Haberler

Niğde'de projeler kısa sürede tamamlanacak

Tarih: 27 Ağustos 2010 Kaynak: Yeni Şafak
Eğlence mekanları, Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi, Zahire Pazarı projelerinin son aşamaları hakkında bilgi veren Başkan Akdoğan, uygulamaların başladığını beleriterek, "İnşaatlar kısa süre içerisinde tamamlanacaktır" dedi.

Hıdırlık mevkiinde 640 metrekare parsellere yapılacak olan 14 adet eğlence merkezi tek katlı olacak ve her birinin inşaatı 240 metrekareden oluşacak. Belediye tarafından hazırlanan proje doğrultusunda yapılan eğlence merkezleri kaba inşaatı tamamlanınca hak sahiplerine teslim edilecek. Konunun Niğde'de yıllardır konuşulduğuna değinen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "14 tane eğlence mekanının 14 işletmeciye satılmak üzere, yaptığımız bir ihale var. İşyerlerinin yapımı için yer teslimi yapıldı. İnşaatlar tamamlandıktan sonrada, özel eğlence mekanı sahipleri şehir merkezinden taşınacaklar. On ikinci aya kadar bu mekanların inşaatını tamamlamış olacağız. İnşaatlar tamamlandıktan sonrada işyeri sahipleri bu bölgeye taşınacaklar. 14 eğlence mekanı işletmecisinin 12 tanesi Niğde Belediyesine böyle bir işyeri yapıldığında taşınacaklarına dair taahhütte bulundular" dedi.

Niğde'ye Zahire Pazarı
Niğde Belediyesi zahire pazarı esnafı için hazırladığı yeni zahire pazar alanı için çalışmalara başladı. Yıllardır şehir içerisinde net bir yer gösterilmediği için dağınık bir şekilde hizmet veren ve sorunlar yaşayan zahire esnafının problemleri çözüme kavuşuyor. En son hal şefliği alanı içerisinde düzensiz bir şekilde hizmet vermeye çalışan zahire esnafının problemine Başkan Faruk Akdoğan el attı. Zahire esnafının da görüşü alınarak Hıdırlık mevkiinde kurulacak olan zahire pazarı için inşaat çalışmaları başladı. Zahire esnafının kullanım kolaylığına göre hazırlanan proje ile esnaflar kapalı alan olan dükkanlarına kısa sürede kavuşacak. Bölgenin kalkınması için ticari ve sosyal yatırım konusuna da etki edecek olan zahire esnafının alan kullanımı da rahat ve düzenli bir şekilde olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Faruk Akdoğan, "Zahire pazarının ihalesi yapılarak, inşaatlar için yer teslimi yapıldı. İşyerleri prefabrik olduğun müteahhit firma montaj malzemelerini getirip, kısa sürede montajını gerçekleştirecek. Malzemelerin ölçülere göre imalatları yapılıyor. Bir ay sonunda yeni zahire pazarının görüntüsü ortaya çıkacaktır" dedi.

Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi
Başkan Akdoğan, "Efendibey Mahallesinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm için anlaştığımız firma ölçümleri, enkaz bedellerinin, enkazların miktarı, hak sahipleri, hak sahiplerinin arsalarının değerleri için tespit çalışmalarını başlattı. İlgili firma bu işi Niğde Belediyesine on birinci ayın sonunda teslim edecek. Niğde Belediyesi olarak bizde on ikinci ayın sonlarına doğru TOKİ ile geçici protokolümüzü kesin protokole çevirerek, inşallah bahar aylarında doruk marketin oradan başlayarak, Niğde de gerçekten bakıma en çok ihtiyacı olan Efendibey mahallesini yeniden yapacağız. Böylece orada ki herkeste bu işten kazançlı çıkacak" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.