Haberler

Konak'ta tuvalet çilesi son buluyor

Tarih: 1 Temmuz 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: Mustafa Oğuz
Çağdaş kentlerde halkın yoğun kullandığı meydanlardan, alışveriş bölgelerinden eksik olmayan mobil tuvaletler, artık Konak'ta... Başkan Hakan Tartan'ın girişimiyle gereken yerlere yerleştirildi.

Türkiye'nin en büyük ilçelerinden Konak'ta, yıllardır yaşanan umumi tuvalet sorunu, Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın girişimiyle son buldu. Yerli-yabancı binlerce kişinin alışverişe ya da gezmeye geldiği Konak'a, Kemeraltı Çarşısı'na, Birinci Kordon'a, Hatay'a, Kahramanlar'a, Üçkuyular'a, Çankaya'daki katlı otaparkın önüne mobil tuvaletler yerleştirildi. Önce deneme süreci gözlendi. Çok faydalı olduğu, memnuniyet duyulduğu görüldü.

Pazar alanlarının, pazar kurulan günler dışında boş kalması nedeniyle her gün taşımalı sistem uygulandı. Semt pazarına bir gece önce aktarılan kabinler, kullanım sonrasında gece saatlerinde alınarak bir gün sonraki pazar alanına taşındı.

Böylece gereklilik dışında alanlar işgal edilmemiş oldu. Her pazarda sekiz kabin hizmet verdi. Hatay Pazarı ve Kemeraltı Çarsısı, mobil tuvaletlerin en çok kullanıldığı yerler oldu. Hem esnaftan hem de vatandaştan ‘teşekkür' alındı.

Başkan Hakan Tartan, kültür ve turizm kenti olma hedefini güden, Akdeniz şehirleriyle yarışan, EXPO adayı olmuş İzmir'e, bu eksikliğin yakışmadığını dile getirdi, şöyle dedi: "Mobil tuvaletler büyük ilgi gördü. Projeyi bir an önce daha da geliştirmek için imkanlarımızı zorlayacağız."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.