Haberler

İlk Sıfır Gaz Salınımlı Bina Tanıtıldı

Tarih: 3 Temmuz 2007 Kaynak: BBC Çeviren: Melis Göker
İngiltere, ilk sıfır gaz salınımlı binasını tanıttı. Bu tasarımın ileride inşa edilecek tüm konutlar için çevresel standart haline gelmesi amaçlanıyor.

İki yatak odalı evin enerji kaybı normal bir evden %60 daha az. Watford’da gerçekleşen Offsite 2007 sergisinde tanıtılan tasarım, 2016’da İngiltere’deki evlerde yürürlüğe sokulması planlanan standartların belirlenmesine de yardımcı oldu.

Kingspan yakınlarındaki tasarım Sürdürülebilir Evler Projesi’nin 6. seviyesine ulaşmayı başaran ilk ev. Bu da tasarımın hiç karbon salınımında bulunmadığını gösteriyor.

Yeşil Taahhüt
Bakan Gordon Brown, Mart ayında bütçesini açıklarken karbon salınımsız evlerin vergiden muaf tutulacağını açıkladı. BBC teknoloji muhabiri Rory Cellan-Jones, Kingspan Evi’nin İngiltere’de 6. seviyenin gerekliliklerini yerine getirebilen ilk ev olduğunu belirtiyor.

Rory Cellan-Jones: “Ev kendi enerjisini sağlıyor ve siz tatildeyken, evde yokken, fazla enerjiyi ulusal elektrik şebekesine aktarıyor. Kingspan Evi’yle aynı standartlardaki modern evlerin enerji tüketimi 500 Euro civarındayken Kingspan Evi’nin enerji masrafı sadece 31 Euro”.

Ev, odun gibi organik yakıtlar kullanan bir biokütle kazanı sayesinde enerji üretiyor. Evin karbon salınımı yapmıyor olmasının nedeni ise ortaya çıkan karbondioksidin yakıtların abzorbe ettiği karbondioksit miktarıyla eşitleniyor olması. Evde ayrıca atık madddeleri enerjye çevirmeyi sağlayan bir atık ayrıştırma mekanizması da bulunuyor.

Masraflar Hakkında
Evde bulunan akıllı ölçü aleti sayesinde evde yaşayanlar enerji kaybedip kaybetmediklerini takip edebilecekler. Faturalar böylelikle çok daha düşük olacağı için de İrlandalı bir uzman evin değerinin normal bir evden %40 daha pahalı olacağını belirtiyor. Fakat ev tasarımcısı Alan Shingler ve mimar Sheppard Robson bu tür evlerin miktarı arttıkça fiyatlarının da düşeceğini belirtiyor. “Bunlardan 250 tane inşa ederseniz, elbette fiyatları ucuzlayacaktır”, diyor.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.