Haberler

Odesa'yı Türk inşaatçılar yeniden inşa edecek

Tarih: 26 Mayıs 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Kamil Anahar
Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği tarafından Ukrayna'nın Odesa Bölgesine yönelik olarak 20 ihracatçı firma temsilcisinin katılımıyla düzenlenen "İnşaat Malzemeleri Sektörel Ticaret Heyet Programı" yoğun ilgi gördü. Komşu ve Çevre Ülkeler ile Ticari ve Ekonomik İlişkileri Geliştirme Stratejisi çerçevesinde ticari ve ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi ve kaliteli ve rekabet üstünlüğüne sahip ürünlerin tanıtımının yapılmasını hedeflenen geziye Ukraynalı yetkililerin de büyük ilgi göstermesi Türk heyeti tarafından olumlu karşılandı. Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü Ali Boğa başkanlığında 13-16 Mayıs 2008 tarihlerinde gerçekleşen organizasyonun çok başarılı geçtiğini söyledi.

Odesa Pazarına Girmek Kolaylaşacak
Gürdoğan, genel olarak yapılan gözlemlerde, Odessa şehrinin tarihi mimarisini koruyarak yapılanma yönünde bir tercihte bulunulduğu belirtti. Gürdoğan daha sonra şu görüşlere yer verdi: "Yoğun olarak devam eden restorasyon çalışmaları ve 2012'de düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Ukrayna-Polonya ortaklığına verilmesi sonucunda şehirde hız kazanan altyapı onarımı ve otel inşaatları bölgede yapı sektörünün hareketlenmesine yol açmıştır. Fakat yapılan firma görüşmeleri ve piyasa araştırmaları neticesinde piyasada Türk malı kullanım oranının düşük olduğu görülmüştür. 100'e yakın Ukraynalı firmayla yüz yüze görüşme imkanı bulan firmalarımız ayrıca, inşaat malzemelerinin yoğun olarak ticaretinin yapıldığı bölgelerde ürünleri birebir inceleme ve fiyat-kalite açısından kendi ürünleriyle kıyaslama imkanı bulmuşlardır. Yapılan görüşme ve incelemeler sonucunda, fiyat ve coğrafi yakınlık göz önüne alındığında nakliye yönünden avantajlı olan firmalarımızın Karadeniz'in en büyük limanına sahip olan Odesa pazarına girmesinin hiç de zor olmadığı kanaatine varılmıştır" Genel Müdür Ali Boğa ve beraberindeki heyet, Odesa Başkonsolosluğu, Odesa Valiliği, Odesa Belediyesi ve Uluslararası Türk Ukrayna İşadamları Derneği'ne ziyarette bulunarak her iki ülke arasında ticari ilişkilerinin daha üst noktalara taşınması konusunda görüşmelerde bulundular.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.