Haberler

Professional Lighting Design Türkiye’nin Yeni Sayısında Tema: “Atmosfer ve LED’ler”

Tarih: 29 Mayıs 2007

Her sayı bir tema çerçevesinde ışığı masaya yatıran PLD’nin Nisan - Mayıs sayısı zengin bir içerikle okurlarının karşısında. Aydınlatma, algı ile oynama sanatı. Bir mekanı, binayı, meydanı veya -bütün olarak bakıldığında- bir şehri karanlık çöktüğünde nasıl görmek istiyorsanız, o şekilde insanlara gösterilebilir… Bu atmosferi yaratmak için ihtiyaç olan tek şey ise doğru eller tarafından “tasarlanmış” bir aydınlatma…

PLD Türkiye; yeni sayısında “atmosfer” yaratan tasarımlara yer veriyor: ABD'nin Las Vegas kentinde, Tresure Island bölgesinde bulunan "Social House Restaurant", geleneksel ve modern günlük yaşamın birbirine geçtiği Japon gece kulübü “Club Minerva” ve İzlanda aydınlatma tasarımı trendlerine de yakından bakılacağı “Blue Lagoon”. Bu tasarımlara ek olarak, sanatçısı Kazuo Katase’nin “yer-mekan” başlıklı çalışmalarını ve dualizmin ışığında, Asya usulü ışık atmosferi incelenecek.

Türkiye’den çok tartışılan bir proje var bu sayıda: Boğaziçi Köprüsü. Son dönemde çok farklı mecralarda tartışmalara sebep olan, çeşitli eleştiriler alan bu projenin teknik ayrıntılarını bulabilecek. Yer verilen diğer projeler ise; Club Med Palmiye Tesisi ve Rahmi Koç Müzesi.

Görüşlerine başvurulan, Erhan Dikel LED kullanımı için yeni yöntem önerirken Dr. Müge Göker Led’leri biraz daha yakından tanımasını sağlıyor. Bağımsız aydınlatma tasarımcısı Korhan Şişman ve PLD editörü Emre Güneş’in; Euroluce 2007 ve Paris’teki “City under microscope” etkinlikleri ile ilgili izlenimlerini de yer alıyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.