Haberler

Başkan Gökçek, Kuala Lumpur Belediye Başkanına Projeleri Gezdirdi

Tarih: 12 Temmuz 2007 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, davetlisi olarak Ankara’da bulunan Kuala Lumpur Belediye Başkanı Dato’AB.Hakim Borhan ve beraberindeki heyete projeleri gezdirdi.

Gezi sırasında projelerle ilgili bilgi veren Başkan Gökçek, “ Ankara Büyükşehir belediyesi sosyal,kültürel ve sosyal dönüşüm projelerinde Dünya ’da emsalsizdir.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, davetlisi olarak Ankara’da bulanan Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’un Belediye Başkanı Dato’AB. Hakim Borhan ve beraberindeki heyete sosyal, kültürel ve kentsel projeleri gezdirerek, bilgi verdi. Konuk heyetle Çankaya Hanımlar Lokali’nde buluşan Başkan Gökçek, lokali gezen konuk belediye başkanı ve yanındaki heyete sosyal ve kültürel projeleri anlattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Ankara’da 12 adet hanım lokali açıldığını ve bu lokallerden 20 bin civarında hanımın yararlandığını belirten Gökçek “ Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal, kültürel ve sosyal dönüşüm projelerinde dünyada emsalsizdir. Aynı anda 160 sosyal ve kültürel projeyi yürütüyoruz.” dedi.

Sosyal projelere ilk kez belediye başkanı olduğu Keçiören Belediyesi ve daha sonra görev yaptığı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanlığı dönemlerinde önem vermeye başladığını belirten Başkan Gökçek, halkın en az yol, su, kanal kadar sosyal projelerle de ilgilendiğini bu görevlerinde tespit ettiğini belirtti. Söz konusu projelere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 90 milyon dolar harcama yaptığını ifade eden Gökçek, bu projelerle ilgili şunları anlattı:

“Sosyal ve Kültürel projelere su ve doğalgaz hariç bütçenin yüzde 10’unu kadar harcama yapıyoruz. Ancak bu harcamayı yapmazsanız, oluşacak sosyal sorunlar ve bunun sonucunda oluşan suçu engellemek için daha fazla harcama yapmak zorunda kalırsınız. Huzurlu bir toplum oluşturmak için sosyal projelerden kaçınmayacaksınız.”

Kuala Lumpur Belediye Başkanı Dato’AB Hakim ise ziyaretinde kendisini en çok etkileyenin kentsel dönüşüm projeleri olduğunu belirterek, “ Ankara ve Kuala Lumpur kardeş şehirler. Ankara çok dinamik bir şehir. Belediye başkanı Melih Gökçek çok şeyler yapmış. Onun tecrübelerinden yaralanmak için geldim” diye konuştu.

Konuk belediye başkanın konuşmasından sonra tekrar söz alan Başkan Gökçek, Kuala Lumpur’a yaptığı ziyarette kendisini en çok etkileyenin içinde çeşitli hayvanlar olan parklar olduğunu belirterek, “ O zaman belediye başkanından konutunun bulunduğu parklardan birinde gördüğüm maymunlardan 100 adet maymun istemiştim. Çok sayıda tür varsa her türden 100 adet isterim. Bu hayvanları yapacağım hayvanat bahçesine yerleştireceğim.” diye nükte yaparak dostluk ve kardeşliklerinin eskiye dayandığını hatırlattı. 

Dikmen Vadisi, Başkanlık Binası ve Kuzey Ankara Projesi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuk heyete Dikmen Vadisini gezdirdikten sonra, konuklarını Söğütözü’ n de yapımı süren elektronik iş merkezine götürdü. Her iki yerde projelerle ilgili bilgi veren Başkan Gökçek, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni Büyükşehir Belediyesi başkanlık binasını Kuala Lumpur Belediye Başkanıyla birlikte gezdi. Bu binanın teras katından her iki yönde Ankara kent merkezi görüntüsünü gösteren Başkan Gökçek, Hipodrom alanı’ da dahil olmak üzere kent merkezinde yapımı düşünülen projeler hakkında bilgi verdi. Konuk belediye başkanı ve yanındaki heyet mensuplarıyla binanın terasında hatıra fotoğrafı da çektiren başkan Gökçek, binanın 3. katında bulunan yapımı süren başkanlık katını da Kuala Lumpur heyetine gösterdi.

Daha sonra misafir belediye başkanını Kuzey Ankara Projesi’nin yapım şantiyesine götüren Gökçek, burada projeyle ilgili bilgi verdikten sonra konuklarını Mavi Göle ve Mogan gölü ve parkına götürdü. Her iki park alanını konuklarıyla birlikte araçla dolaşan Başkan Gökçek ve Kuala Lumpur Belediye Bakanı Borhan ile yanındakiler buradan Göksu parkına geçerek, birlikte akşam yemeği yediler.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.