Haberler

Mamak çöplüğü 15 bin fidanla yeşerdi

Tarih: 15 Nisan 2011 Kaynak: Cumhuriyet
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışmasıyla Mamak çöplüğü ve çevresi 15 bin fidanla yeşillendirildi.

Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yıllardır vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan Mamak çöplüğü ağaçlandırmayla yeni bir çehreye büründü. Söz konusu alanın vahşi çöp depolaması yapıldığı dönemde görüntü kirliliği yaratmasının yanında, yaydığı metan gazı nedeniyle atmosferi de kirlettiğini belirten yetkililer, kurulan modern tesislerle bu metan gazından elektrik üretildiğini, yapılan ağaçlandırmanın ardından bölgenin görsel olarak da ihya edildiğini dile getirdi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun, 7 Ocak 2011'de düzenlenen ve Ankara'nın problemlerinin görüşüldüğü İl Koordinasyon toplantısında, Mamak çöplüğünün ağaçlandırılacağı sözünü verdiğini anımsatan yetkililer, bu sözün üzerine vakit kaybetmeden çalışmaları başlattıklarını söyledi. Yetkililer, 25 Mart itibariyle Ankara Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışmasıyla Mamak çöplüğü ve çevresine 15 bin fidan dikilerek bölgenin yeşillendirildiğini kaydetti.

''En fazla ağaçlandırma yapan kent"
''Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği'' kapsamında orman ağaçlandırmasının yanı sıra il genelinde, okul, hastane, camileri de ağaçlandırdıklarını anlatan yetkililer, yapılan bu çalışmalarla Ankara'nın geçen 2 senede Türkiye'nin en fazla ağaçlandırma yapan kenti olduğunu bildirdi.

''Bebek Ormanı'' projesi hakkında da bilgi veren yetkililer, bu konuda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapıldığını söyledi. 2009 yılında başlayan proje kapsamında yeni doğan her bebeğin Genel Müdürlük tarafından isim isim kendilerine bildirildiğini anlatan yetkililer, her bebek için bir fidan dikildiğini ve çalışma kapsamında ağaçlandırma programındaki alanların kullanıldığını kaydetti.

Özel ağaçlandırma ve hatıra ormanlarının da orman alanlarının artırılmasında önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden yetkililer, bu yılki ağaçlandırma programı kapsamında çalışmalarını aynı kararlılıkla sürdüreceklerini ve ağaçlandırma hedefleri doğrultusunda, bu yıl da ülkenin en fazla ağaçlandırma yapan ili olmayı planladıklarını belirtti.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.