Haberler

'Bursa Kent Meydanı açılıyor, rant varsa devletin rantı var'

Tarih: 16 Kasım 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Fatih Karakılıç
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, eski Santral Garaj'da yapımı devam eden Kent Meydanı'nın mart ayında açılacağını söyledi. Meydanın inşaatıyla ilgili Bursa kamuoyundaki eleştirileri cevaplayan Şahin, "Eğer orada bir rant varsa o da devletin rantıdır." dedi.

Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi çalışanlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, şehir gündemindeki konuları ve 2008 projelerini anlattı. Dünyanın hiçbir yerinde meydanların çıplak olmadığını aktaran Başkan Şahin, "Meydanlar, çevresindeki yaşam alanlarıyla birlikte o hüviyeti alıyor. Paris'te Eyfel Kulesi yapılırken insanlar eleştirmiş. Ama şimdi Paris'e giden Eyfel'e çıkmadan dönmüyor. Yani meydan dediğimizde çıplak, bomboş bir alan olmayacak. Etrafındaki alışveriş merkezleriyle, yaşam alanlarıyla meydan olacak. Bizim projelerimiz bitince şehrin görüntüsü değişecek." dedi. Şahin, yap-işlet-devret modeliyle yapılan meydandan belediye olarak her yıl 1,5 milyon YTL kazanç elde ettiklerini vurguladı. "Bazı çevreler burada rant olduğunu söylüyor, eğer rant varsa o da devletin, belediyenin rantıdır. Çünkü belediye 30 yılda toplam 45 milyon YTL para alacak." diyen Şahin, meydanın çevresindeki binaların yıkılmasıyla 10 dönümlük daha alanın projeye dahil edileceğini söyledi.

BursaRay B etabının mart ayında deneme seferlerine başlayacağını aktaran Şahin, mayısta ise tamamen hizmete gireceğini söyledi. Küçüksanayi-Uludağ Üniversitesi'ni kapsayacak BursaRay C etabı için gerekli olan 110 milyon Euro kredinin onaylandığını belirten Başkan Şahin, C etabının Ertuğrulkent içerisinden geçerek üniversiteye ulaşacağını, BursaRay'ın Yalova yolu etabını ise yer altından yapmayı planladıklarını kaydetti. 3,5 yıllık sürede birçok hizmete imza attıklarını anlatan Başkan Şahin, "Zaman çabuk geçer. Bir bakmışsınız zaman geçmiş, insanlar sandık başına gitmiştir. Biz hizmetlerimizi 'insan' odaklı yoğunlaştırıyoruz. Bir gün karşılaştığım vatandaşın biri bana 'Başkanım size çok dua ediyorum. Kavşakları yaptınız, trafik rahatladı. Cennete girmeniz için dua ediyorum' dedi. İşte bu söz bana yeter. Elbette sıkıntılı dönemlerimiz oluyor, belediye başkanının elinde sihirli değnek yok ki sıkıntılar tamamen bitsin." dedi.

2008 projelerini de anlatan Başkan Şahin, BursaRay C Etabı, Emirsultan ve Sıcaksu (Tabakhaneler) Kentsel Dönüşüm projelerinin yanı sıra otomatik sulama sistemi, kadın sığınma evi, sokak çocukları eğitim projesi ile kent meydanının Osmangazi Belediyesi'ne kadar olan projelerine başlayacaklarını söyledi. Hal projesi ve Merinos Kongre Merkezi'nin de 2008 yılında biteceğini vurgulayan Başkan Hikmet Şahin, Teleferik hattının Uludağ Oteller Bölgesi'ne kadar uzatılması için hazırlanan projenin Çevre ve Orman Bakanlığı'nın onayını beklediğini kaydetti.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.