reklam

Haberler
16 Mart 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Olimpiyat Stadı delik deşik
İkitelli'de yapımı devam eden Atatürk Stadı'nın altının tarihi mağara değil, çukur ve oyuklarla dolu
olduğu ileri sürüldü. Olimpiyatlara yönelik yapılan stat için yetkililer, bunun sorun olmayacağını söylediler.
15 Mart 2001 Akşam

Türk Hava Yolları, yolcu azlığı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ankara'ya yapacağı 5 seferi iptal etti..
PENDİK Kurtköy'de 1.5 ay önce hizmete açılan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yolcu sayısının azlığı nedeniyle kapasitesinin hayli altında çalışıyor. Havalimanının günlük yolcu sayısı 80-90'ı geçmezken burasını kullanan tek havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları, yolcu azlığı nedeniyle bazı Ankara seferlerini iptal ediyor. 70 kişilik RJ-70 tipi uçaklarla yapılan seferlerde ortalama 25-30 yolcu bulunuyor.
14 Mart 2001 Sabah

AB'ye Uyum Merkezi
Vali, "Avrupa'ya entegrasyon" çalışmaları için Yenibosna'da dev kompleks yaptırdı...
BEŞ yıldızlı otel konforu taşıyan, 200 yataklı, içinde konferans salonları, çalışma büroları ve dinlenme üniteleri bulunan Bahçelievler Yenibosna'daki Avrupa'ya Uyum Eğitim Merkezi'nde yerli ve yabancı uzmanlar, "Avrupa'ya entegrasyon" çalışmaları yapacak.
14 Mart 2001 Sabah

Kayseri kokudan kurtuluyor
KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ile Çukurova-Nitel konsersuyumu arasında, atıksu arıtma tesisi ana kollektör hattı yapım sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özhaseki, törende, 17 bin 553 metre uzunluğunda olan ana kollektör hattının, 12 bin metrelik kısmının daha önce İller Bankası'nca yaptırıldığını kaydetti.
15 Mart 2001 Akşam

Liman hayali söndü
BODRUM'un liman tesisleri, çelişkili kararlar ve davranışlar yüzünden gündemden çıktı. Yer seçimi uzun süre tartışılan liman için seçilen Şalvarağa burnuna dönemin CHP'li belediye meclisi, onay verirken, daha sonra işin başına gelen ANAP'lı yönetim karşı çıkınca, liman projesi bir başka bahara kaldı. İzleyen yıllarda 'Yap-işlet-devret' modeline dönüştürülen projeye ikinci kez onay verildi. Ancak, mega projenin tamamen iptal edildiği saptandı.
15 Mart 2001 Akşam

Göz kamaştırıcı bir stat
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başkanlığındaki 2008 Tanıtım Grubu, Olimpiyat Stadı'nda incelemelerde bulundu. Demirel, dünyanın en modern stadının İkitelli'de inşa edildiğini belirterek, "Göz kamaştırıcı bir iş. Hizmet edeceği maksat ise fevkalade büyük" dedi. Ünlü siyasetçi, 2008'e talip olan İstanbul'un 2004 oyunlarını düzenleyecek olan Yunanistan'dan tesis açısından daha önde olduğunun altını çizdi.2008'de bölgedeki siyasi ortamın ve Türkiye'nin ekonomik yapısının daha iyi olacağını da ifade eden Demirel, "Organizasyonu seyretmeye Balkan ve Ortadoğu ülkelerinden de çok sayıda kişi gelir" diye konuştu. Stadın altında tarihi mağaralar bulunduğu iddialarını da yanıtlayan Demirel, "Mağara olabilir. Bunlar aşılmayacak konular değil" derken, TMOK Başkanı Sinan Erdem, mağaraların 10 kilometre uzaklıkta Kemerburgaz'da olduğunu belirtti.
16 Mart 2001 Radikal

İstanbul'a Japon eli
Büyükşehir Belediyesi ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın ortaklaşa hazırlayacakları plan için çalışmalar başladı. 2 yıl sürecek çalışmayla İstanbul'da afet hazırlığı için bilimsel ve teknik bazda devam eden sismik mikro bölgeleme çalışmaları yapılacak.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İstanbul'da sismik inceleme yapacak olan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) uzmanlarını kabul etti.Veri tabanı uzmanı Noboru Ikenishi başkanlığındaki Japon heyet, ilk olarak İstanbul'la ilgili mevcut verileri toplayarak değerlendirecek.
16 Mart 2001 Zaman

Metronun son ihalesi
Kazı çalışmaları tamamlanan hattın elektromekanik işleri için teklif alındı. Fen İşleri Daire Başkanı Şaban Erden'in başkanlık ettiği encümene Gülermak ve Yapı Merkezi firmaları teklif verdi. Kapalı zarf usulüyle verilen teklifleri değerlendireceklerini açıklayan Erden, ihale sonucunu önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi. Yenibosna–Hava Limanı hattı bin 750 metreden oluşuyor. 860 metresi tünel, 720 metresi viyadük, 1 adet yer altı, 1 adet viyadük üstü istasyonun yapılacağı hattın elektromekanik işleri için 11 milyon 400 bin dolar muhammen bedel belirlendi. Hattın inşaat işleri ise yaklaşık 17 milyon dolar olarak belirlendi. Yenibosna' ya kadar ulaşan Aksaray–Yenibosna hafif metro hattının havaalanına uzatılması 28 milyon 400 bin dolara mal olacak.
16 Mart 2001 Zaman

Başkent'e 'yeşil' katkı
Başkent'te çevreyle ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan Ankara Valiliği Çevre Koruma Vakfı, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği çeşitli projelerle daha yeşil ve temiz bir Ankara'ya katkıda bulundu. Ankara Valisi Yahya Gür, Başkent'e kalıcı eserler vermeye ve çevre bilincini yaymaya büyük önem verdiklerini söyledi. Ankara Valiliği Çevre Koruma Vakfı'nın 2000 yılı içerisindeki faaliyetlerinin ele alındığı mütevelli heyet toplantısı Vali Yahya Gür'ün de katılımı ile yapıldı. Gür, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ankara Valiliği Çevre Koruma Vakfı'nın 2000 yılındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
16 Mart 2001 Zaman

Saat durdu
Tarihi Erzurum Kalesi'nin kulesindeki tarihi saat geçen yıl 3 milyara onarıldı. Tarihi saat şimdi çalışmıyor, yetkililer saatin çalışmadığından habersiz. Erzurum Kalesi'ndeki tarihi duvar saati kendisi için zamanı durdurdu. Rölove ve Anıtlar Müze Müdürlüğü tarafından geçen yıl 20 milyar liraya onarım ve rölovesi yapılan Erzurum Kalesi kulesindeki 'Nacar' saat çalışmıyor. En az 100 yıllık olduğu tahmin edilen ve yaklaşık 3 milyar liraya onarımı gerçekleştirilen saatin bir süre çalıştıktan sonra durması vatandaşların tepkisine neden oldu. Bir müteahhit firma tarafından uzun yıllardan sonra onarımı gerçekleştirildikten sonra yeniden hizmete sokulan ancak bir yılı doldurmadan bozulan saatin tamir edilmesini isteyen vatandaşlar, "Saat kulesine bakarak saatimizin ayarını yapıyorduk. Bir yıl olmadan tamir edilen ancak tekrar bozulan saatin çalışması için yetkilileri göreve davet ediyoruz." diye tepki gösterdiler.
16 Mart 2001 Zaman

Üçüncü köykent Siirt’te kurulacak
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk “Köykenti” Siirt’in Eruh ilçesinde kurulacak.Eruh ilçesinin Bağgöze Vadisi’nde kurulması planlanan köykent için Tarım, Orman, Sağlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlıkları yetkililerinden oluşan bir heyet Siirt’e gelerek incelemelerde bulundu.Vali Nuri Okutan, köykent projesiyle 18 köyün birleştireceğini ifade ederek, köykentte toplam nüfusun 7 bini aşacağını söyledi.Bağgöze bölgesinin tarıma elverişli olduğunu, köykentle bu bölgedeki verimli toprakların tarıma açılacağını ifade eden Vali Okutan, şöyle dedi: “Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bağgöze Vadisi’nde kadastro çalışmalarına başlandı. En kısa zamanda tamamlayacağız. Bağgöze Vadisi’nde kurulacak olan köykent, bölgenin ilk, Türkiye’nin ise 3. köykenti olacak. Kadastro çalışmalarının tamamlanmasının ardından, inşaata başlanacak.”
16 Mart 2001 NTVMSNBC

Metro vurgunu Sezer'e takıldı
Adana'da 1996'da 339 milyon dolara ihale edilen, inşaat giderleri 130 milyon dolar olarak hesaplanmasına karşın 110 milyon dolarla ancak yüzde 40'lık bölümü tamamlanan metro projesi, İnşaat Mühendisleri Odası'nın vurgun iddiası üzerine Cumhurbaşkanlığı tarafından incelemeye alındı. 200 milyon dolar ek kredi istenen proje ile ilgili başvuruyu değerlendiren Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık'tan gerekli incelemenin yapılmasını isterken, farklı bir tutum izleyerek sonucun da Genel Sekreterliğe bildirilmesini istedi.
16 Mart 2001 Milliyet

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz