Haberler

Mortgage ekimde yasalaşacak

Tarih: 10 Temmuz 2006 Kaynak: Cumhuriyet
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener , Mortgage sisteminin bu yasama yılında yasalaştırılamadığını, ancak ekimde yasanın çıkarılacağını söyledi. Şener, yasanın bu dönem Meclis'ten geçmemiş olmasından dolayı kendini Türkiye'nin en mutsuz insanı olarak gördüğünü de belirtti.

Sıvas'ta AKP İl teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Şener, ''Türkiye, yeni bir konut finansman yöntemiyle ev edinmenin kolay olduğu, daha kolay olduğu bir süreci yaşayacaktır. Son günlerde Meclis gündemi çok yoğunlaştı, bu yoğun gündem içerisinde Mortgage genel kurulda görüşülemedi ama.. genel kurulun gündeminin zaten ilk sıraları arasındaydı. Dolayısıyla geçen yasama yılında yasalaşamadan Meclis tatil oldu. Bundan dolayı büyük üzüntü duyuyorum'' dedi.

İnşaat yapımında 250'ye yakın malzeme kullanıldığını, inşaatların gelişmesiyle birlikte bu yan sektörlerin de harekete geçeceğini belirten Şener, ''Üstelik inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin tamamı Türkiye'de üretilir. Dolayısıyla içerideki birtakım fabrikaların harekete geçmesine, üretimlerini arttırmasına, istihdam alanlarını genişletmesine yol açan bir sektördür. Onun için ben Mortgage'e büyük önem veriyordum'' dedi.

Şener daha sonra şöyle konuştu: ''Mortgage uygulamaya girdiği zaman, şu anda kirada bulunan insanlar, Mortgage kredileriyle ev sahibi olma imkânına kavuşacaklar. Dolayısıyla orta, uzun vadede Mortgage'in nasıl piyasayı etkileyeceği analiz edilirse görülür ki, bu doğrudan doğruya pek çok kiracımızın ev sahibi olmasını sağlayacaktır. Ve diğerleri açısından da kiralar üzerinde düşürücü bir etki oynamış olacaktır. Ama şöyle anlaşılmasın, Mortgage sistemi bu yılı veya birkaç yılı düzenleyen bir sistem değil, Mortgage Türkiye'nin geleceğini düzenleyen, uzun vadeli etkileri olan bir sistem.''
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.