reklam

Haberler
15 Mart 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Samsun’a eğlence adası
Atakum Belediyesi, deniz dolgusuyla oluşturulacak 4’er dönümlük 2 yapay ada üzerine çeşitli eğlence mekanları kuracak.Üzerinde, kafeterya, disko, kır kahvesi, seyir terasları, plaj, sinema ve konser salonları yapılması planlanan iki adanın arasına, bir de yatlar için küçük bir marina inşa edilecek. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, projenin uygulamaya konulması için gerekli girişimleri önümüzdeki günlerde başlatacaklarını kaydetti.Samsun’un sahil beldesi olan Atakum’da, kıyıdan yaklaşık 100 metre açığa her biri yaklaşık 4’er dönüm olan iki yapay ada oluşturulacak. 
15 Mart 2001 NTVMSNBC

Türk Hava Yolları, yolcu azlığı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ankara'ya yapacağı 5 seferi iptal etti..
PENDİK Kurtköy'de 1.5 ay önce hizmete açılan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yolcu sayısının azlığı nedeniyle kapasitesinin hayli altında çalışıyor. Havalimanının günlük yolcu sayısı 80-90'ı geçmezken burasını kullanan tek havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları, yolcu azlığı nedeniyle bazı Ankara seferlerini iptal ediyor. 70 kişilik RJ-70 tipi uçaklarla yapılan seferlerde ortalama 25-30 yolcu bulunuyor.
14 Mart 2001 Sabah

AB'ye Uyum Merkezi
Vali, "Avrupa'ya entegrasyon" çalışmaları için Yenibosna'da dev kompleks yaptırdı...
BEŞ yıldızlı otel konforu taşıyan, 200 yataklı, içinde konferans salonları, çalışma büroları ve dinlenme üniteleri bulunan Bahçelievler Yenibosna'daki Avrupa'ya Uyum Eğitim Merkezi'nde yerli ve yabancı uzmanlar, "Avrupa'ya entegrasyon" çalışmaları yapacak.
14 Mart 2001 Sabah

İhaleye Erteleme Yok
Büyükşehir Belediyesi 15 Mart Perşembe günü yapılacak Yenibosna-Havaalanı raylı sistem "ince işler" ihalesinin basında yapılan yayınların aksine ertelemenin söz konusu olmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada haberlerin gerçek dışı olduğu vurgulandı
14 Mart 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Sümela'yı heyelan yutuyordu
Dünyaca ünlü Sümela Manastırı büyük tehlike atlattı. Trabzon'un Maçka İlçesi Altındere Vadisi'nde, önceki gece meydana gelen heyelanda, ağaçlar devrildi, manastırın hemen dışındaki tuvalet binası ve girişteki kulübeler zarar gördü. Sümela Manastırı'nın giriş bölümüne yakın bir tepeden kopan kayaların ormanlık alandan vadiye yuvarlanmasıyla başlayan heyelan, saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Onlarca ağacı deviren ve parçalanarak etrafa dağılan kayalardan bazıları tarihi manastırın girişinde bulunan tuvalet binasına da zarar verdi.
15 Mart 2001 Hürriyet

Kapadokya’da bedava arsa, yatırımcı bekliyor
KAYSERİ - Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde tarihi evleri ile ünlü Mustafapaşa beldesi, turizm yatırımcılarını yöreye çekmek için “bedava arsa” imkanı sunuyor. Mustafapaşa Belediye Başkanı Mustafa Özer, peribacaları, kilise, şapel, yeraltı şehiri, tarihi konak ve manastırları ile dünyada eşsiz bir kültürel mekan olan Kapadokya’nın, yeteri kadar turizme kazandırılamadığını kaydetti
15 Mart 2001 Türkiye

Onduline'ciler Bali'ye 
Onduline Avrasya, 12 Ocak’taki düzenlediği gala gecesinin ardından 17-24 Mart tarihleri arasında, bayileri ile bu sefer Bali’de bir araya geliyor. Endonezya’nın tatil beldesi Bali’deki etkinlik sırasında, 19 Mart’ta yarım günlük gerçekleştirilecek toplantının ardından bayiler, gönüllerince bir hafta geçirecekler. Onduline Avrasya yetkililerinin yanı sıra bayiler ve diğer ilgililerin de katılmasıyla, topluluğun 215 kişiye ulaşması bekleniyor.
15 Mart 2001 Türkiye

Depreme gözaltı
İstanbul’un zemini yeniden araştırılıyor. Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı Deprem Ekibi (Jica) ile Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılacak zemin etüdü 15 Mart Perşembe günü (yarın) saat 10:00’da yapılacak bir basın toplantısıyla start alıyor. Toplantıya Başkan Gürtuna da katılıyor
14 Mart 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Fıratpen’in hedefi büyük
Sektörünün lider kuruluşlarından olan Fıratpen’in gelenekselleştirdiği bayiler toplantısı bu yıl Kumburgaz Hotel Marin Princess’ta yapıldı. Toplantıya ülke genelinden yaklaşık 300 kişi katıldı. Fıratpen Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir, “Söz veriyorum, Fıratpen’in adını tüm dünya duyacak. Osmanlı İmparatorluğu gibi gideceğiz. Ülkemize gelen yabancı markalara onların ülkesinde rakip olacağız ve kıyasıya mücadele edeceğiz” dedi.
15 Mart 2001 Türkiye

Tekirdağ açıklarında deprem
İstanbul - Tekirdağ açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 22.34'teki depremin merkez üssü Tekirdağ açıkları olarak belirlendi
14 Mart 2001 Sabah

Deprem sigortasına ilgi yok
1,5 milyon poliçe satmayı amaçlayan sigortacılar, bugüne kadar sadece 490 bin kişiye poliçe satabildiler.17 Ağustos depreminin ardından gündeme gelen zorunlu deprem sigortasına halkın ilgi göstermemesi 1,5 milyon poliçe satmayı amaçlayan sigortacıları hayal kırıklığına uğrattı. Deprem sonucu binalarda ortaya çıkacak zararları 20 milyar liraya kadar devlet güvencesine alan ve konut yardımı olarak da adlandırılan 'Zorunlu Deprem Sigortası'na bugüne kadar 490 bin kişinin başvurduğunu açıklandı. Yetkililer, satılan poliçelerin büyük kısmının da 'tapu işlemlerinde Sigortası poliçesi gösterme' mecburiyeti sonucu satılan poliçeler olduğunu ifade ediyorlar.
15 Mart 2001 Zaman

Çorum’a dev artıma tesisi
Çorum Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisleri deneme çalışmalarına başladı. Kanalizasyon sularının arıtılması amacıyla Ankara yolu üzerinde 160 dönüm alanda kurulan tesiste, saniyede 1 litre su arıtıldığı bildirildi. Belediye Başkan Vekili Davut Güney, törende, 1994 yılında temeli atılan Atıksu Arıtma Tesisleri’nin belediyeye maliyetinin 6.5-7 trilyon lira civarında olduğunu belirtti. Tesise, saniyede 730 litre civarında atıksu geldiğini ifade eden Güney, “Artık Derinçay’a temiz su verilecek” dedi.Güney, tesislerin Derinçay’ın temizlenmesi için yeterli olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: 
15 Mart 2001 NTVMSNBC

İstanbul Belediyesi’nden yalanlama
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenibosna-Atatürk Havalimanı arası raylı sistem elektrifikasyon ihalesinin, bir şirketin girebilmesi için geciktirildiği yönünde bazı basın organlarında yer alan haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.Yapılan yazılı açıklamada, bazı basın kuruluşlarının, belediyenin yarın gerçekleştirileceğini ilan ettiği ihaleyi, bir firmanın ihaleye girebilmesi amacıyla 27 Mart 2001 tarihine ertelediğini duyurarak, gerçek dışı bir iddiaya yer verdikleri belirtildi. Yenibosna-Atatürk Havalimanı hafif raylı sistem elektrifikasyon ihalesinin tespit edilen tarih olan 15 Mart 2001 Perşembe günü yapılacağı kaydedilen açıklamada, bir ertelemenin söz konusu olmadığı vurgulandı.
15 Mart 2001 NTVMSNBC

2 milyon dolara satılık metro durağı
ABD'nin Boston kentinde metro durakları, yerel hizmetlere daha fazla gelir sağlayabilmek için satılığa çıkarılıyor. Boston durakları yakında, McDonald's kavşağı, Microsoft Meydanı, Burger King istasyonu, Nike Bulvarı diye anılmaya başlanabilir. ABD'de bir süredir büyük firmaların isimleri para karşılığında büyük stadyumlara veriliyor. New Jersey'deki ‘Continental Airlines Arena’, Los Angeles'taki ‘Staples Center’ bu uygulamaların öncüleri arasında yer alıyor. Hatta Manhattan'daki 42'inci Cadde'de ‘All American Airlines’ adında bir tiyatro bile var.
15 Mart 2001Hürriyet

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz