Haberler

Dereler Kışa Hazırlanıyor

Tarih: 25 Temmuz 2007 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Urla’daki 11 kilometrelik Akpınar Deresi ile Mordoğan derelerini temizleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Bayındır, Doğanbey, Ürkmez, Aliağa ve Yeni Foça derelerine el attı. Yağmur mevsimine kadar, Büyükşehir sınırlarına giren tüm ilçelerdeki derelerin elden geçmesi planlanıyor. Yaz aylarının sıcağı giderek yükselirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi kışa hazırlık çalışmaları çerçevesinde ilçe ve beldelerdeki dereleri temizleme işlemine hız verdi. Dört koldan çalışan İZSU Genel Müdürlüğü ve destek veren İZBETON ekipleri, yıllardan bu yana el değmemiş dereleri zor şartlarda temizliyor. Yağmur mevsimine kadar, Büyükşehir sınırlarına giren tüm ilçelerdeki derelerin elden geçmesi planlanıyor.

Yeni ilçe ve beldelerdeki derelerde temizlik seferberliği başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, halen Bayındır, Doğanbey, Ürkmez, Aliağa ve Yeni Foça derelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yağmur mevsimine yepyeni çehresiyle hazır olan derelerde yapılan temizlik sayesinde, söz konusu bölgelerde su taşkınlarının yaşanmayacağı belirtiliyor. İlçe ve beldelerde özellikle çevre yatırımlarına ağırlık vererek yeni arıtma tesisleri, su depolarının onarımı, yeni çöp transfer istasyonları ve sorunlu çöp alanlarının kapatılması gibi hizmetleri yerine getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, dere temizlikleriyle de bölge halkının önemli bir ihtiyacını karşılıyor.

Bayındır’daki 16 kilometrelik 4 dere, Doğanbey ve Ürkmezdeki toplam 9 kilometrelik dereler ve Aliağa’daki 15 kilometrelik derelerin temizlikleri 2 ay içinde tamamlanacak. Yeni Foça’daki 4 kilometrelik dere temizliğinin ise 15 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Mordoğan’da bir kısım derenin temizlikleri tamamlandı, sorunlu olduğu tespit edilen bazı derelerin temizliği için de ayrı bir çalışma daha yapılacak.

Önümüzdeki günlerde çalışmaları daha da genişletecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü; Kemalpaşa, Ören, Torbalı-Çaybaşı, Bayındır-Çırpı, Seferihisar, Menemen, Asarlık ve Menderes’ deki derelere neşter vurmaya hazırlanıyor. Yıllardan buyana el değmediği için adeta çöplüğü andıran bu derelerde İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar oldukça zorlu geçiyor.

Geçtiğimiz aylarda Urla’daki 11 kilometrelik Akpınar Deresi ile Mordoğan derelerinin bir kısmını temizleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır el değmeyen bir sorunu ortadan kaldırmıştı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.