reklam

Haberler
22 Mart 2001
Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Kalıcıya bakan övgüsü
Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, deprem bölgelerinde yapılan kalıcı konutlarla, çağdaş yeni bir şehirleşme anlayışının hayata geçirildiğini belirterek, haziran ayında çevre düzenlemelerinin tamamlanması ardından 45 bin konutun yerleşime açılacağını söyledi. 12 milyar liraya mal edilen konutlara 40 milyar liradan alıcı bulunduğunu belirten Bakan Aydın, müteahhitlerin 20 trilyon liralık zararının da karşılanmayacağını açıkladı.
22 Mart 2001 Radikal

Memur ve işçilere bir darbede Emlak Konut'tan
Emlak Bankası bünyesinde faaliyet gösteren Emlak Konut A.Ş tarafından 1987-1995 yılları arasında memur ve işçilerden zorunlu olarak kesilen Konut Edindirme Yardımının Emlak Bankası'na devredilmesiyle çalışanlar birkez daha soyuldu. Yapılan kesintilerle satın alınan 2282 konut, 423 ofis, 2 lokanta, 3 sinema, 83 arsa, 2 dükkan, 8 bina ve 1'er adet yüzme havuzu, spor tesisi ile tenis kortu hisse senetleri hak sahiplerine devredilmedi.
22 Mart 2001 İmedya.com

DEKORA 2001 Ev,Büro, Mobilya, Dekorasyon Kataloğu Çıktı 
Yapı endüstri Merkezi’nce hazırlanan ve ilki 1999 yılında yayımlanan dekorasyon ve iç mimarlıkla ilgili ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı bir başvuru kaynağı olan "Dekora Kataloğu" nun ikinci sayısı çıktı. "Dekora Kataloğu 2001" sektörde üretim yapan firmaların büyük bir bölümünün ürün ve hizmetlerini uygulayıcı ve kullanıcılara tanıtıyor. 
Arkitera

Akdeniz Mimarlar Birliği UMAR Atina'da 23-24 Şubat tarihinde düzenlenen toplantıda alınan kararları açıkladı
UMAR Yönetim Kurulu, 23-24 Şubat 2001 tarihlerinde, Atina’da, ICOMOS Yunanistan Kesimi Binası’nda  yapmış olduğu 18. olağan toplantısında, Akdeniz mimarlık mirasının korunması, mimarlık eğitimi, mimarın asgari görevleri, mimarlık öğrencileri için Yaz Okulları ve UMAR Klübü konularında çalışmalar yürüten Komite ve Komisyonların  Koordinatörlerinin raporlarını dinlemiş, gündeminde sürekli yer alan insan ve yaşadığı yapılı çevre, insan ve küreselleşme, insan ve tarihi mirası konuları yanı sıra bu çalışmaları da incelemiş. 
Arkitera

İstanbul İçin Görüşler
Kaleterasit Sıva San. A.Ş. yeni bir yayın çıkardı. İstanbul İçin Görüşler adını taşıyan bu çalışmada C.Stolpe’nin 1882 tarihli İstanbul haritası altı bölgeye ayrılmış ve her bölge için mimar ve şehir plancıları fikirler üretmişlerdir. Katılımcıların ürettikleri projeler Stolpe haritası ile çakıştırılmış ve bu yayında sunulmuştur. 1882 den 1950 lere kadar olan nüfus artışının, yirmi katını 1950 lerden günümüze kadar yaşayan İstanbul için üretilen görüşler, kentin geleceği ile ilgili uygulama ve imar kararlarına katkıda bulunma amacını taşımaktadır. Katılımcılar arasında Cemil Açıkkol, Aslı Ölçal, Sema-Murat Soygeniş, Murat Germen yer almaktadır.
Arkitera

17. Uluslararası  Beton Prefabrikasyon Kongresi 2002 Yılında İstanbul’da Yapılacak
Prefabrike beton üreticilerinin uluslararası örgütü olan Bureau Internetional du Beton Manufacture‘nin (BIBM) 17. Uluslararası Teknik Kongresi ve Expobim Prefabrikasyon Fuarı İstanbul’da yapılacak. Türkiye Prefabrik Birliği dahil 15 ülkenin prefabrike beton üreticilerinin ulusal birlikleri veya federasyonlarını çatısı altında toplayan BIBM, 1954 yılında Avrupa’da beton prefabrikasyon teknolojisinin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla kurulmuş bir organizasyondur.
Arkitera

İstanbul'a tam destek
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu Üyeleri'nin 2008 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak 5 aday kentten biri olan İstanbul'daki temasları başladı.Komisyon üyelerine, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bir brifing verildi. Brifinge, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, İstanbul Valisi Erol Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sinan Erdem katıldı.
22 Mart 2001 Finansal Forum

