Haberler

TBMM, Eğirdir’deki kaçak yapıları sordu

Tarih: 1 Mayıs 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Mehmet Erçakır
TBMM Dilekçe Komisyonu tarafından Isparta Valiliği ile Eğirdir ve Barla belediyelerine birer yazı gönderildi ve Eğirdir Gölü civarında tespit edilen kaçak yapıların niçin yıkılmadığı konusunda İçişleri Bakanlığı’na yazılı açıklama yapılmasını istedi. Isparta Valisi Şemsettin Uzun, konunun yıllardır devam eden bir yasal süreç olduğunu belirterek, “Yasal süreç benden önceki valileri de kapsıyor. Ortada alınan bir karar var ve kararlar kanunlar çerçevesinde yerine getirilmeli. Son çıkan kararla sadece 2 yapının yıkımının ger,çekleşti. Mahkemede olan yapılar var. Bu konuda işlem yapılamıyor. Kanunlar neyi emrediyorsa o yapılacaktır” dedi. Eğirdir Gölü kıyısındaki 178 yapı hakkında, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı bulunuyor.

Süre daraldı ama MNG’de hareket yok
Muğla’nın Milas ilçesindeki Pina Yarımadası’nda denizi doldurduğu iddia edilen MNG Holding AŞ’ye yapılan dolgunun kaldırılması için verilen süre 4 Mayıs’ta dolmasına rağmen şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, daha önce yaptığı açıklamada MNG’ye tanınan sürenin 4 Mayıs’ta dolacağını belirtirken “5 Mayıs’tan itibaren dolguyu ya kaldıracaklar ya da devletin olanakları ile dolguyu kaldırıp masrafı kendilerine ödetiriz” açıklamasında bulunmuştu. MNG Holding’e Muğla Valiliği aracılığıyla yazı yazdıklarını kaydeden Atçı, “Denizi doldurduğu iddia edilen şirketten, alanın eski haline getirilmesini istedik” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.