reklam

Haberler
28 Mart 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

 İstanbul'a yeni tasarım
26 Mart tarihli Posta gazetesinde yayınlanan bir yazıya Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı’nın verdiği cevapta, Belediye'nin bir “Kentsel Tasarım Müdürlüğü” kurmak üzere olduğu açıklandı. Bu müdürlüğün kentin çehresini yeniden düzenlemesi bekleniyor.
27 Mart 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Afganistan'daki Buda heykelleri restore edilemez''
Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban rejimi tarafından alınan yıkma kararının ardından birer moloz yığınına döndürülen dev Buda heykellerinin restore edilmesinin imkansız olduğu açıklandı.
27 Mart 2001 Turk.net

Bodrum'da çevreye uyumlu proje

Gürece köyünün hemen bitiminde, başlayan Gürece Taş Evler, Bodrum’ daki betonlaşma ve tektip yapılaşmayı sorgulayan bir proje  olarak Tuna İnşaat tarafından hazırlanmış. Geleneksel mimari anlayış ve malzemeleri ile yapılmış olan Gürece Taş Evler  konumlandığı tepede köyün eskiden kalmış evleri ile büyük bir uyum içerisinde. Her evde farklı plan ve cephe uygulandığı için monoton olmayan bir mahalle dokusu yaratılmış.  Bir köy ortamındaki tüm doğallığı ve huzuru hissetiren bu projede, her evin içinde yüzyılın tüm çağdaş imkanları da sunulmuş. Gürece Taş Evler hakkında daha fazla bilgiye www.tunabuilding.com sayfasından ulaşabilirsiniz.
Arkitera

Yeni inşaatlara ruhsat
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, Marmara depremi sonrasında ilk ruhsatlı binanın inşaatına başlandı. Binanın sahipleri Ahmet ve Mehmet İpek kardeşler, yaptıkları açıklamada, D-100 Karayolu'nun güneyindeki 5 katlı binalarının depremde yıkılması üzerine, ruhsatını aldıkları inşaatın yapımına başlamak için 19 ay beklediklerini söylediler.Yasal düzenlemenin ardından, belediyenin izin verdiği ilk binanın temelini atmaktan mutlu olduklarını ifade eden İpek kardeşler, "Yeni binamız 3 katlı olacak." dediler. Belediye Başkanı Erhan Yenilmez de, uygulamayı başlatan ilk ilçe olduklarını belirterek, "Her binanın kurallara uygun inşa edilmesi konusunda ısrarla takipçi olacağız.
28 Mart 2001 Zaman

Batık Şehre Dalış
Elazığ, Hazar Gölü'nde batık şehir kalıntılarını bulmak amacıyla yapılacak sualtı araştırmalarının sonuçlarını bekliyor.Bir deprem sonucu oluşan Hazar Gölü'nde batık şehirle ilgili araştırma yapmak üzere önümüzdeki ay dalış yapılacak. Sualtı ekiplerince yapılacak araştırmada, şehir kalıntılarının bulunması halinde Elazığ turizm hayatı renklenecek.
27 Mart 2001 Nethaber.com

Gebze'de boya üssü kuruluyor
Yüzde 25 hissesi Avrupa'nın en büyük boya üreticisi Alman Caparol'a ait olan Betek, yatırımlara hız verdi. Gebze'de satın aldığı 103 bin 500 metrekarelik araziye toplam 40 milyon dolarlık yatırım yapmayı ve Türkiye'nin en yüksek teknolojili boya tesisini kurmayı hedefleyen Betek, öte yandan sektörün üzerinde gerçekleşen büyümesini de sürdürmeyi amaçlıyor.Son beş yılda Türkiye boya sanayiinin dolar bazında yüzde 10 büyürken, Betek Boya'nın yüzde 396 oranında büyüme gösterdiğini ifade eden şirket yetkilileri, 'Kullandığı teknoloji ve yenilikler açısından sektörün bir numaralı firması olan Betek, yeni yatırımlarla bu öncülüğünü sürdürecek' dediler.
28 Mart 2001 Finansal Forum

Deprem davaları, ağır ceza mehkemelerinde yeniden görülecek
Yalova'da 2 bin 504 kişinin yaşamını yitirdiği ''17 Ağustos Marmara Depremi''nde, kusur durumuna göre asliye ceza mahkemelerinde yargılanan müteahhitler ve öteki sorumlular hakkında açılan ve sonuçlanan davalar, kusur durumuna bakılmaksızın Ağır Ceza mahkemelerinde görülecek
27 Mart 2001 Turk.net

İzmir'de tarihin en sıcak Mart günü
İzmir'de 1939 yılından bu yana düzenli yapılan ölçümlere göre bugün tarihin en sıcak Mart günü yaşandı.
Meteoroloji Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Erten, bir haftadır hava sıcaklığının yalnız Ege Bölgesi'nde değil, tüm yurtta yükseldiğini ve mevsim normallerinin 7-8 derece üzerine çıktığını, İzmir'de ise bu rakamın 10 dereceyi bulduğunu söyledi.
İzmir'de saat 16.00 itibarıyla gölgede hava sıcaklığının 30.4 olarak kaydedildiğini belirten Erten, nem oranının da yüzde 40-45'e kadar çıktığını söyledi.
27 Mart 2001 Turk.net

Belediye Güçleniyor
Belediye Sarayı bir yandan onarılıyor, bir yandan da “her an gündemde” olan deprem riskine karşı güçlendiriliyor. Çalışmalar sırasında Belediye’nin bazı birimleri yakında yapımının bitmesi beklenen İGDAŞ Güngören binasına geçici olarak taşınacak.
26 Mart 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Devlet, deprem evi yapmayacak
Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında devletin afet yardımından yararlanılamayacak olması açısından 27 Mart tarihinin son gün olması bazı spekülasyonlara yol açarken, Hazine yetkilileri bu noktalara açıklık getirdiler. Hazine’den yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: “Devlet, bugünden sonra muhtemel bir depremde konut kredisi vermeyecek, konut yapmayacak.
28 Mart 2001 Türkiye

Seramikçiler eylem yapacak
Hükümetin LPG kullanan üreticilere verdiği sözü tutmaması üzerine, sektör yetkilileri ankara'ya yürüme kararı aldılar.
Hükümetin LPG kullanan seramik üreticilerine verdiği destek sözünü tutmaması üzerine seramikçiler seslerini duyurmak için Ankara'ya yürüyecek. Ege'de üretimlerini LPG ile gerçekleştiren 17 seramik üreticisinin, doğalgaz kullanan üreticilerle arasındaki maliyet farkı yüzünden 6 trilyon zarara uğradığını savunan İbrahim Polat Holding Seramik Grubu Başkanı Bülent Zıhnalı, hükümetin LPG kullanan seramik üreticilerine destek sözünü tutmasını istediklerini söyledi.
28 Mart 2001 Yeni Asır

Sıra Bostanlı Deresi'nde
Kuşaklama kanalının temelini atan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, "Karşıyaka-Çiğli'den körfeze kirlilik akışı da yakında duracak" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Bostanlı deresi kuşaklama kanalı temelinin atılmasıyla, Karşıyaka-Çiğli bölgesinden körfeze giden atıklar konusunda sondan bir önceki aşamaya gelindiğini söyledi.
28 Mart 2001 Yeni Asır

Haliç'e balık girdi
Marmara ve Haliç'te su kalitesini izleyen İSKİ, Haliç'te artık 24 tür balığın yumurtasına rastlandığını açıkladı. İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, görevleri olmadığı halde Marmara ve Haliç sularının kalitesini sürekli izledikleri, Haliç'e akan atık suyun artık yüzde 95'inin arıtıldığını bu sabah bir basın toplantısıyla açıkladı. Prof. Dr. Eroğlu ayrıca yakında Boğaz'ın da kurtulacağının müjdesini verdi.
27 Mart 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Kandilli ikna oldu
"Deprem Erken Tahmin Sistemi" hakkında brifing alan bilimadamları yeşil ışık yaktı: Üç yere kurulacak sistemin verileri anında Kandilli'ye aktarılacak. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, Afyon ve İstanbul depremlerini tespit eden cihaza kucak açtı. Rasathanenin üç ölçüm istasyonuna cihaz yerleştirilmesine karar verilirken, sonuçların karşılaştırıldıktan sonra kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Berk Üstündağ ve Lütfü Canyaran, geliştirdikleri Deprem Erken Tahmin Sistemi'ni incelemek isteyen Rasathane Müdürü Ahmet Mete Işıkara'ya olumlu yanıt verdi.
28 Mart 2001 Milliyet 

Deprem sigortasında talep patlaması
Zorunlu deprem sigortasında 6 aydan bu yana 700 binin üzerinde poliçe kesildi. Toplanan bu primlerin başta İş Bankası olmak üzere birçok bankada vadeli döviz veya TL hesabında ya da yatırım fonlarında değerlendirildiği belirtildi. Ekonomi Servisi - Hazine Müsteşarlığı'na bağlı olarak oluşturulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) Koordinatörü Hüseyin Yunak , zorunlu deprem sigortası yaptırmak için öngörülen 6 aylık süre kapsamında, eylül ayından bu yana yaklaşık 700 binin üzerinde poliçe kestiklerini ve bu poliçelerden 13.3 trilyon lira net prim topladıklarını belirtti. Yunak, toplanan bu paranın başta İş Bankası olmak üzere birçok bankada vadeli döviz veya TL hesabında ya da yatırım fonlarında değerlendirildiğini ifade etti.
27 Mart 2001 Cumhuriyet

İki göl artık yok
Konya'da bulunan Suğla Gölü ile Hotamış Gölü'nün; su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı, erozyon ve kuraklık nedeniyle tamamen kuruduğu, Ereğli sazlıklarının ise 'alarm' verdiği bildirildi. TEMA İç Anadolu 2. Bölge Başkanı Namık Ceyhan, sulak alanların, su ekolojisine gereken özenin gösterilmemesi sonucu tek tek elden çıktıklarını ve bunun sonucunda göçmen kuşların da gelmez olduklarını belirtti. Ceyhan, sorunun ciddi bir ''ağaçlandırma seferberliği'' başlatılmadığı sürece gündemdeki yerini koruyacağını söyledi.
27 Mart 2001 Cumhuriyet

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Kitap

Architecture Theory Since 1968
by K. Michael Hays (Editor)
 List Price: $35.00
Our Price: $28.00
You Save: $7.00 (20%)

Kitap

Foundation Analysis and Design
by Joseph E. Bowles
Our Price: $95.93
Hardcover - 1024 pages 5Th/Bk&dsk edition (September 1, 1995)
Avg. Customer Rating: 3.6 out of 5 stars

Poster

Buy Doors of Dublin at AllPosters.com

Doors of Dublin
Real Ire
Art Print
21 in. x 34 in.
item #: 127879
List price:
$30.00
Our price:
$27.00

Bu posteri AllPosters.com'dan satın almak için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz