reklam

Haberler
30 Mart 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

29 enerji projesi ve diğerleri
Elektrik Piyasası Kanunu, 26 gün önce yürürlüğe girdi ve geçiş dönemi başladı, ama görünen yol çok sisli. Konumuz, kanunun geçici 8'inci maddesinde zimmen yer alan 29 elektrik üretim projesi. Listede 29 olsa da, 28 proje demek daha doğru. Bir proje, neden ve nasıl tanındığı anlaşılamayan ayrıcalıkla, 2001 yerine 2000'de bitirildi, elektrik satıyor. Çoğu ufak üniteli bu pakette, dişe dokunur projelerin birinden de firması vazgeçti. Kalan, 27 projenin akibeti ne olacak?
29 Mart  2001 Dünya - ENERJİ PLATFORMU / Prof. Dr. Mustafa Özcan Ültanı[email protected]

Olaylı yıkım
İstanbul'da kaçak yapıların yıkımı sırasında yaşanan gerginlik, çatışmaya dönüştü. Gecekondularının yıkımını engellemeye çalışan öfkeli vatandaşlar, taşlı saldırıda bulundu. Olaylarda biri üst teğmen yedi asker yaralandı, altı vatandaş da gözaltına alındı.
29 Mart 2001 Akşam

Bodrum'da çevreye uyumlu proje

Gürece köyünün hemen bitiminde, başlayan Gürece Taş Evler, Bodrum’ daki betonlaşma ve tektip yapılaşmayı sorgulayan bir proje  olarak Tuna İnşaat tarafından hazırlanmış. Geleneksel mimari anlayış ve malzemeleri ile yapılmış olan Gürece Taş Evler  konumlandığı tepede köyün eskiden kalmış evleri ile büyük bir uyum içerisinde. Her evde farklı plan ve cephe uygulandığı için monoton olmayan bir mahalle dokusu yaratılmış.  Bir köy ortamındaki tüm doğallığı ve huzuru hissetiren bu projede, her evin içinde yüzyılın tüm çağdaş imkanları da sunulmuş. Gürece Taş Evler hakkında daha fazla bilgiye www.tunabuilding.com sayfasından ulaşabilirsiniz.
Arkitera

Bafra'da, 300 yıllık tarihi hamam, kaderine terkedildi
Bafra İlçesi'nde bulunan 300 yıllık tarihi hamam, kaderine terkedilirken, belediyenin onarım başvurusu sonuçsuz kaldı.
İlçenin Gazipaşa Mahallesi Ferah Sokak'ta bulunan ve Osmanlı Dönemi'ne ait 300 yıllık tarihi Uzun Hamam, 17 yıldır kullanılmıyor. Anıtlar Yüksek Kurulu'na ait olan ve kullanılmadığı için kötü bir görünüm alan binanın restore edilmemesi, çevrede bulunan vatandaşların tepkisini çekerken, kubbenin üzerinde oluşan ağaçlar ilginç görüntüler veriyor.
Bafra Belediye Başkanı Hasan Aslan, hamamın belediyeye devri için gerekli yazışmaların yapıldığını, ancak bir sonuç alınamadığını belirtti.
29 Mart 2001 Turk.net

TOMO Genel Başkanı Sönmezışık: ''Ormanlarımız yasalarla yağmalanıyor''
Türkiye Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Salih Sönmezışık, ormanların yasalarla yağmalandığını öne sürdü.
Hızlı nüfus artışı, yangınlar, kuraklık ve böcek-hayvan istilaları nedeniyle Türkiye'de 1960-1995 yılları arasında 450 milyon hektarlık orman alanının azaldığını belirten Sönmezışık, 1990-1995 yılları arasında yok olan orman alanı miktarının da 56.3 milyon hektar olduğunu bildirdi.
29 Mart 2001 Turk.net

Lübnan'da sular altında kalmış antik kent bulundu
Sur - Lübnan'ın liman kenti Sur yakınlarında deniz sularının altında kalmış antik kent bulundu.
Sur'un kuzeyindeki Zahrani yöresinin karşısında bulunan Yarmuta kalıntılarının 4 bin yıllık olduğu bildirildi.
29 Mart 2001 Turk.net

Metro'ya 32 engelli asansörü yapılıyor
İzmir Metrosu'na engelli asansörü ve yürüyen merdiven yapılmasıyla ilgili sözleşme törenle imzalandı
İzmir Metrosu'na yapılacak engelli asansörü ve yürüyen merdiven ihalesini kazanan Tyhssen firması ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmeye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ile Thyssen Yönetim Kurulu Başkanvekili Ertuğrul Hataylı imza koydu. Törende konuşan Piriştina, İzmirliler'e verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şöyle dedi:
30 Mart 2001 Yeni Asır

Çeşme'ye beş yıldız daha takıldı
Turizm sezonunun başlamasına kısa bir süre kala Türkiye'nin gözde tatil yörelerinden Çeşme'de hazırlıkları tamamlanan Grand Hotel Ontur, 20 Nisan'da açılıyor. Genel Müdür Roman O. Rickenbacher, 30 milyon dolara mal olan otelin, haziran kataloglarına yetiştirildiğini belirterek, yaz döneminde yüzde 90 doluluk oranına ulaşmak istediklerini söyledi. Turizm sezonunun hareketli geçmesini beklediklerini ifade eden Rickenbacher, 'Çeşme'deki diğer otellerden servis ve yemek kalitesi ile fark edileceğiz. Hedefimiz, önce yerli turist, gelecek yıllardan itibaren ise yabancı gruplara yöneleceğiz' dedi.
30 Mart 2001 Finansal Forum

Kalıcı konutlara icra
Hak edişinin yüzde 91'ini devletten alan kalıcı konut müteahhidi, esnafa borcunu ödemedi. Esnaf, müteahhidin yaptırdığı kalıcı konutların tuvalet klozetlerini haciz yoluyla alıp kamyona yükledi.Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın ihalesini kazanarak, yeni yerleşim birimi olan Karaman'da 198 kalıcı konut yapan Sarılar İnşaat Firması'nın , su tesisatı ve kalorifer radyatörü satın aldığı Boyut Yapı'ya borcunu ödeyemeyince, kalıcı konutlara icra geldi.
30 Mart 2001 Zaman

Deprem davalarına devam
Depremzedelerin müteahhitler aleyhinde açtıkları davalara devam ediliyor. Açılan davaların mahkemelerde uzaması depremzedeleri huzursuz ediyor.Kocaeli Derince ilçesi Yavuz Sultan Mahallesi Canan Sokak No 23 adresinde bulunan 4 kat ve 6 daireli Alkan Apartmanı deprem felaketinin ilk saniyeleri ile birlikte yerle bir olarak 2 kişinin ölümüne sebep olmuştu. 1996 yılında bitirilerek sakinlerine teslim edilen apartmanda müteahhidin eksik malzeme kullanmasından dolayı kendilerine mezar oldu. Deprem sıkıntısını atlatan depremzedeler, mahkemelere koşarak müteahhitler aleyhinde dava açtılar.
30 Mart 2001 Zaman

Göcekliler Bergamalı köylünün izinde
Yöre halkı, zehir fabrikasının kurulmasına izin vermeyeceklerini ve yeni bir Yatağan istemediklerini söylüyor. AKSA firmasının Dalaman-Göcek arasında kurmak istediği mobil santrala karşı yurttaş örgütlenmesi başladı. Demokratik kitle örgütleriyle siyasi parti temsilcilerinin Ortaca'da yaptığı toplantıda ''Köyceğiz-Ortaca-Dalaman Çevre Platformu'' oluşturuldu. Eylem takviminin de yapıldığı toplantının ardından yapılan açıklamada, ''Bütün yolları denedikten sonra, olmazsa Bergamalılar gibi soyunur Ankara'ya yürürüz'' denildi.
29 Mart 2001 Cumhuriyet

Afyon'da yeşil örtü azalıyor
Afyon'da yeşil dokunun azalması canlı yaşamını tehdit ediyor. Kentte ağaçlandırma seferberliği başlatan Afyon Valisi Ahmet Özyurt , İhsaniye ilçesinde gördüğü bir ağaçta 40 kuş yuvası bulunduğunu belirterek ''Kuşlar ağaç bulamadığı için bir ağaca 40 yuva yapmışlar. Ülkemizin ne kadar ağaçsız ve çıplak olduğunu, bundan daha iyi başka bir şey gösteremez'' dedi.
29 Mart 2001 Cumhuriyet

İstanbul'un altı sağlam çıktı
Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda oluşan gerilimin Marmara Denizi'nde dağıldığını söyledi. Prof. Ercan, ‘‘Marmara, gerilimi en az iki kola ayırarak dağıtıyor. Ben, kırılmanın bir değil, en az iki parçalı, ardışık depremlerle olacağına inanıyorum’’ dedi. İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan, sismolojik verilerdeki P ve S dalgalarının hızlarındaki ayrılıkları baz alarak Mürefte-İznik arasının 30 kilometrelik Yeraltı Jeofizik Kesiti'ni çıkardıklarını söyledi. Prof. Ercan, ‘‘İstanbul'un tam altındaki büzüşme nedeniyle kalınlaşan ilk iki katman, kırılmaya direniyor. Marmara, gerilimi en az iki kola ayırarak dağıtıyor. Ben kırılmanın bir değil, en az iki parçalı, ardışık depremlerle olacağına inanıyorum’’ dedi.
30 Mart 2001 Hürriyet

Işıkara’ya göre cihaz için erken
HERKES yüreği ağzında depremi önceden bildirdiği söylenen cihazla ilgili son gelişmeleri beklerken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Ahmet Mete Işıkara sevinçleri kursakta bıraktı. Işıkara, cihazın tespit ettiği yer, zaman ve depremin büyüklüğünün doğru olmadığını söyledi. Antalya Kemer’de ilköğretim ve lise öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Işıkara, "Bu tür şeylere inanmak için henüz erken" diye konuştu.
30 Mart 2001 Milliyet

Darphane'nin Hazine'ye ve Kültür Bakanlığı'na devredilmesini gerektirecek mahkeme kararını Yargıtay bozdu.
Tarih Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin 27 Mart günü duruşmada yaptığı konuşmanın tam metni için tıklayınız.

Mart 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Kitap

Frank O. Gehry : Guggenheim Museum Bilbao
by Coosje Van Bruggen, Frank O. Gehry, Coosje Van Bruggen
 List Price: $55.00
Our Price: $44.00
You Save: $11.00 (20%)

Kitap

Architectural Graphic Standards for Architects, Engineers, Decorators, Builders and Draftsmen
by Charles George Ramsey, Harold R. Sleeper (Editor), ha Sleeper
Our Price: $49.95

Poster

Buy Unity Temple at AllPosters.com

Unity Temple
Wright, Frank Lloyd
Art Print
24 in. x 36 in.
item #: 201463
List price:
$17.19
Our price:
$12.99

Bu posteri AllPosters.com'dan satın almak için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz