Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kardeş şehir Barcelona’ya projelerini anlattı

Tarih: 3 Temmuz 2009 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İspanya Ankara Büyükelçisi Joan Clos ve Barcelona Belediye Başkan Yardımcısı Jordi William Carnes ile önemli işadamlarının bulunduğu Barselona Heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet ile İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi'nde bir araya geldi.

Aralarında İspanya Ankara Büyükelçisi Joan Clos ve Barcelona Belediye Başkan Yardımcısı Jordi William Carnes ile önemli işadamlarının bulunduğu Barselona Heyeti, 29 Haziran Pazartesi günü Barcelona-İstanbul arasındaki işbirliği imkânlarını görüşmek ve gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgi almak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet ile İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi'nde bir araya geldi.

Sunumlar öncesinde gerçekleştirilen açılış konuşmasında söz alan Sayın Ahmet Selamet, kardeş şehir protokolünü 1997'de imzalayan İstanbul-Barselona şehirleri arasında ilişkilerin güçlendirilmesi ve bu tarz ziyaretlerin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Barselona Belediye Başkan Yardımcısı Jordi William Carnes ise Barselona ile İstanbul arasında işbirliğinin başta ekonomi olmak üzere yerel yönetimi yakından ilgilendiren tüm alanlarda gelişme göstereceğine tüm kalbiyle inandığını belirtti.

İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi Başkanı İbrahim Baz, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Raif Mermutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili Daire Başkanları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü'nün de hazır bulunduğu toplantıda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri, İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi'nin üzerinde çalıştığı kentsel dönüşüm stratejileri ve son olarak İSKİ'nin Haliç Çevre Koruma Yatırımları sunumlarla heyet üyelerine anlatıldı.

Toplantı sonrasında Haliç Bölgesi'nde gerçekleştirilen çevresel dönüşüm projeleri Barselona Heyeti ile beraber yerinde incelendi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.