reklam

Haberler
14 Mart 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İzmir Yeşildere'ye iki gökdelen
Yeşildere'deki tabakhaneleri içine alan 170 dönümlük alanın imar planlarını Büyükşehir onayladı
Yeni çekim alanı olarak düzenlenenen bölgede, alanın yüzde 63'ü yeşil ve otopark olarak ayrılırken, yapılaşma oranı da yüzde 27 olarak belirlendi.
Konak Belediyesi tarafından hazırlanan projeye göre, büyük bölümü rekreasyon alanı olarak belirlenen bölgede iki gökdelen yapılması öngörülüyor. Bu iki bina için yükseklik serbest bırakıldı. Gökdelen için ayrılan iki alan dışında hiçbir yerde yapılaşmaya izin verilmedi. Yapılacak gökdelenlerle bölge önemli bir iş ve cazibe merkezi haline gelirken, büyük orandaki yeşil alan da kent dokusuna ayrı bir güzellik katacak.
14 Mart 2001 Yeni Asır

Meryem Ana camiyi karıştırdı
Kayseri'nin Develi ilçesinde, 23 yıl önce camiye çevrilen 200 yıllık Ermeni kilisesinin restorasyonunda Meryem Ana figürleri ortaya çıkınca, caminin geleceği de kuşkulu hale geldi. İki asır önce yapılan kilise, 1978'de Meryem Ana ve haç figürlerinin üstü sıvanarak camiye dönüştürüldü ve Aşağı Averek Fatih Cami adını aldı. Bina yeniden bakım isteyince, Vakıflar Bölge Müdürlüğü 1998'de 40 milyar lira ödenek çıkararak restorasyon başlattı. Restorasyon sırasında mihrabın sol tarafında Meryem Ana ve haç figürleri ortaya çıktı. Bu figürlerin üstünün kapatılmasına karşı çıkan bir kişi, Diyanet'e başvurunca, kurum camide inceleme başlatılmasını kararlaştırdı.
14 Mart 2001 Radikal

Kurtköy Havaalanı yolcu bekliyor
Geçtiğimiz aylarda hizmete giren İstanbul'un ikinci büyük havalanı Kurtköy'deki Sabiha Gökçen Havalanı'na ilgi az. THY, yolcu sayısı azlığından dolayı seferlerini iptal ediyor. Havaalanını bir günde kullanan yolcu sayısı 80-90`ı geçmezken, buraya tarifeli sefer düzenleyen tek havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları (THY), yolcu bulunmaması nedeniyle bazı günler seferlerini iptal etmek zorunda kalıyor.
14 Mart 2001 Nethaber.com

Yapı sigortasına ikinci erteleme
Yapı Denetimi Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile geçtiğimiz yıl çıkartılan ve hemen ardından da ertelenen yapı sorumluluk sigortası, geçtiğimiz günlerde Bayındırlık Bakanlığı'nın aldığı yeni bir kararla altı aylığına daha ertelendi. 2000 yılının Temmuz ayında Yapı Denetimi Hakkında 595 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yürürlüğe giren yapı denetim kuruluşları zorunlu mali sorumluluk sigortası, sigorta şirketlerinin "Reasürans bulamıyoruz, bu sigortayı yapamayız" ısrarı sonucu, 6 aylığına ertelenmişti. Yapı sorumluluk sigortası, yürürlüğe girmesi ile birlikte büyük tartışmalara da neden olmuştu. Sigortacılar, Bayındırlık Bakanlığı'nı, dünyada eşi benzeri olmayan bir sigorta genel şartı oluşturmak ve bunu da sektörün muhalefetine rağmen yürürlüğe koymakla suçlamışlardı.
14 Mart 2001 Dünya

Deprem savaşları
Fransızlar’ın Le Nadir gemisi, Marmara’nın derinlerinde depremlerin yerlerini belirleyecek. Araştırma denizaltılar, dinamitler ve hava tabancaları ile yapılacak. Fransızlar’ın "Le Suroit" gemisinden sonra temmuz ayında bu kez de "Le Nadir" araştırma gemisi, deprem incelemeleri için Marmara’ya gelecek. "Le Nadir" gemisi, "Le Suroit"in yaptığı yüzey araştırmalarından farklı olarak derinlerde araştırma yaparak, Marmara’daki depremlerin yerleri belirlenecek. Araştırma sırasında, Marmara’nın tabanında adeta bir savaş yaşanacak. İnsanlı ve insansız denizaltılar, dinamitler ve hava tabancaları kullanılarak derinlerdeki fay yapıları ortaya çıkarılacak.
14 Mart 2001 Milliyet

Düzce'deki kalıcı konut kura çekimi Nisan'a kaldı
Düzce - Düzce'de Kazıkoğlu, Nalbanoğlu ve Sallar mevkiinde yaptırılan 7 bin adet kalıcı konutun kura çekimleri, altyapı çalışmaları tamamlanamadığı için Nisan ayına kaldı.
Kura çekimlerinin Nisan'da yapılması halinde hak sahipleri konutlara Ağustos ayında yerleşecekler.
Bölgede 7 bin adet kalıcı konut yapılıyor.
13 mart 2001 Turk.net

Deprem bölgesindeki konut açığı kooperatifler aracılığıyla giderilecek
İzmit - Kocaeli'nde, Marmara depreminden sonra kurulan prefabrike konutların arazilerinin, vatandaşların oluşturacağı konut yapı kooperatiflerine tahsis edilmesi için çalışma başlatıldı.
Tahsisin, öncelikli olarak kamuya ait toplam 729 dönüm araziden yapılacağı kentte, özel şahıs arazilerindeki zemin etüt çalışmaları da sürüyor. Bu araziler, hazırlanacak zemin etüt raporları sonucunda kamulaştırılacak.
Çalışmalar tamamlandığında, altyapısı hazır mevcut araziler, kooperatiflere tahsis edilip, ortaklarına da, düşük faizli konut kredisi verilecek. Böylece, kentteki ihtiyaç sahiplerine, konut edinme imkanı sağlanacak.
13 mart 2001 Turk.net

En önemli iç kaynak Hazine arazileri
Maliye Bakanı Oral, hazine arazilerinin ve atıl kamu mallarının satışına hız verileceğini açıkladı
Kaynak arayışını sürdüren Maliye Bakanlığı, hazine arazilerinden çok daha fazla gelir elde edilmesi için harekete geçti. Devletin bu arazilerden bir katrilyonun üzerinde gelir elde etmesi bekleniyor. Maliye Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Devlet İhale Kanun Taslağına son şeklini vermesinin ardından sıra Devlet Mallarının Satışı ve Yönetimine İlişkin Düzenlemeye geldi.
13 Mart 2001 Sabah

Turk Ticaret Heyeti Bağdat'ta Görüşmelere Başladı
Türk işadamlari ile ticaret, enerji ve petrol sektoru yetkililerinden olusan bir heyet Irak'ta iki ulke arasındaki ticareti yaptırımlardan onceki seviyeye çıkarmak amacıyla Iraklı meslektaşlarıyla görüşmelere başladılar.
13 Mart 2001 Reuters

Belediyeden İstanbul halkına, parkların daha titiz kullnılması konusunda davet.
İstanbulluların çevreye hor davranması sonucu sadece onarımlara her yıl trilyonların harcandığı ortaya çıktı. Park ve bahçeler Müdürlüğü'nün açıklamasına göre İstanbullular kentin parklarından her yıl 183 milyar liralık çiçek çalıyor. Belediye İstanbulluları daha titiz davranmaya davet ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı'na bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstanbul genelinde gerçekleştirmiş olduğu park, bahçe ve yeşil alanların, çiçeklendirme, ağaçlandırma çalışmalarının, oturma gruplarının İstanbullular tarafından daha duyarlı korunması için çağrıda bulundu. Çağrıda, İstanbul genelindeki park, refüj, yeşil alan, ağaçlandırma alanı ve çiçeklerin vatandaşlar tarafından kötü kullanılması, yeterince korunmaması, yeşil alanlara rasgele çöp atılması, vatandaşların arabalarından i refüjlere çöp atması gibi nedenlerle hem çevre kirliliğinin hem de büyük bir maddi kaybının meydana geldiği anlatıldı.
13 Mart 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Prof.Dr. Rüçhan Arık’ın kaleme aldığı “Kubad Abad Selçuklu Saray ve Çinileri” isimli eser çıktı
Anadolu üzerinde yıllar yılı yapılan araştırmalar ve sürdürülen bazı kazılar, neredeyse kimilerini Türkiye topraklarının müslüman ve Türk menşe’li olmadığı vehmine kadar götürebiliyor. Her ne kadar muhtelif medeniyetler bu topraklarda görülmüş ve değişik ırk ve dinlere mensup insanlar yaşamış ise de Anadolu’ya mührünü vuran daha çok Asya bozkırından gelen müslüman Türkler’dir. Bu düşünceyi temellendiren ilmî araştırmalar da yapılmıyor değil. Prof.Dr. Rüçhan Arık’ın kaleme aldığı “Kubad Abad Selçuklu Saray ve Çinileri” isimli eser, İş Bankası Yayınları arasında çıktı. “Bugünkü Türkiye’nin temelini atan Selçukluların büyük sultanı Alaaddin Keykubad’ın anısına” ithaf edilen eser, 1980 yılından bu yana Kubad Abad kazılarının başkanlığını yapan Arık’ın, mesai arkadaşlarıyla birlikte, sarfettiği yirmi yıllık emeğin ürünü.
14 Mart 2001 Türkiye

'Sait Halim Paşa yakıldı'
DYP lideri Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller ile birlikte yargılanırken kaçtığı Fransa'dan önceki gece Türkiye'ye giriş yaparken Atatürk Havalimanı'nda yakalanan TURBAN Kuşadası Marinası eski Müdürü Haydar Mengi, polise şok itiraflarda bulundu.
Mengi'nin sorguda Sait Halim Paşa Yalısı'nın içindeki değerli eserler çalındıktan sonra bilinçli olarak yakıldığını söylediği öğrenildi. Mengi, ''Yalının içi boşaltıldı. Bence yalı yüzde bin yakıldı. Çünkü daha önce gözlerimle gördüğüm eserler yerlerinde yoktu. Tanıklık yapmaya hazırım'' dedi. Yalının, yakılmadan önce "göstermelik" olarak onarıldığını iddia eden Mengi, "Onarım gerçekte yapılmamıştır. Faturalar hayalidir. Yalıda TURBAN'ın 20-30 güvenlik görevlisi vardı. Bu durumda yangın çıkması düşündürücü" diye ifade verdiği kaydedildi Mengi'nin sorgusu için DGM savcılığınca dört günlük ek süre verildi.
13 Mart 2001 Sabah

Arkeoloji suya dalıyor
Akdeniz Sualtı Araştırmaları Merkezi Teknik Sorumlusu Hakan Öniz: Ülkemiz kıyılarında kapsamlı sualtı araştırmalarını ne yazık ki bugüne kadar biz gerçekleştiremedik. Bizim adımıza daha çok yabancılar gerçekleştirdi.Arkeolojik Sualtı Araştırmaları Derneği ile Kültür Bakanlığı'nın işbirliği halinde Antalya Müzesi'nde kurulan Akdeniz Sualtı Araştırmaları Merkezi, Türkiye'nin ilk "Sualtı Arkeologları"nı yetiştirmeye başladı. Kuruluşu geçen yılın nisan ayında gerçekleşen ve aralık ayından itibaren de faaliyetlere başlayan merkez, aradan geçen kısa süre içerisinde, 50'ye yakın arkeolog ve arkeoloji öğrencisini sualtı araştırmaları konusunda eğitimden geçirdi.
14 Mart 2001 Zaman

Bora İnşaat çelik konstürksiyonda iddialı
İstanbul, Sakarya ve İzmit merkezli üç şirket yapısına sahip olarak otomotiv, kimya, çimento, gıda, deri ve ambalaj sektörlerinde yurtiçi ve dışında önemli projelerle faaliyetlerine devam eden Bora İnşaat, çelik dizayn ve imalatında geliştirdiği önemli proje ve imalat detayları ile her türlü yapıda geniş açıklıklı konstrüksiyonlar yapabiliyor. Bora İnşaat Limited Şirketi olarak 1985 yılında kurulan firma, 1991 yılına kadar 500'den fazla konut projesine yüklenici olarak imza atmış. 1991 yılında sonra Türkiye'deki muhtelif sanayi sektörlerindeki gelişime paralel olarak ortaklık yapısını değiştiren Bora İnşaat, çelik konstrüksiyon endüstriyel tesis proje, imalat ve montaj işini portföyüne dahil ederek faaliyetlerini sürdürüyor.
14 Mart 2001 Finansal Forum

Afrodit heykeli Eyfel'e rakip olacak
Kıbrıs Rum Yönetimi, Baf'a Kıbrıs'ta doğduğuna inanılan aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit'in dev bir heykelini dikecek. Rumlar, heykelin Eyfel Kulesi ve Özgürlük Anıtı'na rakip olmasını planlıyor. Güney Kıbrıs'ta yayın yapan Sigma Televizyonu'nun haberine göre, Rum Turizm Bakanlığı heykel için Meclis'ten ödenek çıkarılması amacıyla girişim başlattı. Dünyanın sekizinci harikası olacağı iddia edilen heykel, Afrodit'in Baf'ın köpüklü sularından karaya çıktığına inanılan noktaya dikilecek. Petra adı verilen bu bölge her yıl onbinlerce turist çekiyor. Heykel, Kıbrıs'ın en önemli simgesi olacak. Rum Yönetimi, 2000 yılında yapılan Kainat Güzelliği yarışmasını Afrodit temasına dayandırmıştı. Rum Turizm Bakanlığı, yarışma sırasında dekor olarak kullanılmak üzere Louvre Müzesi'ndeki orijinal Afrodit heykelini Ada'ya getirmek istemiş, Fransız yetkililer buna onay vermemişti.
14 Mart 2001 Hürriyet

‘Saraylar’ kenti
Antalya'nın Kundu sahili dünyaca ünlü yapıların benzerleriyle donanıyor. İsteyen tatilini düşlediği saray otelde geçirebilecek. MNG Holding'in Topkapı Sarayı'nın benzeri olarak Topkapı Palace Oteli'ni yaptırdığı Kundu sahili "saraylar kenti" olmaya hazırlanıyor. Holding, Topkapı Palace yanına "Kremlin Sarayı"nın benzeri bir otelin inşaatını başlattı. 20 ayda tamamlanması planlanan Kremlin Sarayı'ndan sonra da golf oteli olarak düşünülen "Beyaz Saray" inşaatına start verilecek. Kremlin için yasal izinleri alan şirket, geçtiğimiz günlerde inşaatı başlattı. Kremlin'in kuzey batısına ise golf oteli olarak düşünülen Beyaz Saray inşa edilecek. Bin 800 yatak kapasiteli Beyaz Saray’da ultra lüks 30 özel oda bulunacak.
14 Mart 2001 Milliyet

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz