm mimari yazılarda akademik mimari yaklaşımını savundu ve 1912'de kendi mimarlık okulunu kurdu, ancak kısa bir süre sonra bu okul kapandı.
Süleyman Boz Aleyhine Açılan Ceza Davası Reddedildi (4 Kasım 2010)Mimar Süleyman Boz'un Deha20 Gazetesinde, Arşın Köşesinde Nisan 2009'da yazdığı "Hükümet Konağı Çevresinde Dönen Konular Üzerine" başlıklı yazısı ile, Denizli Gazetesindeki "Bektaş Terminatör Gibi" manşetli haberinde verilen beyanatından ve Ulusal Mimarlık Portalı www.arkitera.com internet sitesinde yayınlanan "Denizli Hükümet Konağı ve Mimar Cengiz Bektaş Hakkında" başlıklı haberden dolayı mimar Cengiz Bektaş Süleyman Boz aleyhine ceza davası açmıştı. Ayrıca Süleyman Boz, Denizli Gazetesi ve Arkitera İnternet sitesi aleyhine de 100 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.
Zaha Hadid Londra'daki Yeni Serpentine Galerisi'ni Tasarlıyor (4 Kasım 2010)Kensington Gardens'daki yeniden geliştirilen mevcut bina, olimpiyatlar zamanında yeni kültürel mekan olacak.
Mies van der Rohe Ödülü'ne aday gösterilen Doğa Bilimleri Merkezi (4 Kasım 2010)Doğa Bilimleri Merkezi, tamamlandığı geçen kıştan beri dünya çapında oldukça fazla dikkat çekti. Bjerringbro'da bulunan bina, başkent Kopenhag'tan çok uzaklarda olmasına rağmen World Architecture Community Awards tarafından giderek daha çok bahsediliyor. Nord Architects Copenhagen tarafından tasarlanan bu yenilikçi bina şimdi de Mies van der Rohe Ödülü'ne aday gösteriliyor.
Mimarlar Bal Kabağına Dönüşürse (3 Kasım 2010)Kyle May ve Julia van den Hout, geçtiğimiz Cadılar Bayramı'nda boş durmamışlar beğendikleri mimarların yüzlerini bal kabağına oyup fenere dönüştürmüşler.
V&A Müzesi'nin İskoçya'daki Binası Kengo Kuma'ya Emanet (3 Kasım 2010)Dundee'deki V&A Müzesi için açılan uluslararası yarışmayı Kengo Kuma & Associates kazandı. 120 mimarlık ofisinin katıldığı yarışmada finale kalanlar arasında Sutherland Hussey, Snøhetta ile çalışan Gareth Hoskins Architects, Steven Holl Architects, Delugan Meissl Associated Architects ve Rex de bulunuyordu.
Gerhard Fehl Bilgi'de Amerikan Tarihini Anlatacak (3 Kasım 2010)Bilgi Mimarlık'ın davetlisi olarak 2008'de verdiği seminerlerle Londra'nın planlama kültürü, şehrin üretimi ve şehir mimarlığını anlatan Prof.Dr. Gerhard Fehl, 8 Kasım Pazartesi günü vereceği seminerlerle bu kez Amerika'nın kentleşme tarihini anlatacak.
Uluslararası Proje Yönetimi Günü 4 ve 5 Kasım'da Kutlanacak (3 Kasım 2010)Her yıl Kasım'ın ilk Perşembesi tüm dünyada "International Project Management Day" olarak kutlanıyor.
5. Rotterdam Mimarlık Bienali Rotterdam, Sao Paulo ve İstanbul'da Düzenlenecek (3 Kasım 2010)Sadece birkaç yıl içinde insanların %80'i varlığımızın %90'ının üretildiği kentlerde yaşıyor olacak. Bu alan dünya yüzeyinin sadece %3'lük kısmını kaplıyor. Kentler verimlidir, yeniliği kovalarlar, nüfus artışına en iyi cevabı verirler, kriz ve iklim değişikliğinin bizi kesin çözümler bulmaya zorladığı bir gezegende sahip olabileceğimiz en yeşil cevaptırlar. Ama bu durumda kentler şimdikinden daha iyi yönetilmeli, daha iyi tasarlanmalı, daha iyi düzenlenmeli ve daha iyi planlanmalıdır. Sadece bu durumda kentler bizi kendimizden koruyabilir.
Toplam 2948 haber 148 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 361. haberden 380. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.