Haberler

Belek'te içinden çınar geçen otel

Tarih: 5 Temmuz 2007 Kaynak: Milliyet

Aköz Grubu, Antalya Belek'te yeni bir otel açıyor. Ancak bu otel bilinen beş yıldızlı otel konseptinin dışında özelliklere sahip. 5 yıldızlı otellerde kriter olarak 2 müşteriye bir personel düşerken burada her bir müşteri başına bir personel olacak. Ağustos ayında açılması beklenen otel 50 milyon euro'ya mal olacak.

Adı Shine Tennis Golf ve SPA Luxury olan otelin lobisinin ortasında, cam çatıyı delerek dışarı çıkan 40 metre yüksekliğinde 140 yıllık bir çınar ağacı var. Bir çınar da otelin girişinde bulunuyor. Mimar Erdal Tusavul, yatırım alanındaki üç çınarı kesmemek için otelin yapısını ağaçlara uydurduklarını belirtti. İnşaatta çınarları dolanmak için 130 kazık temel çakmış.

Erdal Tusavul'un verdiği bilgiye göre otel antik yapı değerleri uygulanan otel binasında eğri, hareketli duvarlar ortaya çıkmış. Bazı sütunları çıplak. Yapının bazı bölümlerinde köprü kirişleri kullanılarak direksiz geniş toplantı salonları elde edilmiş. Aköz'un patronu turizmci Faik Akdil, otelde saray ihtişamı, antik mimari ve 21. yüzyıl teknolojisinin birleştirildiğini söyledi.

Erken geldi
Faik Akdil, 30 ülkede tanıtıma başladıklarını söyledi. Otel için bir de internet sitesi kurulmuş. Henüz faaliyete geçmediği için denemeleri yapılan siteden bir Japon turist rezervasyon yaptırıp eşiyle birlikte Antalya'ya gelmiş. Akdil, "Otelin henüz açılmadığını anlattık, parasını iade etmek istedik, almadı. Bu ilk müşterimizi açılışa şeref konuğu olarak davet ettik" dedi.

Genel Müdür İspanya'dan, aşçı Queen Mary'den geldi
- Otelde 11 tip oda var. En büyüğü 850 metrekare. Bu odaların geceliği 18 bin dolar. En küçük oda 65 metrekare. En düşük fiyat 430 euro. Toplam 300 oda var.
- Müşteri SPA hariç, oda parasının dışında başka bir ödeme yapmayacak.
- Otelin büyük havuzunun altı beyaz altınla kaplı. Mimar Tusavul, bunun abartılı bir ihtişam için değil, havuzdaki su hareketinin enteresan yansımalarından görsel bir zevk unsuru yaratmak için yapıldığını belirtiyor.
- İç mimar Eren Yorulmazer, bazı bölümlerde, Fransa'dan alınmış, gerçek antik mobilyalar kullanmış. Antik esintiyi vurgulamak için heykeller konulmuş.
- Genel Müdür İspanya'dan getirilmiş. Bir Alman, Kempinski otellerinde genel müdürlük yapmış.
- Portekizli aşçıbaşı Queen Mary'den transfer edilmiş.
- Otelde sinema salonu ve 250 metrekarelik bir kütüphane var.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.