Haberler

HP'nin Yeni Buluşları Danimarka'daki "8 House Projesi"nin Mimarları ile Tanıtıldı

Tarih: 8 Ekim 2010 Yazan: Derya Yazman

Fotoğraflar: Arkitera Mimarlık Merkezi

HP (Hewlett-Packard Development Company) Firması'nın düzenlemiş olduğu HP Designjet Lansmanı ve Danimarklı ünlü BIG mimarlık ofisinin tasarlamış olduğu 8 House Projesi'nin prömiyeri 28 Eylül 2010 tarihinde Kopenhag'da gerçekleşti. Etkinliğe dünyanın birçok ülkesinden gelen katılımcılar arasında Arkitera da sizlere etkinlik hakkındaki izlenimlerini paylaşmak üzere Kopenhag'daydı.


Francois Martin

Etkinlikte ilk olarak HP Grafik Çözüm İşi Pazarlama Direktörü Francois Martin, HP'nin son yıllardaki yeniliklerinden ve neden Kopenhag'da bu etkinliği düzenlediklerinden bahsetti. BIG mimarlık ofisinin Dünya'da çok önemli projelere adını yazdırmış Avrupa'nın en önemli mimarlık ofislerinden biri olduğunu söyleyen Martin, HP'nin son buluşlarını test eden mimarlık ofisi olduğu için Kopenhag'da projenin mimarları ile bu etkinliği gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

"Hareketlilik, sadelik ve işbirliği" kavramlarının günümüzde mimarların yaşadığı problemler olarak tanımlayan Martin, 8 House Projesi'nin bu sorunları HP'nin son buluş yazıcıları ile çözüm bularak tasarlandığını vurguladı.

HP'nin 2010 Yılının Yeni Buluşları "Hareketlilik, Sadelik ve İşbirliği" Sağlıyor


Santiago Morera

Sunuma HP'nin Yardımcı Başkanı ve Genel Yöneticisi Santiago Morera, HP'nin stratejilerinden ve buluşlarından söz ederek devam etti. Sunumunda hareketlilik, işbirliği ve sadelik kavramlarının tasarım açısından öneminden bahsederek, yeni buluşlarını bu üç sloganla tanıtımını yaptı. Hareketlilik kavramı ile erişimi sağlamak ve yazdırmak, daha sonrada çıktıyı tarayarak dijitalleştirmek, işbirliği kavramı ile paylaşımı ve ekiple olan yönetimi sağlamayı kolaylaştırmak, sadelik ile de yazıcının tasarımından ötürü yazdırma işlevini deneyimlemenin sezgisel olduğu açıklaması yapıldı. 2010 yılının yeni buluşları olarak tanımladığı T2300 emfp+ e-print&share modeli ile T7100 HP Designjet modelinin hem işlevsel anlamda kolaylıklarından hem de kağıt kullanımı açısından yararlarından söz edildi. Yeni buluşları olan bu makineleri ile internete uyumlu, büyük ölçekli web işbirliği sonucu elde edebilecekleri kuvvetli donanıma ve CAD ürünlerine dahil olan renklendirmeye sahip olunacağı konusunda bilgi verildi.


BIG mimarlık ofisinden Kristian Palsmar

Sunumların ardından HP'nin yeni buluşlarını ofislerinde kullanan BIG mimarlık ofisinden Kristian Palsmar, kullandıkları HP ürünü hakkındaki düşüncelerini katılımcılar ile paylaştı. Palsmar, HP'nin son seri yazıcılarının, onların işlerini kolaylaştırdığından ve her şeyi daha hızlı gerçekleştirerek zamandan kazandıklarını belirtti. Maliyet açısından bu ürünlerin çok ucuz olmadığını ama onlar için zaman=para olarak nitelendiklerini ve bu nedenle kullanılması gerekli ürünler olduğunu belirtti. "8 House" projelerinin tasarım sürecinde de bu yazıcılar sayesinde işbirliği içerisinde hızlı ve ekonomik bir süreç geçirerek başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyleyen Palsmar, mimari açıdan büyük kolaylıklar sağladığı için herkese bu ürünün kullanılmasını tavsiye etti.



Konuşmaların ardından gruplar halinde HP'nin 2010 yılının yeni buluşları katılımcılara tanıldı. Yoğun geçen teknik tanıtımların en ilginci, hareketlilik konusundaki yeniliği oldu. Bu konudaki yenilikleri Şangay EXPO 2010 için tasarlanan Danimarka Pavyonu'nun tasarım sürecinden örnekler ile aktarıldı. İlgililer anlatırken, iki bilgisayardan birinin Danimarka'daki mimarlık ofisi diğeri ise Şangay'daki ekip arkadaşları olarak farz edildi ve Danimarka'da EXPO için tasarlanan pavyon projesinin HP'nin yeni buluş yazıcısı ile ne kadar kolay bir şekilde Şangay'daki ekibe gönderilebileceği gösterildi. Anlatılmak istenen kısaca şuydu: Danimarka'da çizilen bir proje HP'nin yeni buluşunun sahip olduğu programlama ile CAD dosyasında olan bir çizim PDF formatında çevirilerek mail atarmış gibi direk Şangay'a kontrol ettirilmek üzere gönderilebiliyor. Şangay'daki ofis de projeyi alıyor ve çizim dosyasını hiç açma gereği duymadan çıktısını alabiliyor. Sonra çizimi el ile düzeltmeleri yaparak tekrar tarıyor ve PC'ye aktarıyor, Danimarka'daki ofise gönderiyor. Bu süreç oldukça kısa bir sürede gerçekleşiyor ve proje dosyası ne kadar yüklü olursa olsun sorun değil.

Etkinlik, katılımcıların oldukça ilgisini çeken bu gelişmenin dışında HP'nin yeni ürünlerinin sahip olduğu daha birçok kolaylığından ve yeniliğinden bahsedildikten sonra BIG Mimarlık ofisinin Kopenhag'daki "8 House" Projesi'ni gezmek üzere proje alanına gidildi. Bir sonraki haberimizde BIG'in koordinatörü Bjarke Ingles'ın çalışmalarını içeren sunumu hakkında bilgi vermeye ve "8 House Projesi" alan gezisi hakkındaki izlenimlerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

İmaj Galerisi
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.