reklam

Haberler
24 Mart 2001 Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Boğaz'a bir inci daha
Senelerce boş kalmış, ölmeye yüz tutmuştu. Kanlıca’daki Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ahmet Rasim Paşa Yalısı artık yaşama geri dönüyor. Onarım çalışmaları süren bina tamamlandığında turistik tesis olarak İstanbullular’a hizmet verecek.
24 Mart 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İhale yasası hazır
Kamu ihalelerine şeffaflık getirmesi amaçlanan yeni yasa taslağı Bayındırlık ve Maliye bakanlıkları tarafından Başbakanlığa sunuldu. Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, MHP ve bakanlığının AB Ulusal Programı'nda ve Kemal Derviş'in Acil Önlemler Paketi'nde yer verilen Kamu İhaleleri Yasası'na direniş göstereceği iddialarını yalanladı.Radikal'e açıklamalarda bulunan Aydın, "Bu konuda direniş göstermek değil, öncülük edeceğim. Bakanlığı üzerindeki şaibelerden kurtarmak gerekiyor" dedi. 
24 Mart 2001 Radikal

DİE Bina Sayımı sonuçlandı
Devlet İstatistik Enstitüsü, 24 Nisan-30 Eylül 2000 tarihleri arasında uygulanan IV. Bina Sayımı'nda belediye sınırları içinde- 7.838.675, belediye mücavir alan sınırları içinde 224.971 ve toplam 8.063.646 binanın nicelik ve niteliklerine yönelik temel verileri açıkladı.
23 Mart 2001 DİE

Akdeniz Mimarlar Birliği UMAR Atina'da 23-24 Şubat tarihinde düzenlenen toplantıda alınan kararları açıkladı
UMAR Yönetim Kurulu, 23-24 Şubat 2001 tarihlerinde, Atina’da, ICOMOS Yunanistan Kesimi Binası’nda  yapmış olduğu 18. olağan toplantısında, Akdeniz mimarlık mirasının korunması, mimarlık eğitimi, mimarın asgari görevleri, mimarlık öğrencileri için Yaz Okulları ve UMAR Klübü konularında çalışmalar yürüten Komite ve Komisyonların  Koordinatörlerinin raporlarını dinlemiş, gündeminde sürekli yer alan insan ve yaşadığı yapılı çevre, insan ve küreselleşme, insan ve tarihi mirası konuları yanı sıra bu çalışmaları da incelemiş. 
Arkitera

İstanbul İçin Görüşler
Kaleterasit Sıva San. A.Ş. yeni bir yayın çıkardı. İstanbul İçin Görüşler adını taşıyan bu çalışmada C.Stolpe’nin 1882 tarihli İstanbul haritası altı bölgeye ayrılmış ve her bölge için mimar ve şehir plancıları fikirler üretmişlerdir. Katılımcıların ürettikleri projeler Stolpe haritası ile çakıştırılmış ve bu yayında sunulmuştur. 1882 den 1950 lere kadar olan nüfus artışının, yirmi katını 1950 lerden günümüze kadar yaşayan İstanbul için üretilen görüşler, kentin geleceği ile ilgili uygulama ve imar kararlarına katkıda bulunma amacını taşımaktadır. Katılımcılar arasında Cemil Açıkkol, Aslı Ölçal, Sema-Murat Soygeniş, Murat Germen yer almaktadır.
Arkitera

17. Uluslararası  Beton Prefabrikasyon Kongresi 2002 Yılında İstanbul’da Yapılacak
Prefabrike beton üreticilerinin uluslararası örgütü olan Bureau Internetional du Beton Manufacture‘nin (BIBM) 17. Uluslararası Teknik Kongresi ve Expobim Prefabrikasyon Fuarı İstanbul’da yapılacak. Türkiye Prefabrik Birliği dahil 15 ülkenin prefabrike beton üreticilerinin ulusal birlikleri veya federasyonlarını çatısı altında toplayan BIBM, 1954 yılında Avrupa’da beton prefabrikasyon teknolojisinin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla kurulmuş bir organizasyondur.
Arkitera

Kompen'e Avrupa ödülü
PVC sektörünün önde gelen kuruluşlarından Kompen, çeşitli testlerden geçtikten sonra Avrupa standartlarına uygun bulundu ve IFT Rosenheim Belgesi almaya hak kazanan ilk Türk firması oldu. Kombassan Holding kuruluşu olan Kompen’in Genel Müdürü Ahmet Şan, “RAL belgesini de alarak Avrupa’daki belli başlı tüm belgelere sahip olacağız. Ayrıca Avrupa Plastık Pencere Üreticileri Birliği’ne de üye olarak AB’ye girmeye hazır hale geleceğiz” dedi.
24 Mart 2001 Türkiye

Arkeoloji filmleri
Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetlerini Araştırma Enstitüsü ile Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Kubaba Arkeoloji Filmleri Festivali” dün başladı. Üç gün boyunca Talya Otel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivalde, başta Anadolu olmak üzere, pek çok eski uygarlığın kültürel değerlerini günümüze yansıtan, tüm insanlığın ortak mirası arkeolojik 25 film izleyiciyle buluşacak. Festival, yönetmenliğini Enis Rıza’nın yaptığı “Anadolu Mirası” filmiyle açıldı.
24 Mart 2001 Türkiye

Oylumhöyük'teki kazılar
KİLİS (Cumhuriyet) - Kilis Oylumhöyük'te sürdürülen kazı çalışmalarında MÖ 1. yüzyıldan kalma askeri yapı kalıntıları gün ışığına çıkarıldı. Kazı ekibine başkanlık eden Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Engiz Özgen, höyüğün, Helenistik dönem sonu ile Roma dönemi başlangıcında bir garnizona ev sahipliği yaptığını ortaya koyduğunu söyledi.
23 Mart 2001 Cumhuriyet

  Planlamayla şehir merkezlerindeki kat artışı ve imara aykırı yapılaşmanın azaltılacağı bildirildi 
Hazine arazilerinin satışı konusunda il emlak müdürleri Antalya'da bir araya geldi. KTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Akyol, arazilerin satışının planlama ile yapılması halinde hem alanların kurtarılacağını hem de çarpık yapılaşma olan bölgelere alternatif çağdaş kentleşme için yeni alanlar sunulacağını ifade etti. Hazine arazilerinin satışıyla ilgili çalışmalar sürüyor. İl emlak müdürleri konuyla ilgili çalışma yapmak üzere Antalya'da bir araya geldiler. 
23 Mart 2001 Cumhuriyet

  Bazı kalıcı konutlar toprağa gömülü
Deprem bölgesinde ocak ayında yapılan kalıcı konut kura çekimlerinde haksızlık yapıldığı gerekçesiyle bir dava da Sakarya Bölge İdare Mahkemesi'nde açıldı. Hak sahibi depremzedeler, kuraların iptalini istediler. Kalıcı konutların kura çekimlerinde haksızlık ve yanlışlık yapıldığı iddiaları giderek artıyor. Bayındırlık Bakanlığı'nca inşa ettirilen konutların Dünya Bankası'nca yaptırılan konutlardan daha büyük ve lüks olması tepkilere neden oldu. 
23 Mart 2001 Cumhuriyet

Çözüm, belediye başkanlarında
Uzun bir süre önce köşemizden iskan alamadıkları için şantiye elektriği ve suyu kullanmak zorunda kalan apartman sakinlerinin feryatlarını yazmış, belediye başkanlarımızdan bu konuda çözüm istemiştik. Son zamanlarda gelen şikayet mektuplarını göz önüne aldığımda sorunun hala devam ettiğini anladım. Bu konuda kısa bir de araştırma yaptım. İnanın sadece Adana'da iskan alamadığı için mağdur olan ve müteahhitlerin yanlış hesapları yüzünden paraları ile rezil olan apartman sakinleri var
23 Mart 2001 Akşam - Mehmet Serbes

Ercan'dan ilginç öneri
Hayvanların depremi önceden algıladıklarını öne süren Prof. Dr. Ahmet Ercan, olası bir afet için çalışmalarını sürdüren belediyelere ilginç bir öneride bulundu. Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, her belediyenin bünyesinde bir hayvanat bahçesi kurmasını istedi.
23 Mart 2001 Akşam

Bakan Aydın:''İhalede şeffaf dönem başlıyor''
Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Yeni Devlet İhale Kanunu ile ihalede şeffaf dönemin başlayacağını bildirdi.
Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı ile kendi Bakanlığı uzmanlarının şekillendirdikleri tasarıyı kamuoyunda tartışmaya açtıklarını, 35 bakanlık ile bağlı ve ilgili kuruluş, 50'yi aşkın üniversite ve 19 meslek kuruluşundan yazılı görüş aldıklarını vurguladı.
23 Mart 2001 Turk.net

Teşvik verilecek yeni yatırım kolları belli oldu
Teşvik belgesi verilecek yeni yatırım kolları belli oldu. Buna göre, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yatırımlarda devlet yardımları ve yatırımları teşvik fonu hakkında karar ve tebliğ hükümlerinin uygulanmasına ilişkin genelgeye göre, teşvik belgesi düzenlenebilecek yatırım konularına ilave edilen yeni yatırım kolları şöyle: ...
24 Mart 2001 Dünya

Metrolar kucaklaştı
Taksim- 4. Levent Metrosu, Taksim- Şişhane Metrosu'na kavuştu. Bu önemli gelişmeyi kutlamak için düzenlenen törene Başkan Ali Müfit Gürtuna ve beraberindeki Olimpiyat Değerlendirme komisyonu üyeleri de katıldı.
24 Mart 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Ceylan’a bir iptal daha
Bulgaristan hükümeti, Gorna Arda’daki 300 milyon dolarlık bir hidroelektrik projesi için Ceylan Holding’e geçen yıl verilen imtiyazın iptal edildiğini bildirdi. Gerekçe olarak, “Projeyi gerçekleştirmek için mali ve teknik imkanlarını seferber edememiş olduğundan, imtiyaz iptal edilmiştir” denildi. Proje, Türkiye sınırına yakın olan Gorna Arda nehri üzerindeki barajların yenilenmesini, yeni bir su bendi yapılmasını ve işletilmesini öngörüyordu.
24 Mart 2001 Türkiye

Metroda mutlu buluşma
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu üyeleri metro tünellerinin birleşim törenine katıldılar. 2008 Olimpiyat Oyunları'na aday 5 kentten birisi olan İstanbul`daki incelemelerini sürdüren heyet üyeleri, İstanbul Levent-Taksim metro hattını gezdiler.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Türkiye Milli OIimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Togay Bayatlı ve İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Genel Koordinatörü Yalçın Aksoy ile birlikte metroyla 4. Levent'ten Taksim`e gelen heyet üyelerine brifing verdi. Gezi sırasında Taksim ile Şişhane tünellerini birleştiren duvar törenle yıkıldı. Tünelde çalışan işçiler, ellerindeki Türk bayrakları ve 'İstanbul 2008' olimpiyat adaylığı flamalarıyla, Şişhane' den Taksim'e geçerek heyetle buluştular. Şişhane ile Taksim arasındakı tünel kazma çalışmaları da tamamlanmış oldu.
24 Mart 2001 Zaman

Mardin evlerinde tatile ne dersiniz?
Venedik ve Kudüs`ten sonra dünyanın "3. SİT Kenti" olmaya aday Mardin'in tarihi evlerinde pansiyoculuk dönemi başlıyor. Güneydoğu`nun ilk kadın turizm işletmecisi Ebru Baybara Dökmen, Mardin`in tarihi evlerini pansiyon olarak düzenledi. Dökmen, tarihi evlerde ilk olarak İtalyan turist grubunu ağırlayacak.
24 Mart 2001 Nethaber.com

İstanbul'daki teftiş 3. gününde
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu üyeleri, 2008 Olimpiyat Oyunları`na aday olan İstanbul`daki incelemelerini sürdürüyor.Heyet üyeleri, İstanbul`daki 3. günlerinde bu sabah 4. Levent-Taksim metro hattını gezdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Türkiye Milli OIimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Togay Bayatlı ve İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Genel Koordinatörü Yalçın Aksoy ile birlikte metroda 4. Levent`ten Taksim`e dek gelen bir grup heyet üyesi, burada yetkililerden bilgi aldı. Gezi sırasında Taksim ile Şişhane`yi birleştirecek ve halen çalışmaları süren tünelin içindeki bir duvar da törenle yıkıldı. Böylece Şişhane ile Taksim arasındaki tünel kazma çalışmaları da tamamlanmış oldu.
24 Mart 2001 Nethaber.com

Olimpiyat ailesi
Türkiye, 2008 olimpiyatını istiyor. Altınşehir'deki gecekonduda yaşayan 30 yaşındaki Ordulu Salih Çakır ise olimpiyatı herkesten daha çok istiyor. Çünkü, olimpiyat onun en büyük hayali. Olimpiyat aşkını, gecekondusunun duvarına çizdiği olimpiyat halkaları ile gösteriyor...
24 Mart 2001 Star

Kalıcı adaletsizlik!
Bakan Aydın'ın 'Keşke ben de orada otursam' dediği kalıcı konutlarda sorunlar bitmiyor. Özellikle küçük ve bodrum katındaki konutlar nedeniyle hak sahibi depremzedeler tepkili. Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın'ın öve öve biteremediği kalıcı konutlar, deprem bölgesinde sorun yumağına dönüştü. Bazı konutların küçük olması, projelerde olmamasına karşın bodrum katı yapılması ve konut dağıtımındaki şaibeler, depremzedeleri çileden çıkarıyor. Emlakçılar da, Aydın'ın 40 milyar liraya alıcı bulunduğunu söylediği konutlara, en fazla 20 milyar değer biçiyor.
24 Mart 2001 Radikal

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Kitap

İstanbul 1900
Art Nouveau Mimarisi ve İç Mekanları

Ezio Godoli , Diana Barillari
Yapı Endüstri Merkezi Yayınları
Etiket Fiyatı: 36.000.000 TL
IDéEFIXE Fiyatı: 32.400.000 TL

Poster

Buy La Tour Eiffel at AllPosters.com

La Tour Eiffel
Art Print
20 in. x 40 in.
item #: 129384
List price:
$25.00
Our price:
$22.50

Bu posteri AllPosters.com'dan satın almak için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz