Haberler

Her Atık Çöp Değil

Tarih: 14 Temmuz 2006 Kaynak: Birgün Yazan: Özlem Zorcan
Kimya Mühendisleri Odası (KMO) ve Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yasal düzenlemelerin aksine davranarak, ambalaj atıklarının kontrolü ile ilgili yetkilerin kendilerine ait olduğunu iddia etmesini eleştirdi. Bu tutumu sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in sergilediğini kaydeden KMO Başkanı Hasan Küçük, "Başka illerde böyle bir çalışma yok" dedi.

Küçük, Kimya Mühendisleri Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, "Gökçek, ilçe belediye başkanlıklarına yazı göndererek, kendilerinin ve sözleşme imzaladıkları ITC firmasının ambalaj atıklarını toplamakla yetkili olduğunu bildirdi. Atıkların Mamak Depolama alanına götürülmelerini istiyor. Bu durum yönetmeliklere aykırıdır," dedi.

'Ambalajların Siyasi Rantı Yüksek'
Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım 2002 tarihinde ITC şirketiyle 100 bin YTL teminat karşılığında anlaşmaya vardığını söyleyen Küçük şunları kaydetti:

"Ambalaj atık işi çok büyük paralar kazandıran bir iş değildir ancak paylaşılamayan bu işin siyasi rantıdır. İlçe belediyeler çöpleri toplayacak ve ITC şirketine verecek. Firma hiç para harcamadan, atıkları toparlamış olacak. Atıklardan üretilecek olan elektrik kimlere ve kaç liradan satılacak? Neden ısrarla ambalaj ve ambalaj atıkları katı atık şeklinde değerlendirilmek isteniyor bunu bilmek istiyoruz?"

'Çöplüğün Üstüne Ev Yapılmaz'
Gökçek'in Mamak Çöplüğü üzerinde inşa yaparak konut üretmesi planının bir belediye başkanına asla yakışmadığını ifade eden Küçük, "Çöp üzerinde konut üretilmesi mümkün değildir. Gökçek'in bu anlayışı, plansız yaptığı köprülere benziyor. Ankara geri dönüşü olmayan bir noktada. 10 kere kaldırımları yenileyen Gökçek, tutmayan ithal çiçeklere büyük rakamlarda paralar harcıyor. Bu paralarla, depremden zarar gören tüm illerin altyapısını düzenleneme imkanı vardır," dedi.

Gökçek'in yoksul vatandaşı besleyerek koltuğunu korumaya çalıştığını ifade eden Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ünlütürk ise Gökçek'in halkın yoksulluğunu kullandığını belirterek, konu hakkında kamuoyunu sürekli uyank tutmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.