Haberler

'Kocaeli'nde şehiriçi ulaşımı rahatlattık'

Tarih: 6 Şubat 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Murat Yolcu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası'nın ortaklaşa düzenlediği toplantıda şehrin ulaşım sorunları ve çözüm yolları ele alındı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şehiriçi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan 15 büyük projeye imza attıklarını söyledi.

Antik Kapı'da yapılan "Kocaeli'nde Ulaşım Sorunları, Çözüm Önerileri ve Entegrasyon Çalışmaları" toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman'ın yanı sıra çok sayıda mühendis katıldı. Toplantıda konuşan Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin sürekli göçlerle hem insan hem de araç sayısı hızla artan bir şehir olduğunu vurguladı. Bu durumun şehiriçi ulaşım sorunlarını büyüttüğünü söyleyen Karaosmanoğlu, ulaşım sorununu çözmek için birbiri ardına proje tamamladıklarını kaydetti ve "Bu kapsamda köprüler, köprülü kavşaklar, bulvarlar ve tüneller yaptık. Bunlar Kocaeli'nin ulaşımına çok büyük rahatlık sağladı." dedi.

Başta Adalet Köprüsü, Umuttepe1, 2 ve 3. kısım olmak üzere Seka Tüneli, Mevlana Köprülü Kavşağı gibi çok sayıda projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Karaosmanoğlu, bunlarla Kocaeli'ni denizle birleştirdiklerini ifade etti. Yapılanların yeterli olmadığını da sözlerine ekleyen başkan Kocaeli'ni en kısa zamanda raylı sistemle tanıştırmak istediklerini kaydetti. Başkan, "Bunun için Ulaştırma Bakanlığı ve TCCD ile görüşmelerimiz oldu ve onlardan projelerimiz için büyük cesaret aldık. İlk aşamada mevcut tren raylarını kullanarak şehre faydalı hale getireceğiz." şeklinde konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.