reklam

Haberler
26 Mart 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Kriz yorgunluğu bitmiyor
Çimento ve hazır beton sektörü, 1998 yılında yaşanan global krizden bu yana bir türlü toparlanamıyor. Global krizin ardından umutlarını 1999 ve 2000 sezonuna saklayan fakat 1999'un ikinci yarısında meydana gelen depremler nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan sektör, son iki yıldır sürekli ertelenen talep nedeniyle 2001 sezonunun ciddi bir canlanmaya sahne olacağını umut ediyordu. Ancak kemer sıkma üzerine kurulu üç yıllık ekonomik program ve Kasım 2000'den sonra başlayan finansal kriz ortamı, sektöre yeni bir darbe daha vurdu. Bazı sektör temsilcileri 2001 sezonunda beklenen canlanmanın yaşanacağını ve 2001'in inşaat, dolayısıyla çimento ve hazır betoncular açısından hareketli geçeceğini savunurken, bazıları ise ülkenin içinde bulunduğu genel kriz ortamının tüm yatırımları aksatması nedeniyle fazla iyimser olmamak gerektiği görüşünde birleşiyorlar.
26 Mart 2001 Finansal Forum

“İstanbul’un çehresi değişecek”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, çok değil kısa vadede İstanbul’un değişmeye başlayacak olan çehresinin öyküsünü anlattı.Son zamanlarda İstanbul caddelerinde ‘Yeni Binyılın Çevre Atılım Projesi’ adlı ilanlar dikkatimi çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bu kampanyanın tanıtımlarında aslında hepimizin özlemini duyduğumuz bazı projelerden bahsedildiğini görmek, ‘İstanbul’da Yaşamak’ başlıklı röportajlar dizimizin de yeni konusunu ve konuğunu kendiliğinden belirledi.
25 Mart 2001 NTVMSNBC

Ayasofya ilk üçe giremedi
Dünyanın yeni yedi harikasını belirlemek amacıyla internette düzenlenen yarışmada Türkiye, Meksika'yla kapışıyor. Gördüğü yoğun ilgiden 30 Haziran'a kadar uzatılan yarışmaya en fazla oy gönderen Meksikalılar, ülkelerindeki Chitchen Itza piramidini birinci sıraya çıkardı. Türkiye gönderilen toplam oyların içinde yüzde 22.4'lik payıyla ikinci sırada yer aldı. Ancak Ayasofya ilk üçe giremedi. Hindistan'ın üçüncülüğe yükseldiği yarışma için www.new7wonders.com adresinden oy kullanılabiliyor.
26 Mart 2001 Radikal

17. Uluslararası  Beton Prefabrikasyon Kongresi 2002 Yılında İstanbul’da Yapılacak
Prefabrike beton üreticilerinin uluslararası örgütü olan Bureau Internetional du Beton Manufacture‘nin (BIBM) 17. Uluslararası Teknik Kongresi ve Expobim Prefabrikasyon Fuarı İstanbul’da yapılacak. Türkiye Prefabrik Birliği dahil 15 ülkenin prefabrike beton üreticilerinin ulusal birlikleri veya federasyonlarını çatısı altında toplayan BIBM, 1954 yılında Avrupa’da beton prefabrikasyon teknolojisinin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla kurulmuş bir organizasyondur.
Arkitera

Alışverişte Kule Çarşı
Çarşıda mağazalar ve yiyecek yerlerinin yanı sıra kültür ve sanat merkezi de bulunuyor. 4’ÜNCÜ Levent’teki İş Kuleleri altında 24 farklı mağaza ve çok çeşitli restoran ile cafe - barların yer aldığı "Kule Çarşı" açıldı. İki farklı bölümden oluşan alışveriş merkezinin Shop - mix olarak adlandırılan giriş katında en küçüğü 30 metrekare, en büyüğü ise 149 metrekarelik mağazalar var. FOOD Court olarak planlanan bodrum katı 350 metre karelik oturma alanına ve 500 kişilik oturma kapasitesine sahip yemek noktalarından oluşuyor. Alışveriş olanağı dışında kültürel olanakların da sunulduğu Kule Çarşı’nın içinde İş Sanat Kültür Merkezi yer alıyor.
26 Mart 2001 Milliyet

Hayvan figürlü peribacaları
KAPADOKYA bölgesinde, kaplumbağadan deveye, kuş başından dinozora çok sayıda hayvanı andıran peribacalaranın bulunduğu Devrent Vadisi’nin Açık Hava Müzesi’ne dönüştürülmesi isteniyor. Ortahisar beldesi Belediye Başkanı Erkal Yandı, "Açık hava müzesine dönüşürse turizme daha faydalı olur" diyor.
26 Mart 2001 Milliyet

Bu depremide bildiler!
Geliştirdikleri aletle Afyon depremini bilen Dr. Berk Üstündağ ve Lütfü Canyaran, dünkü İstanbul depremini de tam 41 saat önce tespit etmiş ve İnternet sitelerinde duyurmuşlar. Afyon'da meydana gelen depremi 37 saat önceden tahmin eden Dr. Berk Üstündağ ile Lütfü Canyaran, İstanbul'da dün meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi de 41 saat önceden belirlediklerini iddia ettiler. Üstündağ, depreme yönelik uzun vadeli anomaliyi (sıradışı hareket) 22 Mart'ta Ulus'taki istasyondan aldıklarını söyledi. Bu hareketten 41 saat sonra İstanbul'da sarsıntının meydana geldiğini kaydeden Üstündağ, sözlerine şöyle devam etti.
25 Mart 2001 Milliyet

‘Türkiye çöl mü oluyor’ acaba?
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Cantürk Gümüş’ün, Türkiye’deki ağaç servetinde son yıllarda artış olmasına karşın, odun tüketiminin düştüğünü açıklaması ve bu nedenle Türkiye’de bir çölleşme tehlikesi bulunmadığını söylemesi tartışma yarattı. ‘Türkiye çöl olacak’ gibi bir varsayımın geçerli olmadığını söyleyen Gümüş’e karşılık Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (TEMA), ülkedeki orman alanlarının hızla tahribata uğradığını savundu ve ülkenin çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu bildirdi.
25 Mart 2001 Milliyet

Deprem kimsenin umrunda değil!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl hazırladığı "Afet Durumlarında Acil Ulaşım ve Eylem Planı"nda, tüm ilçelerde tespit edilen cadde ve sokaklara park, bazılarına kontrollü park yasağı getirildi. Biz de bu yasaklara uyulup uyulmadığını araştırmak için birinci derece deprem bölgeleri olan Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece'de cadde ve sokaklarda inceleme yaptık. 17 Ağustos depremini acı bir şekilde yaşayan Avcılar'da durum tam bir keşmekeşti. Diğer ilçelerde de durum Avcılar’dakinden farklı değildi.
25 Mart 2001 Milliyet

 SİT alanında tünel bulundu
Aydın'da, SİT alanında tarihi eser kaçakçıları tarafından kazıldığı tahmin edilen bir tünel bulundu. Alınan bilgiye göre, Mimar Sinan Mahallesi Dedekuyu mevkiinde bulunan ve 1. derece SİT bölgesi olan Höyük yakınında, arazi denetimi yapan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı bekçileri, kendilerini görerek kaçan 3 kişiden şüphelenerek, çevrede arama yaptı. Arama sonucunda, yarım metre derinliğinde ve 4 metre uzunluğunda tünel bulan bekçiler, söz konusu bölgede, daha önceki yıllarda da kaçak kazı çalışmaları yapıldığını ve tünelin altında kilise bulunduğunun tahmin edildiğini kaydettiler. Durumun, Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirilmesi üzerine çevrede güvenlik önlemleri alındı. Tünel içinde inceleme yapan yetkililer, şantiye görünümü alan tünelin içinde havalandırma sistemi ile çok sayıda su şişesi bulduklarını belirttiler. Yetkililer, olayla ilgili 3 kişinin yakalanmasına çalışıldığını, soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.
25 Mart 2001 Hürriyet

Risk Marmara'nın batısında
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Jeofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esen Arpat, tarihsel depremlere ve aralarındaki zaman dilimlerine bakıldığında, kırılma riskinin, Marmara'nın batısında daha yüksek olduğunu söyledi. Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nce Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde düzenlenen, ‘Marmara’nın Deprem Tehlikesi' konulu panelde konuşan Doç. Dr. Arpat, sismik haritalar eşliğinde Marmara'daki fayı anlattı. Doç. Dr. Arpat, fayın, Gölcük önlerinde görülmeye başladığın ve Tekirdağ'a kadar üç parça halinde uzandığını belirtti. 
25 Mart 2001 Hürriyet

İstanbul'un tarihi yapılarında deprem ve yangın tehlikesine karşı önlemler alınıyor
TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu Başkanı Hakan Tartan, saraylarda ilk defa tarihi demirbaş ve eşyanın envanter kaydının bilgisayarlı ortama geçirildiğini söyledi. İstanbul'da TBMM'ye bağlı, başta Dolmabahçe Sarayı olmak üzere saray, köşk ve kasırlar, gelecek kuşaklara daha güzel ve çağdaş bir şekilde aktarılmak için güvenlik çemberi altına alınıyor. 
25 Mart 2001 Cumhuriyet

Yalova yeniden yapılanıyor
Depremin büyük hasara yolaçtığı Yalova yeniden yapılanıyor. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, yüzde 60'ı ormanlarla kaplı olan kentte yeşil alan sıkıntısı çekildiğini, bu sorunu yeni parklarla gidermeye çalışacaklarını söyledi. Park yapımına, ağaçlandırmaya, cadde düzenlemelerine hız verdiklerini belirten Koçal, kent merkezinde depremde yıkılan binaların yerine oyun alanları yapılacağını anlattı.
25 Mart 2001 Cumhuriyet

Keban'ın doğal dengesi bozuldu
Baraj gölünün çevresindeki sanayi kuruluşları, orman ve bitki örtüsü açısından fakir olan Keban'ın daha da kirlenmesine yol açıyor.  'Elazığ'da Çevre Sorunları' konulu panele katılan Fırat Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Koçer , kentin hava, su, katı atık ve toprak kirliliği yaşadığını belirtti ve en önemli kirlenmenin Keban Barajı'nda olduğunu söyledi.
25 Mart 2001 Cumhuriyet

Ev fiyatı kadar ek maliyet
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) Samsun'un Kurupelit beldesinde inşa ettirilen ve yapımı tamamlanan ''Pelitköy Konutları'' na 4 milyar ile 13 milyar lira arasında ek maliyet çıkartılması tepkilere yol açtı. 32'si villa, 936'sı da 55-107 metrekare arasında değişen toplam 968 evden oluşan ''Pelitköy Konutları'' nda anahtar teslim işlemleri yarından itibaren 50'şer kişilik gruplar halinde yapılacak. Türkiye Emlak Bankası aracılığı ile İnyesco Müşavirlik Ltd. Şti. firmasının şantiye bürosunda yapılacak anahtar teslimleri nisan ayı sonuna kadar sürecek.
25 Mart 2001 Cumhuriyet

  Bütün yapıtlarının sergilendiği efsanevi 1900 sergisi, Paris'te yeniden canlandırıldı
Rodin 1900 yılında, Grand Palais'de Büyük Sergi (Exposition Universelle) açılırken tasarımını bizzat kendisinin yaptığı Alma pavyonunda bütün yapıtlarını sergiler. Sergi çok başarılı olur ve heykeltıraşı uluslararası bir üne kavuşturur. Bir yüzyıl önce büyük tartışmalara yol açan bu sergi, 14 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Paris'teki Lüksemburg Müzesi'nde görülebilir. 1900 yılında Rodin 60 yaşındadır. İki yıl önce bir sipariş üzerine gerçekleştirdiği ''Balzac'' heykeli alaya alınmış ve sanat çevrelerince reddedilmiştir. 
25 Mart 2001 Cumhuriyet

Deprem bölgesine yeni kredi
Marmara bölgesinde meydana gelen deprem sonrası inşa edilmesi öngörülen konut projelerine Avrupa Konseyi Kalkıma Bankası'nın kredi desteği sürüyor
25 Mart 2001 Turk.net

Japonya sallandı
Japonya’da Türkiye saati ile dün 08.20’de Richter ölçeğine göre 6.4 şiddetinde deprem oldu. Depremin merkez üssünün Tokyo’nun 690 kilometre güneybatısındaki Hiroşima kenti olduğu belirtildi.
25 Mart 2001 Türkiye

NEVŞEHİR'de bulunan 19. yüzyıldan kalma tarihi Rum kahvehanesi, ilgisizlik nedeniyle yıkılıyor. Nevşehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edilerek, koruma altına alınan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kahvehane, tahta işlemeleri ve duvar resimleri ile turistlerin ilgisini çekiyor. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Erol Aker, kahvehanenin önemli kültürel zenginlikleri arasında bulunduğunu belirterek, 'Koruma altına alınmasına rağmen, sağlamlaştırma yapılmayan bina yıkılma aşamasına geldi' dedi.
24 Mart 2001 Akşam

Tarihi evlere yıkım kararı
Gaziantep'te son 10 yıl içinde yaklaşık 100 tarihi evin otopark yapılması amacıyla yıkıldığı belirlendi. Çarpık yapılaşma nedeniyle tahrip olan Erzurum Kalesi'ni kurtarmak için bölgedeki 100 ev ve işyerinin kamulaştırılması için de çalışmalar başlatıldı. Çarpık yapılaşma nedeniyle tahrip olan Erzurum Kalesi'ni kurtarmak için de Yakutiye Belediyesi öncülüğünde bir proje başlatıldı. Proje için Kültür Bakanlığı'ndan da destek aldıklarını anlatan Belediye Başkanı Üstün Gülakar, ''Bu çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. En önemli sorunumuz kamulaştırma. Bunun için tarihi kalenin çevresindeki 100 ev ve işyeri sahibiyle masaya oturarak pazarlık edeceğiz'' dedi.
24 Mart 2001 Cumhuriyet

Ormanlar yasalarla yok ediliyor
Son 10 yılda Türkiye'de 416 bin hektar, İstanbul'da da 12 bin hektar orman alanının niteliği yasayla değiştirildi. Orman Mühendisleri Odası Marmara Şubesi Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin , orman alanlarının kamu yararı gerekçesiyle yasalar çerçevesinde yok edildiğini belirterek ''Ormanların bir kısmı siyasal yollarla yok ediliyor. Dünyanın hiçbir yerinde doğa sıfırlanarak yerine villakentler, üniversiteler kurulmaz. Bunlar yasaya uygun olabilir, ama hukuka uygun değildir'' dedi.
24 Mart 2001 Cumhuriyet

'3. Boğaz' start bekliyor
Marmara'yı Karadeniz'e bağlayacak Türkiye'nin ilk su yolu projesi start bekliyor. Sakarya Nehri-İzmit Körfezi İç Suyolu Taşımacılığı Projesi hayata geçirildiğinde Türkiye, Karadenizi Marmara denizine bağlayan ve İstanbul boğazına alternatif ikinci bir boğaza sahip olacak. Toplam 140 kilometre uzunluğundaki proje 2001 birim fiyatlarına göre 257.6 milyon dolara mal olacak.
22 Mart 2001 Dünya

Asırlık hastane, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya
Şanlıurfa'da 1903 yılında Amerikan Hastanesi olarak yapılan ve kente, hastane, okul ve son olarak yetiştirme yurdu olarak hizmet veren tarihi bina, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.
Kesme taşlardan inşa edilen tarihi binanın, 16 yıldan bu yana boş olması nedeniyle bazı bölümlerinde çökme meydana geldi.
25 Mart 2001 Turk.net

Tasarımın geleceği
Mavi Jeans’in düzenlediği “Uçuk Mavi Tasarım Günleri”nin ikinciside, fikrî mülkiyet, çevre ve uluslararası hukuk uzmanlarından İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyasi Virginia Brown Keyder, tasarımcılarla buluştu. Keyder’in “Tasarım Hukukunun Geleceği” konulu bir konuşma yaptığı toplantıda, tasarım için araştırmanın, yenilikçi düşüncenin önemi üzerinde duruldu
26Mart 2001 Türkiye

Hayalet santral
Akdeniz dostlarını sevindiren haber Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu'ndan geldi:
Finike Ovası'na kabus gibi çöken enerji santralı yapımından vazgeçilmiş. Daha doğrusu proje Dalaman'a kaydırılmış! afta içinde Cumhuriyet'te Göcek koylarına fuel - oil santralı kurulacağından söz ediliyordu. Korsan filmi gibi, Akdeniz kıyılarında dolaşan bir "hayalet santral" var, proje sahipleriyle Enerji Bakanlığı yetkilileri karaya çıkmak için uygun yer arıyorlar. Finike neresi, Dalaman neresi?
25 Mart 2001Milliyet - Derya Sazak

Antarktika'da buzul çatlağı
Antarktika kıtasının batısında bulunan Pine Adası buzullarında 25 kilometrelik çatlak oluştu. Bilim adamları, yakında adadan dev bir buz parçası kopabileceğini bildirdiler. Science dergisinin son sayısındaki habere göre, buzuldaki çatlak beş hafta içinde 25 km'ye ulaştı. Uzmanlar, buzuldaki çatlağı yakından izliyorlar. Buzulun üçte ikisinde meydana gelen çatlak, NASA'nın dünya gözlem uydusu Landsat 7'nin elde ettiği görüntüler sayesinde saptandı. NASA Goddard Uzay Merkezi'nden Robert Bindschadler , ''Çatlak çok kısa süre içinde meydana geldi. En fazla beş haftada... Şimdilik hızı kesildi, günde ortalama 13 metre büyüyor. Bana kalırsa, 1.5 yıla kalmaz çok büyük bir buzdağı kopar'' dedi.
24 Mart 2001Cumhuriyet

İstanbul 2008'e tam puan
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu üyeleri, 2008 Olimpiyat Oyunları'na aday beş kentten biri olan İstanbul'da dört gündür süren incelemelerini tamamladı. Komisyon başkanı Hollandalı Hein Verbruggen, İstanbul'da dört yoğun gün geçirdiklerini ifade ederek, yalnızca ulaşım ve çevre konularında kaygılarının bulunduğunu söyledi. İstanbul'un aday kent olarak gösterilmesinin olimpiyatları düzenleyebileceğinin kabul edilmesi anlamına geldiğini kaydeden Verbruggen, burada yaptıkları incelemelerde, devletin desteğini gördüklerini dile getirdi.
25 Mart 2001 Radikal

Karamürsel Kültür merkezi inşaatı sürüyor
"Çağdaş Bir Kent" anlayışıyla hizmet üreten Karamürsel Belediyesi şimdi de Karamürsel halkının yıllardır en çok ihtiyaç duyduğu bir boşluğu doldurmanın, bir hizmeti gerçekleştirmenin yoğun uğraşı içinde.İçerisinde sergi, tiyatro, panel ve konferans ile gösteri salonlarının yer aldığı kültür merkezi inşaatı büyük bir hızla ilerliyor.
25 Mart 2001 Zaman

Aquapark çürüyor
Bornova Ergene Mahallesi'nde 1998 yılında yapımına başlanan Türkiye'nin en büyük parkı Aquapark, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projeye sahip çıkmaması nedeniyle kaderine terkedildi. Sarhoşların ve esrarkeşlerin mekanı haline gelen Aquapark inşaatına şu ana kadar yaklaşık 1 trilyon lira harcandığı belirtilirken, başlanan inşaatların çürüdüğü ortaya çıktı. Bornovalılar, büyük paralar harcanarak henüz yarısı tamamlanabilen Aquapark dururken, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Bostanlı'da, Kordon'da trilyonlar harcayarak parklar yapmasına isyan ediyorlar.
25 Mart 2001 Zaman

Pem Mobilya'nın hedefi dış pazarlar
Mobilya sektöründe 5 yıllık geçmişi bulunan Pem Mobilya Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, dış pazarlara açılacak. Üretiminin yüzde 35'ini ihracata yönlendiren firma kısa zamanda bu oranı yüzde 60'a çıkarmayı hedefliyor. Pem Mobilya Genel Müdürü Erhan Karabal, iki farklı üretim stratejisi ile hizmette kusursuzluğu hedeflediklerini belirterek, 'Kuruluşumuzla birlikte kupon imalat diye tabir ettiğimiz müşteri taleplerine cevap verebilen koltuk grupları üretimiyle belli bir çizgiyi yakalamış olduk. Çalışmalarımızın müşterilerimizce takdir edilmesi bizi başka ürün stratejilerine yöneltti. Sonuçta iki yıl önce Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 bin metrekare kapalı alana kurduğumuz tesis ile toptan mobilya seri imalatına geçtik' dedi.
25 Mart 2001 Finansal Forum

D.Karadeniz’de yayla kentler artıyor
Trabzon Valisi Adil Yazar, yaptığı açıklamada, Trabzon‘un Kayabaşı Yaylası‘nda, yayla kenti projesinin 1 trilyon 150 milyar liraya ihale edildiğini belirterek, “Bu proje, yıl sonuna kadar bitirilecek. Ödeneğimizi buna göre ayarladık. Her geçiktirilen gün için 5 milyar liralık bir geçikme söz konusu. Onun için proje zamanında tamamlarak hizmete sunulacak. Böylelikle yörede gelişen dağ ve yayla turizminin altyapısını oluşturacağız“ dedi.
25 Mart 2001 NTVMSNBC

Falez Otel artık Vakıflar Bankası'nın
Vakıflar Banka'sına olan borçları nedeni ile satışa çıkarılan Falez Otel daha önceki açık artırmalarda müşteri bulamamıştı. Bunu üzerine 4. kez yapılan açık arttırmada, Vakıflar Bankası'nın ÖrsaHolding'ten alacağına karşılık Vakıflar Bankası'na devredildi.
25 Mart 2001 İmedya.com

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Poster

Buy Brooklyn Bridge at AllPosters.com

Brooklyn Bridge
Poster
36 in. x 24 in.
item #: 96811
$7.99

Bu posteri AllPosters.com'dan satın almak için tıklayın

Kitap

Architectural Graphic Standards for Architects, Engineers, Decorators, Builders and Draftsmen
by Charles George Ramsey, Harold R. Sleeper (Editor), ha Sleeper
Our Price: $49.95

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz