reklam

Haberler
31 Mart 2001 Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Dünya atmosferini en çok kirleten ülke ABD, Kyoto anlaşmasını uygulamayacağını açıkladı
ABD, sanayi ülkelerinin karbondioksit emisyonunu 2010'a dek azaltmasını öngören anlaşmadan, ''ülkenin ekonomik çıkarlarına aykırı'' olduğu gerekçesiyle vazgeçti. Gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir dünya bırakma kaygısı taşıyanların korktuğu sonunda oldu ve dünya atmosferini ''en çok kirleten ülke'' olan ABD, iklimi koruma mücadelesinden vazgeçti. ABD Başkanı George W. Bush, kendisinden önceki yönetim tarafından imzalanan ve küresel ısınmayla mücadele konusunda alınacak önlemleri içeren Kyoto İklim Koruma Anlaşması'nı ''Ülkemizin ekonomik çıkarlarına aykırı'' diyerek uygulamayacağını açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer, 1997'de imzalanan Kyoto Protokolü'nün ülkenin ekonomik çıkarlarıyla bağdaşmadığını, bu yüzden Başkan Bush'un küresel mücadele konusunda alınacak önlemleri içeren anlaşmanın hayata geçirilmemesi yönünde karar aldığını söyledi.
30 Mart 2001 Cumhuriyet

Ömerli Barajı'nı kurtaracak arıtma tesisinden çıkan suyun Karadeniz'e dökülmesi için 6.5 kilometrelik tünel kazılıyor
İSTANBUL'un en önemli su kaynağı olan Ömerli Barajı'nın kirlilikten kurtarılması için Paşaköy'de Atıksu İleri Biyoloji Arıtma Tesisi kuran İSKİ, burada arıtılacak suyu Karadeniz'e ulaştıracak 6.5 kilometrelik tünelin yapımını hızla sürdürüyor. Tünel için toplam 11 trilyon lira harcanacağını söyleyen İSKİ yetkilileri, "Paşaköy'den gelen arıtılmış su bu kanalla Riva'ya, oradan da Karadeniz'e ulaşacak. Günde 5 metrelik kazı ile çalışmayı 2.5 yılda tamamlamayı planlıyoruz. Artık Samandıra, Sarıgazi, Yenidoğan gibi bölgelerin atıksuları kirlilik yaratmayacak" diyor.
30 Mart  2001Sabah 

Bodrum'da çevreye uyumlu proje

Gürece köyünün hemen bitiminde, başlayan Gürece Taş Evler, Bodrum’ daki betonlaşma ve tektip yapılaşmayı sorgulayan bir proje  olarak Tuna İnşaat tarafından hazırlanmış. Geleneksel mimari anlayış ve malzemeleri ile yapılmış olan Gürece Taş Evler  konumlandığı tepede köyün eskiden kalmış evleri ile büyük bir uyum içerisinde. Her evde farklı plan ve cephe uygulandığı için monoton olmayan bir mahalle dokusu yaratılmış.  Bir köy ortamındaki tüm doğallığı ve huzuru hissetiren bu projede, her evin içinde yüzyılın tüm çağdaş imkanları da sunulmuş. Gürece Taş Evler hakkında daha fazla bilgiye www.tunabuilding.com sayfasından ulaşabilirsiniz.
Arkitera

İski korumakta kararlı
İSKİ havzaları ve dere yataklarını koruma çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor. Kaçak yapılaşmaya karşı alınan tedbirlerin yanı sıra içmesuyu havzalarının mutlak koruma alanlarına inşa edilen kaçak yapılar İSKİ tarafından yıkılıyor. Bütün havzalarda olduğu gibi, Terkos Barajı'nın kaçak yapılaşmalardan ve atıksulardan korunması için baraj havzasında yıkım çalışmaları sürmektedir.Terkos Barajı mutlak koruma alanı içinde olan Yeniköy Beldesi'nin Papaz Çeşme mevkiinde 11 adet kaçak yapının yıkımı dün İSKİ ekipleri tarafından gerçekleştirildi
30 Mart 2001 İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Kuşadası'na yeni kongre merkezi
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) öncülüğünde Kuşadası'na 3 bin 500 kişilik bir kongre merkezi inşa ediliyor.2004 yılında bitirilmesi planlanan kongre merkezi için Kuşadası Tusan'ın yanında 63 dönümlük arazi alındı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un kişisel çabalarıyla yürürlüğe giren Kuşadası Kongre Merkezi projesini hayata geçirmek için ilk etapta 600 milyar liralık bir şirket kuruldu. Bu şirketin hisselerinden yüzde 25'i TÜRSAB'a ait olurken, yüzde 25'i belediyeye, yüzde 25'i Türkiye Otelciler Birliği'ne geri kalan yüzde 25'i de yöre esnafına ait.
31 Mart 2001 Zaman

Hükümet Yerleşim Yerlerini Harç Karşılığı Yasallaştıracak
Hükümetin hazırladığı iç kaynak paketinde kamu arazilerinin satışı ve bazı dolaylı vergilerde oranların artırılmasının yanı sıra, üçüncü bir önemli gelir kalemi olarak, yasalara aykırı biçimde oluşturulmuş yerleşim birimleri yer alıyor. Hükümet yerleşim yerlerini belirli bir harç karşılığı yasallaştırarak gelir elde etmeyi planlıyor.  Bir çeşit imar affı gibi sonuç doğuracak bu proje, kentleşme açısından ağır sorun yaratmayacak bu tür bina ve ev sahiplerinden para alınmasını, karşılığında da bu insanların işgalci durumundan çıkarılmasını öngörüyor.
31 Mart 2001 Milliyet - Fikret Bila

Trabzon, Avrupa'nın kıyı bölgesi olacak
Avrupa Birliği (AB) karar mekanizması içerisinde önemli yeri olan en büyük sivil toplum örgütlerinden Avrupa'nın Kıyı Bölgeleri Konferansı (CPMR) bünyesinde ''Karadeniz Komisyonu'' oluşturuldu. CPMR Başkanı Stig Östdahl , AB'nin 15 üyelik konumunun değişmesi gerektiğini ve genişleme içinde Türkiye'nin yer almasının kaçınılmaz olduğunu savundu. CPMR Politik Büro üyesi Yunanlı Aris Papadopoulos da Yunanistan'ın, Türkiye'nin AB genişleme süreci içinde bulunmasını sonuna kadar desteklediğini açıkladı.
30 Mart 2001 Cumhuriyet

İnşaat firması, aldığı malzemenin parasını veremeyince, kalıcı konutlara haciz
Adapazarı'nda Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nca kalıcı konutlar için ayrılan ödeneğin yüzde 91'ini alarak 198 konutu inşa eden Sarılar İnşaat, esnafa borcunu ödeyemeyince icra ile karşı karşıya kaldı. Esnaf, Karaman Mahallesi'nde depremzedeler için yaptırılan kalıcı konutların radyatörlerine ve klozetlerine el koydu. Firmanın, 4 aydır inşaatlarda çalışan işçilerin maaşını da ödemediği belirtildi.
30 Mart 2001 Cumhuriyet

Çerkez Konutları dağıtıldı
Marmara depreminde konutları yıkılan ya da ağır hasar gören hak sahiplerinden Çerkez Konutları'nı tercih eden 215 kişiye konutları törenle dağıtıldı. Devlet Bakanı Hasan Gemici , 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleri ile Çankırı ve Afyon'da meydana gelen depremlerde zarar gören 422 bin 580 kişiye 311 trilyon 876 milyar 50 milyon lira verildiğini belirtti. Çerkez Konutları'nın dağıtım töreninde konuşan Bayındırlık ve İskân İl Müdürü Firdes Yüksel , depremzedelerin daha önceki evlerinin Deprem Yönetmeliği'ne uygun yapılmadığını vurguladı. Daha sonra İstanbul 10. Noter Başkâtibi Nihat Beyan tarafından kura çekimine geçildi. İlk kurayı da Firdevs Yüksel çekerek hak sahibini belirledi. Ardından hak sahipleri sırayla gelerek kura çekti. Depremzedeler, 7 milyar 367 milyon lira olan konut bedellerini Emlak Konut'a borçlanarak ilk ödemesi 2 yıl sonra başlamak üzere 20 yılda geri ödeyecekler.
30 Mart 2001 Cumhuriyet

Çadırlar depremzede yerine çöpe gidecek
Marmara depreminin ardından bölgeye yurtiçinden ve yurtdışından gönderilen on binlerce çadır ve yatak çürümeye terk edildi. Rotary Kulübü İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'nde tarafından kurulan ''Çadır Tamir Atölyesi''ne atılan çadır ve yataklar, tamamen kullanılamaz duruma geldi. Olası bir deprem felaketinde yeniden kullanılmak üzere temizlenerek korunması gereken çadır ve yatakların atılması ''acizlik'' olarak nitelendirildi. Çoğu yurtdışından gelen çadırlarla ''deprem çöplüğü'' yaratıldığını belirten depremzedeler, ''17 Ağustos'taki gibi aciz ve yetersiz kalmaması gereken devlet, binlerce somyayı, yatağı da fırlatıp atmış. Başında kimse yok. Bakan, koruyan yok. Bunların hepsi depolanıp saklanabilirdi. Bunu düşünen de yok. Deprem çöplüğü, 17 Ağustos'ta insanlarımızı felaketleriyle başbaşa bırakan devletin, olası felaketlere de ne kadar hazırlandığının kanıtıdır'' dediler.
30 Mart 2001 Cumhuriyet

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Kitap

Le Corbusier Alive
by Dominique Lyon, Anriet Denis (Photographer), Olivier Boissiere (Editor)
 List Price: $40.00
Our Price: $32.00
You Save: $8.00 (20%)

Kitap

Brunelleschi's Dome : How a Renaissance Genius Reinvented Architecture
by Ross King
List Price: $24.00
Our Price: $19.20
You Save: $4.80 (20%)

Poster

Buy Flatiron Blizzard at AllPosters.com

Flatiron Blizzard
Silberman, Henri
Art Print
24 in. x 32 in.
item #: 201351
List price:
$25.69
Our price:
$18.99

Bu posteri AllPosters.com'dan satın almak için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz