Haberler

Baydemir’den ‘metropol kent’ önerisi

Tarih: 11 Temmuz 2006 Kaynak: NTVMSNBC Yazan: Şafak Toprak
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bölgelerarası gelişmişlik farkının ortadan kalkması için, metropol kentler oluşturulması gerektiğini söyledi. Baydemir, yerel kaynakların, yerelde kullanılmasını istedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bölgelerarası gelişmişlik farkının giderilmesi için çözüm yolu olarak bölgesel metropol kentler oluşturulmasını gösterdi. Osman Baydemir, bu kentlerin lokomotif bir misyon üstleneceği görüşünü dile getirdi.

Bölgelerarası gelişmişlik farkını sona erdirmek için, ikinci olarak sektörel teşviği öneren Osman Baydemir, yerel kaynakların da büyük oranda üretildiği yerde kullanılmsını istedi. Baydemir, “Batman’da petrol çıkarılıyor. Neden yalnızca Batman’da kollanılmasın. Urfa’da, Diyarbakır’da elektrik üretiliyor. Neden çıktı buraya harcanmasın. Bu bölgelerarası farklar giderilene kadar devam edebilir” dedi.

Osman Baydemir, bu önerilerinin neden dikkate alınmadığını anlamadığını da belirterek, tepkisini şu şekilde dile getirdi:
“Neden bundan kaçınılıyor, anlamakta güçlük çekiyorum. Siyaseti ve Türkiye gerçeğini ya ben bilmiyorum, ya da Türkiye’yi yönetenler bilmiyor.”
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.