reklam

Haberler
23 Mart 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

16 ay sonra hâlâ yıkım
12 Kasım depreminin üzerinden yaklaşık 16 ay geçmesine rağmen, hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Toplam 460 binanın yıkılarak enkazının kaldırıldığı Bolu'da, yıkım kararı verilen 14'ü özel, 15'i resmi olmak üzere toplam 29 bina yıkılmayı bekliyor. Bunlardan Gölyüzü Mahallesi İlhan Sokak'ta bulunan beş katlı Kılıç Apartmanı'nın yıkımına başlandı. Orta hasarlı apartmanı Mehmet Kılıç'tan satın alan Mustafa Kaynarpınar, bu binanın yerine yeni İmar Yasası uyarınca iki katlı bir ev yapacağını söyledi.
23 Mart 2001 Radikal

Olimpiyat Stadı dört dörtlük
Üç gündür İstanbul'da incelemelerini sürdüren IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) Değerlendirme Komisyonu üyeleri dün de Bağcılar'daki 80 bin kişilik Olimpiyat Stadı'ndaki hazırlıkları yerinde denetlediler. 2008 İstanbul Olimpiyatları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Genel Koordinatörü Yalçın Aksoy, Olimpiyat Stadı Proje Kontrol Mühendisi Faruk Keskinel, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Direktörü Neşe Gündoğan, proje kitabını hazırlayan Cenap Nuhrat, Ayla Ortaç ve Prof. Haluk Gerçek, stattaki brifingde, Değerlendirme Komisyonu üyelerine ''Genel Sporlar'' ve ''Paralympics (Özürlüler Olimpiyatı)'' hakkında bilgi verdiler.
23 Mart 2001 Radikal

DİE Bina Sayımı sonuçlandı
Devlet İstatistik Enstitüsü, 24 Nisan-30 Eylül 2000 tarihleri arasında uygulanan IV. Bina Sayımı'nda belediye sınırları içinde- 7.838.675, belediye mücavir alan sınırları içinde 224.971 ve toplam 8.063.646 binanın nicelik ve niteliklerine yönelik temel verileri açıkladı.
23 Mart 2001 DİE

Akdeniz Mimarlar Birliği UMAR Atina'da 23-24 Şubat tarihinde düzenlenen toplantıda alınan kararları açıkladı
UMAR Yönetim Kurulu, 23-24 Şubat 2001 tarihlerinde, Atina’da, ICOMOS Yunanistan Kesimi Binası’nda  yapmış olduğu 18. olağan toplantısında, Akdeniz mimarlık mirasının korunması, mimarlık eğitimi, mimarın asgari görevleri, mimarlık öğrencileri için Yaz Okulları ve UMAR Klübü konularında çalışmalar yürüten Komite ve Komisyonların  Koordinatörlerinin raporlarını dinlemiş, gündeminde sürekli yer alan insan ve yaşadığı yapılı çevre, insan ve küreselleşme, insan ve tarihi mirası konuları yanı sıra bu çalışmaları da incelemiş. 
Arkitera

İstanbul İçin Görüşler
Kaleterasit Sıva San. A.Ş. yeni bir yayın çıkardı. İstanbul İçin Görüşler adını taşıyan bu çalışmada C.Stolpe’nin 1882 tarihli İstanbul haritası altı bölgeye ayrılmış ve her bölge için mimar ve şehir plancıları fikirler üretmişlerdir. Katılımcıların ürettikleri projeler Stolpe haritası ile çakıştırılmış ve bu yayında sunulmuştur. 1882 den 1950 lere kadar olan nüfus artışının, yirmi katını 1950 lerden günümüze kadar yaşayan İstanbul için üretilen görüşler, kentin geleceği ile ilgili uygulama ve imar kararlarına katkıda bulunma amacını taşımaktadır. Katılımcılar arasında Cemil Açıkkol, Aslı Ölçal, Sema-Murat Soygeniş, Murat Germen yer almaktadır.
Arkitera

17. Uluslararası  Beton Prefabrikasyon Kongresi 2002 Yılında İstanbul’da Yapılacak
Prefabrike beton üreticilerinin uluslararası örgütü olan Bureau Internetional du Beton Manufacture‘nin (BIBM) 17. Uluslararası Teknik Kongresi ve Expobim Prefabrikasyon Fuarı İstanbul’da yapılacak. Türkiye Prefabrik Birliği dahil 15 ülkenin prefabrike beton üreticilerinin ulusal birlikleri veya federasyonlarını çatısı altında toplayan BIBM, 1954 yılında Avrupa’da beton prefabrikasyon teknolojisinin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla kurulmuş bir organizasyondur.
Arkitera

Dr. Üstündağ’ın geliştirdiği sistemle Afyon depremi 37 saat önce saptandı
Orta ve büyük şiddetli altı depremi önceden tespit ettiği öne sürülen "Deprem Erken Tahmin Sistemi"nin, dün sabah Afyon'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremi de 37 saat öncesinden saptadığı iddia edildi. Sistemin mucitleri tespitlerini Başbakanlığa ve Denizli ile Afyon valiliklerine bildirerek, önlem alınması uyarısında bulunduklarını söyledi. İTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Berk Üstündağ ve elektronikçi Lütfü Canyaran'ın öncülüğünde geliştirilen sistem, Marmara ve Ege'de 13 noktaya yerleştirildi. Dr. Üstündağ, geliştirilen cihazın deprem öncesi kayalarda meydana gelen piezoelektrik akımına duyarlı olduğunu belirtti. Denizli'deki istasyonlarında, 20 Mart akşamı saat 19.30'da deprem uyarısı aldıklarını vurgulayaran Dr. Üstündağ, şöyle konuştu:
23 Mart 2001 Milliyet

Vedat Dalokay anıldı
Eski Ankara Belediye Başkanı ve ünlü mimar Vedat Dalokay ölümünün 10. yılında düzenlenen törenle anıldı.Yenimahalle Belediyesi'nin düzenlediği törene, Yenimahalle Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu, Dalokay'ın yakınları, dostları, eski çalışma arkadaşları ve belediye çalışanları katıldı. Alemdaroğlu, anma töreninde yaptığı konuşmada, Dalokay'ın büyük bir şehirci, sanatçı ve ayağı yere basan bir siyasetçi olduğunu söyledi. Dalokay'ın, Türkiye'de belediyeciliğin kurucusu olduğunu ifade eden Alemdaroğlu, "Vedat Dalokay, yerel yönetimlerin hocasıdır" diye konuştu.
23 Mart 2001 Zaman

Mevlânâ Kültür Merkezi inşaatının yapımına başlanıyor.
Konya'da her yıl kültür etkinliklerinin yapılacağı Mevlânâ Kültür Merkezi inşaatının yapımına nihayet başlanıyor.Mevlânâ ve onun hoşgörü ikliminin ana yurdu olan Konya'da her yıl kültür etkinliklerinin yapılacağı Mevlânâ Kültür Merkezi inşaatının yapımına nihayet başlanıyor.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, Kültür Bakanı İstemihan Talay'la gerçekleşen görüşme sonrasında uzun zamandır bekleyen Mevlana Kültür Merkezi projesi'nin Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi konusunda karara vardıklarını söyledi.
23 Mart 2001 Zaman

Zorunlu deprem sigortası süresi bitiyor
Zorunlu deprem sigortasını 27 Mart Salı gününe kadar yaptırmayanlar, meydana gelebilecek bir deprem sonucunda devletin yaptığı afet yardımından yararlanamayacaklar. Hazine Müsteşarlığı yetkilileri, konuyla ilgili bilgi verirken, bu konuda vatandaşı uyardılar. Vatandaşların 27 Mart 2001 tarihinden önce sigortasını yaptırmaları uyarısında bulunan yetkililer, aksi takdirde olası bir deprem sonucunda vatandaşın mağdur olacağına dikkati çektiler.
23 Mart 2001 NTVMSNBC

Çorum müzesi, Haziran'da hizmete girecek
Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürü Alpay Pasinli, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ndeki Hitit eserlerinin Çorum'a gönderilmeyeceğini bildirdi
22 Mart 2001 Turk.net

Antarktika'da dev buzul çatlağı
Antarktika kıtasının batısında bulunan Pine adası buzullarında 25 kilometrelik (km) çatlak oluştu.
Bilim adamları, yakında adadan dev bir buz parçası kopabileceğini bildirdiler.
NASA Goddard Uzay Merkezi'nden Robert Bindschadler, ''Çatlak çok kısa süre içinde meydana geldi. En fazla beş haftada... Şimdilik hızı kesildi, günde ortalama 13 metre büyüyor. Bana kalırsa, 1.5 yıla kalmaz çok büyük bir buzdağı kopar'' dedi.
22 Mart 2001 Turk.net

Bu haritaya bakan yandı!
TURİZM Bakanlığı tarafından 2000 yılı içinde tanıtım amacıyla bastırılan, ülkemizin tarihi ve turistik güzelliklerini gösteren harita, yanlışlarla dolu. Çanakkale Savaşı anısına Gelibolu Yarımadası’na dikilen Şehitler Abidesi, Behramkale (Assos) bölgesinde gösteriliyor. Gürbulak Sınır Kapısı’na yakın olan Nuh’un Gemisi de, Erzurum - Ağrı arasında Palandöken dağlarının eteklerinde, üstelik Nun’un Gemisi olarak yer alıyor.
23 Mart 2001 Milliyet

Çankırı Valisi: ''Depremde can ve mal kaybı olmadı''
Çankırı Valisi Halil Ulusoy, Orta ilçesi'nde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.
22 Mart 2001 Turk.net

İlde yürütülen ''yeşil kuşak'' çalışmaları
Türkiye'de 32 ilde yürütülen yeşil kuşak ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, 121 bin 896 hektar alanda ağaçlandırma yapıldığı bildirildi
Orman Bakanlığı, ODTÜ işbirliği ile gerçekleştirdiği 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında ''Türkiye'de Yeşil Kuşak Ağaçlandırmaları ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Atatürk Ormanı Gerçeği'' konulu bir panel düzenledi
22 Mart 2001 Turk.net

Beyoğlu için büyük atak
B
eyoğlu'ndaki Doğan Apartmanı'nın moda olmadığı bir devirde yaşarken, her odasından harikulâde bir manzara seyrettiğimiz, Lebon, Markiz gibi dünyada bile benzerlerine ender rastlanan mekânlarda çay içtiğimiz ve yürürken sadece, temiz, şık insanlara rastladığımız Beyoğlu'nda artık acı çekiyorum. Yerlerde uyumaya çalışan, mendil satan, tiner koklayan çocuklara kanıksayan gözlerle bakan halk, nefis binaları kaplayan çirkin -ve özellikle İngilizce yazılmış- reklâm panoları, her kaset dükkânından aşırı dozda yükselen müzik sesi... Polislerin çokluğuna rağmen kavgalar...
22 Mart 2001 Sabah - Leyla Umar

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz