Haberler

Termikel Solo ve Ankastre Ürünlerini Dünyaya Sunmaya Devam Ediyor

Tarih: 12 Eylül 2008


Elektronik sektörünün dev markalarının buluştuğu sektörün en kapsamlı fuarlarından IFA, bu sene içeriğini geliştirerek, elektronik markalarının yanı sıra global platformda faaliyet gösteren beyaz eşya üreticilerini de çatısı altına aldı. 29 Ağustos – 3 Eylül 2008 tarihleri arasında Almanya Berlin’de gerçekleştirilen fuarda, Termikel’in de aralarında bulunduğu birbirinden önemli beyaz eşya markaları yeni ürünlerini tanıttı.

Bu sene ilk kez mutfak cihazlarının da yer aldığı ve ziyaretçiler tarafından da büyük ilgi gören IFA 2008 Fuarı’nda önemli Türk markaları da yerlerini aldılar. Faaliyete geçirdiği yeni beyaz eşya fabrikasının verdiği ivmeyle, çeşitlilik ve teknoloji olarak daha da hızlı ilerleyen Termikel de IFA Fuarı’nda geliştirdiği çeşitli ürünlerini sergiledi. Büyüyen ürün gamının yanı sıra beyaz eşya sektöründe Türkiye’nin ilk 3 ihracatçısından biri olduğunun bir kez daha altını çizen Termikel yetkilileri, 2008 içerisinde faaliyete geçen yeni üretim tesisleri ile var olan ihracat pazarlarını artıracaklarını ifade etti.

Termikel’in hayata geçirdiği yeni tesisleri ile ilgili olarak ihracat müdürü Murat Dizioğlu, 60.000 m2 açık alan üzerine inşa edilen 45.000m2’lik ileri teknoloji ile donatılmış üretim tesislerinin Türkiye’nin en büyük ilk 5 fırın fabrikası içerisinde yer aldığını belirtti.

IFA Fuarı’nı beyaz eşya sektörü açısından da değerlendiren Murat Dizioğlu, ilerleyen yıllarda bu fuarın, sektörün önemli buluşma noktalarından biri olacağını öngördüklerini ifade etti. Avrupa’nın bu anlamda bir merkez olmaya devam edeceğini belirten Dizioğlu, Türkiye’nin de yakın zaman içerisinde dünya beyaz eşya sektörünün buluşma noktalarının başında geleceğinin altını çizdi. Büyük üretim tesislerinin yer aldığı Türkiye’nin, üreten ve satan bir ülke olarak ilerleyebilmesi için, tasarım ve Ar-Ge alanlarına ayrıca önem vermesi gerektiğini, sektörün şu an içerisinde bulunduğu dönem göz önünde tutulduğunda, ancak teknoloji ve estetik unsurlarla fark yaratılacağının mümkün olduğunu söyledi. Bu sebeple trendlerin giderek ekolojik ürünlere doğru kaydığına işaret eden Murat Dizioğlu, 2009 yılı içerisinde de bu tür ürünlerin Termikel üretim bantlarında daha çok yer alacağını ifade etti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.