reklam

Ekim Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

9. Uluslararası İstanbul Bienali'nde "İstanbul"
26 Ekim 2004 Salı günü The Marmara Oteli'nde İKSV'nin düzenlediği basın toplantısında 9.'su düzenlenen...

Bozar Türkiye Festivali
Bozar Türkiye Festivali 6 Ekim 2004 - 16 Ocak 2005 tarihlerinde, TC Dışişleri ve Kültür ve Turizm Bakanlıkları ile Belçika Dışişleri, Dış Ticaret, Kalkınma ve İşbirliği Bakanlığı’nın katkıları ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın işbirliğiyle Brüksel’de düzenleniyor.

İnin Galeri, Sezonu Açıyor
İnin Galeri, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter ve İbrahim Örs'ün resimleri; Kazım Karakaya ve Yunus Tonkuş'un heykelleriyle 5 Kasım'da sezonu açıyor. Y.Mimar Tuncer Çakmaklı tarafından kurulan TÇ Mimarlık'a ait binanın giriş katı...

Darphane’de eski/alternatif baskılar
Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşıyan, İFSAK Loris Medici Eski/Alternatif Baskı Teknikleri Atölyesi Fotoğraf Sergisi, 6 Kasım 2004’te Darphane-i Amire Sıra Odalar Salon 1.6’da açılıyor.

Art-İst’te kuru kalabalık yok
Beylikdüzü TÜYAP’ta kitap fuarıyla eş zamanlı olarak düzenlenen Art-İst Sanat Fuarı, nispeten tenha görünüyor. Katılımcılarsa ziyaretçilerin sanatla yakından ilgilenen kişiler olmasından memnun.

Zonaro'nun bilinmeyen bir tablosu ortaya çıktı
Osmanlı saray ressamı olarak bilinen ünlü İtalyan ressam Fausto Zonaro'nun Dolmabahçe Sarayı'nda açılan sergisi ziyaretçileri büyüleye dursun, sanatçının bugüne kadar gün ışığına çıkmamış...

Sanal Müze 5 yaşında
Eczacıbaşı Sanal Müzesi beşinci yılını kutluyor. 2001 yılında internetin sunduğu olanakları değerlendirerek Türkiye’deki çağdaş sanat ortamına ilişkin bir imge arşivi oluşturmak...

Saydam Yansımalar
Tolga Eti Sanatevi yeni sezonunu iki cam sanatçısımızın eserlerinden oluşan bir sergiyle açıyor. Ülkemiz de için çok uzun bir geçmişi olmayan ‘camın soğuk şekillendirme yöntemleri ile...

"Sefirden Sefile" Yapı Kredi Selahattin Giz Koleksiyonu
Cumhuriyet fotoğrafçılığının önemli ismi Selahattin Giz, tarihe tanık fotoğraflarıyla Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde.

Eylül Fotoğrafları
İstanbul Fotoğraf Merkezi içinde yer alan Fotoğraf Galerisi'nde, 21 Ekim 2004 - 8 Ocak 2005 tarihleri arasında, Gültekin Çizgen'in "Eylül Fotoğrafları" başlıklı sergisi gerçekleştirilecek.

Türkiye’de ilk: 40 fotoğrafçı 40 kitapta
Fotoğraf alanında Türkiye’de bir ilk olan, 40 Türk fotoğrafçının 40’ar fotoğrafından oluşan, 40 kitaplık ‘Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi’ projesinin ilk 5 yapıtı, İtalyan Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza günüyle tanıtıldı.

Türk Resminde Figür ve Soyut
Akatlar Bölgesin’de altı yıldır sanatseverlere hizmet veren Artdepo Sanat Galerisi, Çağdaş Türk Ressamları’ndan oluşturduğu sergiyi sanatseverleriyle buluşturuyor. 

Orhan Taylan'ın Doğa Resimleri Hobi Sanat Galerisi'nde
İlk kez doğa resimleri sergileyecek olan Orhan Taylan, bu çalışmalarını Nişantaşı'nda Hobi Sanat Galerisi'nde sanatseverlere sunuyor.

El Yapımı New York Times
Serkan Özkaya, daha önce Türkiye'de Radikal ve İsveç’te Aftonbladet gazeteleri ile birlikte gerçekleştirdiği yapıtını, okyanus ötesine taşımak için bu kez de New York Times gazetesi ile temasa geçiyor.

Ertuğrul Ateş: Hürrem
Çağdaş Türk Resminin New York’daki temsilcisi Ertuğrul Ateş, İstanbul’da iki büyük sergi ile sanatseverlerle buluşuyor; 2003 başında Türkiye’ye dönüp “Hürrem Sultan” dans tiyatrosunu sahneye koyan sanatçı “Harem” konulu sergisi ile bu projesini sonuçlandıracak.

Değişken Zihinler / Soyut Hisler
Dünyada güncel sanatın önde gelen isimlerinden Haluk Akakçe’nin 2002 yılından bu yana yurtdışında gerçekleştirdiği çalışmalardan oluşan “Değişken Zihinler / Soyut Hisler” (Abstract Emotions - Transmental World) başlıklı sergi...

Ben Mehmet Siyah Kalem / İnsanlar ve Cinlerin Ustası
Yapı Kredi Kültür Merkezi, Ben Mehmet Siyah Kalem / İnsanlar ve Cinlerin Ustası sergisiyle bir ilke imza atıyor.

Metropolitanlı ressamın müzesi
Burhan Doğançay, 7 Ekim'de İstanbul'da açacağı Burhan Doğançay Modern Sanat Müzesi'nin açılışına sayılı günler kala, New York'tan da sevindirici bir haber aldı. 

"Figür Atak" Sergisi
5-27 Ekim 2004 tarihleri arasında Teşvikiye Nelli Sanatevi'nde Özkan Eroğlu tarafından düzenlenen ve Marino Marini, Sabri Berkel, Abdurrahman Öztoprak, Semra Göney...

Asım İşler Resim Sergisi
Galeri Artist-İstanbul 9 Ekim - 6 Kasım 2004 tarihleri arasında İstanbul Merkez Salonları'nın 3 katında açacağı sergi ile Asım İşler'i sanatseverler ile buluşturuyor.

9. Uluslararası İstanbul Bienali İlk Kez İki Küratörü Buluşturuyor
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 16 Eylül - 30 Ekim 2005 tarihleri arasında düzenlenecek olan... 

9. Uluslararası İstanbul Bienali'nin Kavramsal Çerçevesi Açıklanıyor
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 16 Eylül - 30 Ekim 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası İstanbul Bienali'nin kavramsal çerçevesi...

İstanbul Bienali'ne iki küratör
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından bu yıl dokuzuncu kez düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Bienali, ilk kez iki küratörün ortak çalışmasıyla gerçekleşecek. 

'Artistanbul 2004' başlıyor
Sanat Galericileri Derneği ile İKON Fuarcılık Hizmetleri tarafından düzenlenen 'Artistanbul 2004' 7-12 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda yapılacak.

İzmirli ressamlar, Resim-Heykel Müzesi'nde
Bu kadar çok İzmir'li ressamın eserlerini bir arada göremezsiniz! Düşünebiliyor musunuz, tam 140 ressamın 140 tablosuAralarında kimler yok ki; Ferruh Başağa var, Şeref Bigalı var, Cavit Atmaca var. Daha niceleri...

Talimhane’de “Sanat Zamanı”
Beyoğlu Belediyesi ve İstasyon Sanat Merkezi işbirliğiyle Talimhane’de “Sanat Zamanı” adı altında etkinlik düzenlendi. Şehit Muhtar Caddesi’nde açık havada gerçekleştirilen etkinlikte, İstasyon Sanat Merkezi öğrenci ve öğretmenleri, resim, heykel, karikatür, ebru ve cam işlemelerinden oluşan eserlerini atölyeye dönüştürülen cadde üzerinde kurulan masalarda ve yerde yaptı. Caddeden geçen vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlenen etkinliğe katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, cam işleme standında cam üfledi. Etkinlik bugün de (11 Ekim 2004) devam edecek.
Türkiye

Seramik sempozyumu
Anadolu Üniversitesi’nde “6. Uluslararası Seramik Sempozyumu ve Sanat Eğitimi Değişim Programı” düzenlenecek. 6 ülkeden 7 üniversitenin sanatçı öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla bugün başlayacak program, 22 Ekim’e kadar devam edecek. Çeşitli konferanslar, atölye çalışmaları, film ve saydam gösterileri gibi etkinliklerin yer alacağı program kapsamında, Muammer Çakı’nın anısına düzenlenen Seramik Yarışması ödül töreni ve sergisi, Uluslararası Sempozyum Sanatçıları Sergisi ve Uluslararası Öğrenci Sergisi de gerçekleştirilecek. Sempozyum, 26 sanatçı ve öğretim elemanı ile 30’u yabancı 100’den fazla doktora, yüksek lisans ve lisans seramik öğrencisini bir araya getirecek.
Türkiye

Sınırlı renk armonisi
Türk resminin her kuşaktan temsilcilerini sanatseverlerle buluşturan Evin Sanat Galerisi, Nesrin Sağlam'ın dördüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu, genç kuşak temsilcilerinden Sağlam'ın sergisi 30 Eylül-21 Ekim tarihleri arasında sanatseverler tarafından gezilebilecek. Nesnelliğin öznellikle uyumunu yalın ve içe dönük bir anlatımla birleştirerek aktaran Nesrin Sağlam, kendi kuşağı içinde özgün yorumuyla dikkat çekiyor. Sınırlı renk armonisi ve orta tonların hâkim olduğu yapıtlarında sanatçı, desenini fırça vuruşlarıyla destekliyor.
Cumhuriyet

Kanada'da Portre Sanatları Festivali
Kanada Portre Topluluğu, 2004 Uluslararası Portre Sanatları Festivali ve Portre Üzerine Güzel Sanatlar Konferansı organize ediyor. Etkinlikler, 9 - 12 Aralık 2004 tarihleri arasında Jackman Hall, Ontario Sanat Galerisi'nde gerçekleşecek.

Arşiv

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz