Haberler

Yozgat'ta tarih gün yüzüne çıkarılıyor

Tarih: 9 Mayıs 2008 Kaynak: Haberler.com
Yozgat Kültür Müdürlüğü, il genelinde tespit edilen tarihi gün yüzüne çıkartmak için kazı çalışmalarına başladı.

Yozgat'ta Bizans döneminden kalma Çeşka yeraltı şehri ve Yenifakılı İlçesinde Damlalı bölgesinde kazılar için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin çıktı. Yozgat Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, il genelindeki dört ayrı bölgede yeraltı şehirlerinin turizme kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Müdür Dursun, önceki yıllarda kazı çalışmalarının devam ettiği Büyüknefes ve Kerkenez'deki kazıların ise Mayıs sonunda başlayacağını kaydetti. Fuat Dursun, Çeşka ve Damlalı kazılarının Valilik ve Belediye desteğiyle yapılacağını belirterek, "İlimizdeki tarihi yeraltı şehirlerinin gün yüzüne çıkartılması için çalışmalara başladık. Geçen yıllardan kazı çalışmaları devam eden Kerkenez ve Büyüknefes'te kazılar mayıs ayı sonunda başlayacak. İl merkezindeki Çeşka yeraltı şehri ve Yenifakılı bölgesindeki Damlalı yeraltı şehri kazıları için bakanlıktan izin çıktı. Ayrıca ödenek talebimizi yaptık. Bizans dönemi bu iki yeraltı şehirlerinde yapılacak kazıların masraflarını valiliğimiz ve belediyemiz karşılayacak. Belediyelerimiz ayrıca işçi desteği verecek" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.