Haberler

Cumalıkızık kadınları, ev pansiyonculuğu öğreniyor

Tarih: 6 Şubat 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Adem Elitok
Bursa merkez Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi işbirliği ile başlatılan "3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık Projesi" kapsamında Turizm ve Kültür Bakanlığı uzman eğitmenleri tarafından, yöreye yönelik meslekî eğitimler başladı. Kurslar çerçevesinde Cumalıkızıklı bayanlara ev pansiyonculuğu ve sosyal davranış eğitimleri verilecek.

Cumalıkızık İlköğretim Okulu'nda yapılan törenle başlayan eğitimler, Cumalıkızıklı ev hanımlarından yoğun ilgi gördü. Eğitimlerin başlangıç töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, proje kapsamında yapılan çalışmaların Cumalıkızık'ın ülke turizmine canlılık getireceğine dikkat çekti. Keskin, "Cumalıkızık'taki çalışmalarımıza restorasyonlarla start verdik. Şimdi de Cumalıkızıklı ev hanımlarımızın sosyal davranış ve ev pansiyonculuğuna ilişkin alacağı kurslarla, Cumalıkızık projesinin eğitim ayağını başlatmış oluyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı eğitmenleri tarafından 3 gün sürecek kurslarımızla, Cumalıkızıklı hanımlarımız bölgelerine gelen yerli ve yabancı turistleri daha bilinçli olarak ağırlayacaklar." diye konuştu. Keskin, ayrıca 1 Mart itibarıyla İl Özel İdaresi ve Yıldırım Belediyesi ortaklığı ile Cumalıkızıklı erkeklere, restorasyon çalışmaları kapsamında "ara eleman" olarak çalışabilmeleri için kurs düzenleneceğinin de müjdesini verdi. Keskin, bu kurslarla Cumalıkızıklıların kendi projeleri içinde istihdam edilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitmeni Özgül Demir ise şunları ifade etti: "Burada 3 gün boyunca Cumalıkızıklı ev hanımlarına vereceğimiz eğitimlerle, hanımlarımıza, Cumalıkızık'a gelen yerli ve yabancı turistler karşısında nasıl daha iyi davranıp nasıl daha iyi ağırlayabileceklerinin inceliklerini öğreteceğiz. Böylesi anlamlı bir projenin eğitim alanında yer almaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Eminim ki kurslarımıza katılan hanımlarımız da bu kurslardan en iyi şekilde faydalanacaklardır."

Cumalıkızık projesinin eğitim çalışmaları kapsamında, Turizm ve Kültür Bakanlığı'ndan uzman eğitmenler 3 gün süreyle Cumalıkızıklı ev hanımlarına kurs verecek. Bu kurslar çerçevesinde Cumalıkızıklılara ev pansiyonculuğu ve sosyal davranış eğitimleri verilecek. 5 Şubat'ta sona erecek olan kursların ardından kursiyerler, Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın katılım sertifikasını almaya hak kazanacak.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.