Haberler

İstanbul Viyana ile çok yönlü işbirliğine gidiyor

Tarih: 21 Haziran 2010 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Viyana Belediyesi arasında ulaşım, çevre, eğitim, sağlık, turizm, kültür, sanayi ve ticaret alanlarında işbirliği yapılmasını öngören protokol, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantılarının son birleşimini Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Meclis Başkan Vekili Ahmet Selamet'in yönetiminde gerçekleşen toplantıda; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Viyana Belediyesi arasında ulaşım, çevre, eğitim, sağlık, turizm, kültür, sanayi ve ticaret alanlarında işbirliği yapılması için Başkan Kadir Topbaş'a protokol yapma yetkisi verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş ile Viyana Belediye Başkanı Hichael Haupl arasında imzalanacak protokol kapsamında şu alanlarda işbirliği yapılacak;

1- Şehrin gelişimi ve ulaşımın planlanması
2- Şehir trafiği
3- Çevre teknolojisi ve yeşil alan (şehir temizliği, atık sanayi, atık su işlemi, enerji kullanımı, yenilenebilir enerji, park düzenlemesi ve tanzimi)
4- Mesleki eğitim (yetişkin eğitimi, kadınlara ve çocuklara yönelik mesleki eğitimler, mesleki eğitimde uzman personel değişim programları)
5- Sağlık sistemi ve sosyal hizmetler (sokak çocuklarının rehabilitasyonu, yaşlı bakımı, engellilere yönelik faaliyetler, sokak hayvanlarının bakımı ve sıhhileştirme çalışmaları)
6- Turizm (kültür ve din turizmi)
7- Kültür (tarihi eserlerin restorasyonu)8- Ticaret ve sanayi odaları arasında işbirliğini geliştirici faaliyetlerde koordinasyonu sağlamak.

 

 

 

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.