Haberler

Akarcalı: Pazar yerlerini açık sinema yapacağım

Tarih: 6 Şubat 2009 Kaynak: Radikal
AKP'nin Çankaya Belediye Başkan adayı Bülent Akarcalı, kentsel sorunları, üniversitelerle ortak akılla çözmeyi hedeflediğini söyledi.

Projelerini anlatmak üzere dün Radikal Ankara Bürosu'nu ziyaret eden Akarcalı "Ben Turgut Özal ekolünde yetiştim, buraya da (AKP'ye) Turgut Özal ekolünden geliyorum" dedi. Çankaya kadar ‘ortak akla' sahip başka bir yer olmadığını savunan Akarcalı Çankaya'yı ‘birlikte çalışma' anlayışıyla yöneteceğini, söyledi.

Çankaya'da 18 pazar yeri olduğunu, bu mekânların boş olduğu günlerde kültür, sanat, spor mekânları olarak kullanılabileceğini belirten Akarcalı, "Örneğin buralar yazın açık hava sinemasına dönüştürülebilir" diye konuştu.

İş atölyeleri, kreşler, yaşam evlerinin projeleri arasında olduğunu anlatan Akarcalı, bunlar için finansmanın da çok kolay bulunabileceğini kaydetti.

Akarcalı, belediyede iki temel kurulun olacağını ifade ederek, "Biri estetik diğeri etik kurul. Bu kurulun onaylamadığı hiçbir şeye belediye başkanı imza atmayacak" dedi. Özel bir yazılım üzerinde çalıştıklarını belirten Akarcalı, ruhsat, izin gibi hizmetlerin elektronik ortamdan yapılacağını ve kendi kendine dönen bir sisteme girileceğini söyledi. Şeffaflığa önem vereceğini, mal varlığı dahil belediye bütçesinin internetten yayınlanacağını anlatan Akarcalı, "Kimseye bağlı değilim" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.