Haberler

Osmanlı döneminin Sivas'ı masaya yatırılıyor

Tarih: 23 Mayıs 2007 Kaynak: Zaman Yazan: İsmail Yıldız
Sivas'ta valilik, belediye, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle düzenlenen, 'Osmanlılar Döneminde Sivas Sempozyumu'nun kentin geçmişi masaya yatırılıyor.

Yarın sona erecek sempozyumun Sivas'ın geleceğine ışık tutması bekleniyor. Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, sempozyumun kentin sahip olduğu zengin kültürü gözler önüne sermesi ve gelecek nesillere taşıması bakımından önemli olduğunu söyledi. Farklılıkların en büyük zenginlik olduğunu ifade eden Dalmaz, bu bilinçle hareket eden Sivas Valiliği'nin böyle kültürel organizasyonlara ev sahipliği yaparak, değerlerin ortaya çıkmasında, korunmasında, ilmi eserlere konu olarak gelecek kuşaklara aktarılmasında etkin rol aldığını bildirdi. Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de süreklilik kavramına dikkat çekerek, "Süreklilik olmayan bir yerde kent olmaz, Sivas olmaz, gelecek olmaz, dünya olmaz. Bu kent, bütün gücünü ve önemini güçlü bir sürekliliğin varlık nedeniyle bugünlere taşımış" diye konuştu. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır ise geleceğin iyi kurulabilmesi için tarihin iyi öğrenilmesi gerektiğini kaydetti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.