Haberler

Yılın 'en'leri seçildi

Tarih: 8 Şubat 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Şehir ve Başkan Dergisi tarafından Marmara Bölgesi'nde düzenlenen "Yılın Belediye Başkanları" yarışmasında ödül alan başkanlar belli oldu. 471 gazetecinin oylarıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yılın başkanları seçildi. 

Ulusal yayın yapan Şehir ve Başkan Dergisi'nin geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği Marmara Bölgesi Kent Ödülleri'nin bu yılki sahipleri belli oldu.

Marmara Bölgesi'nde 'Yılın Belediye Başkanları'nın seçiminde 471 gazeteci oy kullandı. 406 Belediye başkanı arasında ödüle layık bulunan 20 başkana, Kent Ödülleri, Çorlu Belediye Binası Tamer Levent Tiyatro Sahnesi'nde 15 Şubat 2008 Saat 14. 00'te düzenlenecek törenle verilecek.

Gazetecilerin oylarıyla Marmara Bölgesi'nde 'Yılın Belediye Başkanı' seçilen isimler kategorilerine göre şöyle sıralandı: Yılın Büyükşehir Belediye Başkanları; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu. Yılın İl Belediye Başkanları; Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu. Yılın İlçe Belediye Başkanları İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Tekirdağ Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve İstanbul Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan. Yılın Belde Belediye Başkanları; Balıkesir Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur, Bursa Mudanya Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, Tekirdağ Çorlu Ulaş Belediye Başkanı Kenan Demiray ve İzmit Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez.

Proje ve Yatırım Dalı'nda Yılın İl Belediye Başkanı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı. Proje ve Yatırım Dalı'nda Yılın İlçe Belediye Başkanı Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova. Sağlıklı Kent Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk. Sosyal Hizmetler Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş. Tarihi Eserleri Koruma ve Yaşatma Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı Sakarya Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman. Altyapı Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay. Yeşil Alana Katkı ve Çevre Düzenleme Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı Çanakkale Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan. Kent Yenileme Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı Kocaeli Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş.

Şehir ve Başkan Dergisi Genel Koordinatörü Gürol Tulunay, Kent Ödülleri'nin ülke çapında altıncı, bölgesel anlamda bu yıl ikinci kez düzenlenecek törenle verileceğini söyledi. Tulunay, Şehir ve Başkan Dergisi'nin sekiz yıldır yerel yönetimlerin sesi olduğunu ve Türkiye'de ilk kez altı yıl önce Kent Ödülleri'ni yaratarak, başarılı belediye başkanlarını her yıl ödüllendirdiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Marmara Bölgesi'nde yılın belediye başkanları oylamamıza seçici olarak katılan 471 gazeteci arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Marmara Bölgesi'nde görev yapan toplam 406 belediye başkanı arasından gazetecilerin oylarıyla seçilmiş 20 belediye başkanına kent ödüllerini takdim edeceğiz" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.