Depremzedeler 1 koyup, 4 aldı
Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, depremzedelerin kalıcı konutlar sayesinde 1'e 4, devletin de 1'e 5 kazançlı olduğunu söyledi. Aydın, 12 milyara malolan konutlara 40 milyara müşteri bulunduğunu, rakamın daha yükseleceğini belirtti, ‘‘Millet hayatını kurtardı’’ dedi. MHP'li Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, kalıcı konutların hak sahibi depremzedelere ‘1’e 4' kazandırdığını, eleştirilere neden olan geçişi prefabrik konutların ise devlete ‘1’e 5' kazandıracağını öne sürdü. Aydın, Meclis Genel Kurul kulisinde ilginç açıklamalarda bulundu.
22 Mart 2001 Hürriyet

Uludağ'da yeni imar planı
Çevreciler, 1. bölgedeki tüm otellerin yasadışı olarak büyüdüğünü, tümünün kaçak katları bulunduğunu, Turizm Bakanlığı kullanılarak ''kaçak otellere af'' anlamına gelecek mevzi imar planı değişikliği peşinde koşulduğunu öne sürdüler. Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da otelcilerin kural ve yasa tanımadıkları belirtilerek tesislerin mühürlenmesiyle başlayan sürecin sürmesi istendi. Otelcilerin Turizm Bakanlığı'na baskı yaparak bölgeye yeni imar planı istediklerini öne süren çevreciler, ''Otelciler şimdi de kaçak yapılara af peşindeler'' dediler.
21 Mart 2001 Cumhuriyet

Bursa havaalanı kapatılıyor
Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden Bursa'daki özel havayolu şirketlerine yazılan yazıda, Bursa Havaalanı'nın 1 Nisan 2001'den itibaren kapatılacağı duyuruldu. BURSA - Bursa Havaalanı'nın 1 Nisan'dan itibaren kapatılacağı ve kentin dünya ile havayolu bağlantısının Yenişehir Havalimanı'ndan gerçekleştirileceği bildirildi. 3 Kasım 2000'de çok sayıda bakanın katılımıyla açılan, ancak eksikler nedeniyle henüz uçakların inemediği Yenişehir Havaalanı'na kadro tahsisi yapılamadığı için Bursa Havaalanı'nın kapatılacağı ve buradaki personelin Yenişehir'de görevlendirileceği öğrenildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden (DHMİ) Bursa'daki özel havayolu şirketlerine yazılan yazıda, Bursa Havaalanı'nın 1 Nisan
21 Mart 2001 Cumhuriyet

Hazine arazileri satılır mı?.
Elbette ki satılır... Her ''mal'' gibi, Hazine arazilerini de satabilirsiniz... Ancak, Hazine arazilerinin satışı için, bu arazilerin ''mülkiyet'' özelliklerinden ve bulundukları yerlerin ''konumlarından'' kaynaklanan bazı temel koşullar var... Birincisi, bunlar herhangi birinin, bir ailenin, bir zümrenin ya da bir kurumun, kuruluşun değil; hatta ''devletin'' bile değil, tüm ''ulusun'' ortak malıdır. Yine ''ulus'' adına bakımı, gözetilmesi ve değerlendirilmesi için de bir bakana, bir müsteşara ya da bir genel müdüre değil, ''Maliye Bakanlığı'' tüzelkişiliğine emanet edilmiştir. Bu nedenle, ne bakanlık ne de genel müdürlük ''ulusal bir gereksinme'' olmadan bu arazileri satabilirler.
21 Mart 2001 Cumhuriyet

Profilo Alışveriş Merkezi
Ziyaretçilerine farklı bir alışveriş imkanı sunan Profilo Alışveriş Merkezi, yeni devreye soktuğu 25 bin metrekarelik ilave alanla hizmet alanını 100 bin metrekareye çıkardı. Sadece alışveriş değil sosyal etkinliklere de fırsat veren Profilo Alışveriş Merkezi’nde dünyaca ünlü markalar da tüketiciyle buluşuyor. Merkezin 2001 yılı hedefleri arasında 1 adet daha sinema salonu, eğlence bölümleri ve fitness salonu açılması yer alıyor.
21 Mart 2001 Türkiye

Havuz rezaleti
ANTALYA Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu malzemeden çalınarak inşa edilince yıkılmasına karar verildi. Ancak planda değişiklik yapılıp açık havuz olması gündeme geldi. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin raporuyla havuz inşaatında eksik demir ve beton kullanıldığı belgelendi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yetkililerinin, ODTÜ'den aldıkları yeni bir rapor doğrultusunda havuz inşaatını açık havuz olarak sürdürecekleri bildirildi.
22 Mart 2001 Akşam

Sinop'un umudu
Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı'nın (DOKAP) başlamasıyla ilin kalkınma süreci hız kazanacak. SİNOP Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Sinop ve Kastamonu illerini kapsayacak olan Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı'nın (DOKAP) hayata geçirilmesi amacıyla çalışmaların başlatıldığını bildirdi. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, projenin alt yapı çalışmalarının Kastamonu Valiliği ile birlikte yürütüldüğünü belirterek, bunun son derece önemli bir adım olduğunun altını çizdi.
22 Mart 2001 Akşam

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz