reklam

Haberler
02 Mart 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Seattle’da 6.8’lik depremde ölü yok
Washington Eyalet Üniversitesi, depremin merkez üssünün Seattle’in güneyinde ve 50 kilometre derinlikte olduğunu bildirdi. ABD Jeoloji İnceleme Merkezi de, daha önce 7.0 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü son olarak Richter ölçeğine göre 6.8 olarak açıkladı. Seattle’da yerel saatle 10.55’de (TSİ 20.55) meydana gelen ve 30 saniye süren deprem nedeniyle halkın paniğe kapılarak sokaklara fırladığı, bazı binalarda hasar olduğu belirtiliyor. Depremin ardından resmi binalar, hastaneler ve okullar hızla boşaltıldı.
01 Mart 2001 NTVMSNBC

Kalıcı konutlara yine erteleme
Bolu`da, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`nca depremzedeler için yaptırılan kalıcı konutların dağıtımı Kurban Bayramı sonrasına ertelendi.Kalıcı konutların müşavir firması İnvesco`nun kontrol şefi Solmaz Aslıbey, depremzedelerin tepkisine neden olan kararla ilgili olarak, "İklim koşulları ve Kurban Bayramı nedeniyle Afet İnşaat Koordinatörlüğü`nün de uygun görüşü alınarak, dağıtımı süren 20, 21 ve 25 nolu adalardaki konutların teslimi 16 Mart`a ertelendi" dedi.
02 Mart 2001 Nethaber.com

Roketle tarih yıkılır!
KABİL - Aralarında dünyanın en büyük Buda heykelinin de bulunduğu tüm heykelleri imha etmeye başlayan Taliban rejimi, bu heykellerin yıkılışında tanktan roketatara kadar kadar her türlü silahı kullanıyor.Taliban lideri Molla Ömer`in kararıyla heykellerin yıkım işlemi, Kabil, Celalabad, Herat, Kandahar, Ghazni ve Bamiyan`da başladı. İslam`a aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan heykeller arasında, 53 metrelik boyu ile dünyanın en büyük ayakta duran Buda heykeli ve 37 metre boyunda bir başka Buda heykeli de bulunuyor.Taliban yönetiminin Enformasyon Bakanı Kudretullah Cemal, başkent Kabil`deki müzede bulunan yüzlerce Buda heykeli ile sanat çalışmasının da yıkılacağını açıklayarak, "Ülkenin her yerindeki tüm heykeller yıkılacak" dedi.
02 Mart 2001 Nethaber.com

Türkiye'de olsa 7 bin bina yıkılırdı
Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, ABD'de meydana gelen depremin Türkiye'de yaşanması durumunda, yaklaşık 7 bin yapının yıkılacağını söyledi. Ercan, San Andreas Kırığı'nın Kuzey Anadolu Fayı (KAF) gibi davrandığını, KAF'ın en çok 8 büyüklüğünde, San Andreas'ın da 88,5 büyüklüğünde deprem üretebileceğini bildirdi.ABD'deki depremin, çıkardığı enerji açısından Gölcük'tekinden 8 kat daha küçük olduğunu vurgulayan Ercan, şunları söyledi: "ABD'deki deprem, 10 tane atom bombasının çıkardığı enerjiye eşit bir enerji çıkardı. Deprem merkezinden 44 kilometre uzaklığa kadar sıvılaşma ve yan yatma tehlikesi oluşturmakta.Yıkım şiddeti Marcalli skalasına göre 9. Bu deprem Türkiye'de olsaydı 7 bin yapı yıkılırdı. Ama orada yıktığı yapı yok veya sayı çok az. Türkiye'de 800 kişinin göçük altında kalması, 2 bin 400 civarında da yaralı olması gerekirdi. ABD'deki bunun binde biri kadar. Bu şunu gösteriyor ki, her şey doğru yerde sağlam yapı yapmaya bağlı ve yer seçiminde jeofizik projelerine yer vermek çok önemli. Bu deprem, Türkiye için güzel bir örnek."
02 Mart 2001 Zaman

Çanakkale seramikten yeni bir koleksiyon 'Habitat' 
10 ayrı temadan oluşan Habitat koleksiyonu marin, flotal, stencil, kumaş gibi kavramların modernize edilmiş şekilde seramiğe aktarılması ile oluşturulmuş.Yaşam sevinci veren canlı renklerin kullanıldığı Habitat Serisi, yer ve duvar seramikleriyle uyumlu ve komple trim parçaları ile bütün bir çözüm sunan farklı seri. Habitat Serisi'nde, 20x20, 20x25, 25x33 boyutlarında Çanakkale Seramik duvar seramikleri, 20x20, 25x25, 33x33 boyutlarında Kalebodur yer seramikleri, fonlar, ortalar, modüllerle zengin bir kombinasyon örneği sunuluyor. Yeşil, mavi, kızıl, sarı, eflatun, pembe, beyaz ve kemik renklerinden oluşan Habitat Serisi, mekanlarda canlılık ve mutluluk hissi yaratıyor.Habitat Serisi'yle zevkinize göre bir kombinasyon yaratabilir ve zevkinize ve talebe göre farklı çözümler üretebilirsiniz. 
Habitat serisinin katoloğunu görmek için http://www.kale.com.tr/turkce/media/katalog/habitat/habitat-giris.htm sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kartal- Pendik Sahili Sadabad'a Dönüşüyor
İstanbul’un keyif sahaları giderek büyüyor. Kartal- Pendik arası sahilinde yapılan çevre düzenlemesi cumartesi yapılacak törenle halkın hizmetine açılıyor.
Yeni bin yılın Çevre atılımında önemli bir halka daha hizmete giriyor. Kartal Pendik sahil düzenlemesi 3 Mart Cumartesi günü saat 11:00 de hizmete giriyor. Bu açılışla aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi 9 milyon m2 yeni yeşil alan hedefine bir halka daha eklenmiş olmaktadır. Toplam alanı 129254 m2 olan Kartal – Pendik Sahil dolgu alanının 84977 m2’lik kısmına çim ekildi. 44277 m2’lik kısmı ise çeşitli yürüyüş ve dinlenme alanları için sert zemin olarak düzenlendi.
01 Mart 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Finike yerine Dalaman...
Portakalıyla ünlü Antalya'nın şirin ilçesi Finike bölgesine, TEAŞ tarafından yapılması planlanan mobil enerji santralinin, çevreye vereceği çevre zararı gözönüne alınarak Dalaman'a yapılmasına karar verilmiş.
Bu santralin Finike'ye yapılmaması konusunda kuşkusuz en büyük pay, DYP'nin Finikeli Antalya Milletvekili Mehmet Baysarı ve bölge halkının. Ben de bu köşeden 'Dokunmayın Finikeme' başlığıyla konuyu ele almış, bölge halkının tepkilerini dile getirmiştim. Şimdi santralin bu bölgeden alınmasında emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse, bizler Finike bölgesine bu santralin yapılmıyor olmasına sevindik ancak ikinci adresin turistik ilçelerimizden Dalaman olması beni hiç memnun etmedi. Dalaman, turistik bir bölgemizdir. En az Finike ilçemiz kadar önemli ve bu tür santrallere uygun olmayan bir bölgedir. Bu işle meşgul olan ve Finike bölgesine yapılmasını engelleyen DYP Antalya Milletvekili Mehmet Baysarı da bana gönderdiği yazıda, alınan karara hem sevindiğini hem de üzüldüğünü açıklamış
01 Mart 2001 Akşam

Yeni Galata Köprüsü artık tam kapasite
Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, İstanbul‘un kent içi ulaşımında hayati önem taşıyan Yeni Galata Köprüsü‘nün, bu geceden itibaren trafiğe tam kapasiteli olarak hizmet vereceğini bildirdi.Köprünün kesin kabul işlemlerinin, müteahhit ve idare arasında yaşanan hukuki anlaşmazlıklar ve finansman güçlükleri nedeniyle eksik ve kusurlu olan işlerin tamamlanamaması dolayısıyla yapılamadığını anımsatan Yiğit, şöyle devam etti: “İdare ve müteahhit arasındaki sorunların giderilmesi ve eksik işlerin tamamlanması için 1998 yılında taraflar arasında imzalanan protokolün yürürlüğe girmesi finansman koşuluna bağlanmış, bu arada çelik baskül köprünün açılır kapanır kısmını teşkil eden taşıyıcı elemanlarında meydana gelen arıza nedeniyle köprü deniz trafiğine kapatılmıştı. Arızanın giderilmesi amacıyla kurulan iskele sistemi büyük gemilerin Haliç‘ten Boğaz tarafına geçişine imkan vermediği için sıkıntı yaratıyordu.“Yiğit, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın‘ın kredi bulma konusundaki takibi ve konunun ilgili tüm taraflarının çalışmaları sonucunda 31 Ocak 2000‘de imzalanan kredi anlaşması kapsamında sağlanan iç ve dış finansmanla köprünün tamamlanma çalışmalarına 22 Mart 2000 tarihinden itibaren yeniden başlandığını kaydetti.
02 Mart 2001 NTVMSNBC

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz