reklam

Haziran Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Sahte Özgürlük Sergisi
Leyla Gediz 2001 7. Uluslararasi Istanbul Bienali kapsaminda sergilenen Atlantis 2000 isimli yapiti ile Istanbullu sanat izleyicisinin zihninde iz birakmis bir sanatci. Gediz, bu calismasinda, Kursk denizaltisinda hayatini yitiren bir denizcinin suretinden yola cikarak, 118 kisilik mürettebatin her biri adina birer karakalem portre türetmis, ortaya tekrara dayali meditatif bir eser cikmisti.

‘Harem’de neler oldu?
Ressam Mustafa Horasan’ın "Bir Hadımağasının Hazin Sonu" adlı eserinin, İş Sanat Kibele Galerisi’nde açılacak karma serginin konseptine ‘uygun bulunmaması’ serginin sonunu getirdi.

Ayna ayna söyle bana
Muzaffer Akyol’un  açılacak sergisiyle ilgili kitapta Talat Halman, Aykut Kazancıgil, Türkkay Ataöv, İsmail Tunalı gibi farklı dallardan 4 bilim adamı bir araya geliyor.

 

Kim korkar renkten?
Orhan Benli’nin son dönem resimleri, renkten korkmayan ressamın yeni maceralarını anlatıyor. Bir av kekliğiyle günlerce aynı odayı paylaşmak gibi...

Top Bir Dünyadır
Dünya Kupası başlıyor ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Worldcard'ın desteğiyle bir ilke imza atıyor...
İstiklal Caddesi futbol müzesi'ne, Yapı Kredi Kültür Merkezi stadyuma dönüşüyor.

Galatasaray Meydanı'nda Sihirli Küre
Yolu İstiklal Caddesi'nden geçen futbolseverler, Galatasaray Meydanı'nı bir futbol panayırına çevirecek "Futbol Meydanı" sergisinde, birbirinden çarpıcı fotoğraflarla dünya futbol tarihinde bitmesini istemeyecekleri bir yolculuğa çıkacaklar.

Abidin Londra'da Dünya Kupası Maçlarını Filme Alırken
Bu topraklardan çıkan en çarpıcı sanatçılardan Abidin Dino'nun kaleminden çıkan 84 desen, sokaklardan yeşil sahanın içine kadar futbol festivalinin tüm renklerini yansıtıyor.

İstanbul Güncel Sanat Müzesi Proje 4L, Arne Jacobsen'in 100. doğum günü için sergi düzenliyor

20. yüzyılın en önemli Modern mimar ve tasarımcılarından Arne Jacobsen’in (1902-1971) yüzüncü doğum yılı kutlamaları çerçevesinde Proje4L’de kapsamlı bir sergi düzenleniyor. 19 Haziran -10 Ağustos 2002 tarihleri arasında izlenebilecek sergi; Proje4L ve DDC (Danish Design Centre), DCA (Danish Design Centre for Architecture), İstanbul Danimarka Başkonsolosluğu, İstanbul Danimarka Ticaret Ataşeliği , IKS (Danish Secretariat for International Cultural Relations) işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Karşı Sanat Çalışmaları'nda "PANKART" Sergisi Etkinlikleri
Karşı Sanat Çalışmaları'nda 1 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenen  “Pankart ” adlı sergi, Türkiye resminin yakın dönemine ışık tutmayı amaçlıyor. Sergi süresince düzenlenen katılımın serbeest olduğu etkinliklerin programı aşağıda verilmiştir:

"Hareketin Sesi-Sesin Hareketi"
Donanma Komutanlığı ve TÜSSİDE işbirliği ile Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olan 1 Temmuz 2002 tarihinde "Hareketin Sesi-Sesin Hareketi" adlı bir deneysel sanat çalışması gerçekleştirilecektir.

Lületaşı çırak bulamıyor
Eskişehir'in 200 yıllık 'Beyaz Altın'ı, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya...
Lületaşçılığı, işleme teknolojisinin neredeyse hiç kullanılmadığı, basit el aletleriyle yapılan bir sanat. Mesleklerini öğretmek için çırak bulamadıklarından yakınan ustaların elinde taşlar heykellere dönüşüyor.

Tarihi musluklar Aya İrini’de
10-28 Temmuz arasında Aya İrini’de düzenlenecek "Tarihi Musluk Koleksiyonu"nda çeşitli dönemlerden tam 300 musluk sergilenecek.

Göçmen Yansımalar
'Göçmen Yansımalar'' sergisi farklı kültürel alt yapılardan gelen 10 sanatçının site-specifik ve enstalasyon çalışmalarla katıldığı, organizatörlüğü ve kuratörlüğü Gülsen Bal tarafından yapılan, ULUSLARARASI BANDIRMA KUŞCENNETİ KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ çerçevesinde oluşturulmuş bir grup sergisidir. 

Türk seramikleri yurtdışında
Mısır'da 19-25 Mayıs tarihleri arasında 6. kez düzenlenen Uluslararası Kahire Seramik Bienali 'nde Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden katılan 10 eserden üçü ödül aldı. 

Kent Gürültüsü ve Karikatür Sergisi...
Bilindiği gibi, kısaca istenmeyen, hoşa gitmeyen ve/ya da düzensiz ses olarak tanımlanan ve çağın vebası olarak nitelendirilen ''gürültü'' , günümüzde çevre kirliliği yaratan önemli etkenlerden biri. 

Bienalin Amerikalı yeni küratörü
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenecek olan 8. İstanbul Bienali’nin küratörü Dan Cameron, tek kelimeyle multi kültüralist bir sanat adamı.

Dört fırçadan yaşam öyküleri
Figür Dört" adlı sergide figürün dayanılmaz gücüne kendini bırakmış dört sanatçının resimleri yer alıyor.

Atölye Darphane’de Fotograf Seminerleri
22-23 Haziran 2002 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Fotoğraf Dışı Disiplinlerin Fotoğrafı Kullanımı” Semineri’nde, konusunun uzmanı ve M.S.Ü. ve M.Ü. Fotoğraf Bölümleri öğretim görevlisi Kamil Fırat, fotoğraf dışı disiplinlerin fotoğrafın işlevsel niteliğini kullanması, bu kullanım yaklaşımları ve yaklaşımların temelinde yer alan fotoğrafın nesne ile nedenli ilişkisini, çıkış noktası olarak ele alacak.

Sahte-Gerçek
Günümüzde, yapay ortamların, kurmaca karakterlerin, gerçek olanların yerine geçmesi giderek geçerliliği artan bir durum. Bu gelişmeleri en radikal şekilde Japonya'da gözlemliyoruz. Cam kubbelerin altında; yapay sahiller, dalgalar, güneş ışığı ve kum görünümü yaratılarak, hiç gerçek sahil görmemiş çocuklar bu sahici olmayan kıyılarda oynayıp "gerçekmişcesine" keyif alıyorlar.

Alev Ebüzziya'nın sergisi
'Alev Ebüzziya Siesbye - Bir Seramik Evreni 1964-2002' adlı retrospektif sergi Kopenhag'daki Kopenhag Kunsindustrimuseet'te (Danimarka Dekoratif Sanatlar Müzesi) açıldı. 4 Ağustos'a kadar sürecek olan ve Avrupa'daki çeşitli özel ve kurumsal koleksiyonlardan derlenen serginin küratörlüğünü Vibeke Woldbye üstleniyor. 

Bir İstanbul izlenimcisi
Ayhan Türker’in empresyonist tarzda yaptığı manzara ve ölüdoğa resimlerinden oluşan sergisinde ana tema İstanbul.

Mezunların sergisi
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, I. Ulusal Mezuniyet Sergisi ve Sempozyumu ile Türkiye’deki sanat eğitimine yeni bir soluk kazandırıyor.

Arşiv

Endüstri Ürünleri Tasarımcısı  Defne Koz  04 Şubat  Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Defne Koz
Bu buluşmayı soru & cevap şeklinde okumak için ...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz